sîmbătă, 17 august 2019

Premiera piesei I LOVE DEMOCRACY a adus umor, sarcasm și ironie pe scena Teatrului de pe Lipscani - VIDEO

Umor, sarcasm și ironie la Teatrul de pe Lipscani din Capitală. În premieră, piesa I LOVE DEMOCRACY a ridicat o sală întreagă în picioare, a stârnit hohote de râs și ropote de aplauze. Piesa a fost scrisă de dramaturgul Sorin-Lucian Ionescu, directorul general al televiziunii Neptun şi este o dramatizare după romanul Fetița și Țigara al francezului Benoit Duteurtre, în regia lui Andrei Roșu. Premiera de seara trecută a reușit să transmită publicului emoție, dar și un mesaj cu impact puternic adaptat societății contemporane.

Piesa  „I love democracy” , ticsită de dialoguri savuroase cu substrat satiric  atinge mai multe  subiecte de interes ale ultimelor decenii, mai exact problematica fumatului în spații închise, terorismul internațional dar și goana după senzațional a presei.

Scenariul îi aparține dramaturgului Sorin Lucian Ionescu, directorul general al Televiziunii Neptun.

„M-a inspirat legea antifumat. Textul ăsta stă în sertarele unor teatre din România de mai bine de trei ani. Eu l-am scris în urmă cu cinci ani când nu se punea problema fumatului și când nu se întâmplase tragedia din Colectiv care a fost un catalizator al acestei legi și mă bucur că în sfârști s-a jucat la un teatru important din București”, a declarat Sorin Lucian Ionescu.

Reprezentația a făcut  deliciul publicului care a umplut până la refuz sala teatrului de pe Lipscani. Oamenii au plecat incantați și au mărturisit că piesa și-a atins scopul, iar mesajul a ajuns la fiecare dintre ei.

În spatele spectacolului impresionant au stat luni bune de muncă și zeci de ore de repetiții. Seara trecută a însemnat și debutul în carieră a regizorului Bogdan Andrei Roșu.

„Ea este o satiră la bază și de asta are foarte mult umor. Nu știam și nu am preconizat unde se va râde, dar m-am bucurat că s-a râs la lucruri la care eu nu m-am așteptat”, a precizat regizorul Bogdan Andrei Roșu.

„Mesajul este că democrația ne-a smintit pe toți în diverse chestiuni, începând de la fumat și până la apărarea drepturilor criminalilor și până la problema noastră curentă de care n-o să scăpăm și anume cea a terorismului. Eu am fost atent și la sală cum a reacționat și i-am văzut cum au vibrat de fiecare dată. Aplauzele de la final și faptul că sala a fost plină cred că este o dovadă că acest spectacol va sta cel puțin o stagiune la Teatrul de pe Lipscani”, a concluzionat Sorin Lucian Ionescu.

Actrița Alice Nicolae a recunoscut că piesa i-a stârnit interesul de la prima răsfoire și că se regăsește în personajul interpretat.

Pornind de la adaptarea după romanul Fetița și țigara al lui Benoit Duteurtre, piesa I LOVE DEMOCRACY surprinde viața unei societăți, posibil contemporane, în mijlocul unor evenimente tulburătoare.

Comenteaza aceasta stire