vineri, 22 februarie 2019

Mihai Tudose și-a dat demisia din funcția de premier!

Mihai Tudose și-a dat demisia din funcția de premier!

Comitetul Executiv al PSD a votat retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose, premierul Mihai Tudose anunțând în consecință că își va depune mandatul, au declarat surse politice.

 UPDATE 21:38 Daea: S-a votat, da. Este hotărârea structurii de partid

Ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat luni, după ședința Cex PSD, că s-a votat retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose, refuzând să spună dacă vrea să facă parte dintr-un viitor Cabinet.

"S-a votat da. Este hotărârea structurii de partid. Eu intenționez să merg acasă și mâine dimineață să mă trezesc de noapte să merg la serviciu și să văd", a declarat ministrul Petre Daea, după ședința CEx.

Comitetul Executiv a decis luni retragerea susținerii politice a Cabinetului Tudose, ca urmare acesta anunțând că își depune mandatul.

Potrivit surselor citate, cei mai mulți membri CEx al PSD au cerut ca premierul Mihai Tudose să își depună mandatul, ca urmare a tensiunilor din ultima perioadă.

În replică, Tudose le-ar fi spus că, dacă votul va fi de retragere a prijinului, își va depune mandatul. Potrivit surselor politice, votul acordat în structura PSD a fost majoritar de retragere a sprijinului politic.

21:41 Mihai Tudose: Merg la Guvern să îmi iau lucrurile. Acum relația cu Dragnea e bună

Mihai Tudose a anunțat că pleacă cu fruntea sus din funcția de premier și spune că nu va asigura interimatul, după ce ședința CEx PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Întrebat când își depune demisia, Tudose a spus: "În seara asta sau mâine dimineață. Domnul voicepreședinte Stănescu preia programul"

"Plec cu fruntea sus. Colegiul a apreciat activitatea guvernamentale. Sunt vicepreședinte și nu am informații că se schimbă ceva", a declarat Mihai Tudose, după ce ședința CEx PSD i-a retras sprijinul politic.

Întrebat care este acum relația cu Liviu Dragnea, Tudose a răspuns: "Acum e bună, cea mai bună. Până acum tensionată, că asta e. Merge la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile. Nu voi asigura interimatul."

Liderii PSD se reunesc marți, de la ora 11.00, pentru a stabili cine va fi propunerea pentru funcția de premier în locul lui Tudose.

21:54 Oprișan: Am fost minoritar, am votat împotrivă. Lipsa de comunicare naște monștri

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, a declarat, luni seara, după ședința PSD în care s-a decis retragerea sprijinului politic pentru Mihai Tudose, că a votat pentru menționere acestuia în funcția de premier, precizând că "lipsa de comunicare naște monștri".

"Eu am fost minoritar în această seara, am votat împotrivă. Nu cred că au fost reproșuri, chestiuni care n-au fost de substanță. Pe fond, Guvernul a făcut treabă, a avut creștere economică, a mărit pensii, salarii, a asigurat un climat de securitate. Lipsa de comunicare naște monștri", a declarat Marian Oprișan.

Întrebat în ce situație de află acum PSD, liderul PSD Vrancea a spus: "Nu e în cea mai fericită situație. Românii se uită la noi și trag concluzii".
22:16 Tuțuianu: Viața va spune dacă am greșit eu sau ceilalți care au avut o altă opinie

Fostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, a declarat, luni seara, după ședința Comitetului Executiv al PSD, că votul privind retragerea sprjinului politic al lui Mihai Tudose a fost unul democratic, precizând că: "viața va spune" cine a greșit.

"A fost un vot, e democratic, viața va spune dacă am greșit eu sau ceilalți care au avut o altă opinie", a spus Adrian Țuțuianu după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Comitetul Executiv al PSD a votat, luni, retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose, premierul Mihai Tudose anunțând în consecință că își va depune mandatul.

22:18 Lider PSD: Tudose nu a vrut să asigure interimatul; Paul Stănescu va fi premier interimar

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat, luni seara, după ședința Cex PSD, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Mihai Tudose nu a vrut să asigure interimatul, iar premier interminar a fost desemnat Paul Stănescu.

“Domnul Mihai Tudose nu a mai vrut să asigure interimatul. Atunci s-a propus ca Paul Stănescu să fie premier interimar”, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

Întrebat ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la acest moment în interiorul PSD, Toader a spun că a fost vorba, cel mai probabil, “o proastă comunicare”.

La rândul său, președintele PSD Galați, Nicolae Marin, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că președintele României, Klaus Iohannis va trebui să respecte majoritatea din Parlament și să numească un nou premier, la propunerea PSD și ALDE.

„Eu cred că am depășit criza, am intrat în linie dreaptă, vom vedea mâine ce va fi, va fi o ședință la partid în care va fi anunțat noul premier. Vom vedea și ce va face președintele Iohannis, ar trebui să respecte majoritatea, până acum a respectat-o. Nu ne gândim la Opoziție, există o majoritate clară, nu excludem nici o suspendare a președintelui dacă nu se respectă regulile. Avem resurse, avem oameni, am schimbat două Guverne și tot mai avem oameni. Acum trebuie să avem continuitate, numele premierului, numele miniștrilor contează mai puțin, cel mai important este programul de guvernare”, a declarat pentru Mediafax, senatorul PSD Galați, Nicolae Marin.

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a declarat, luni seara, corespondentului MEDIAFAX, că sunt oameni foarte bine pregătiți care pot ocupa funcția de premier și care pot conlucra și cu Comitetul Executiv Național, și cu partidul.

”PSD rămâne unit, premierul Tudose rămâne vicepreședinte alături de colegi și marți se va stabili o propunere de premier cu care se va merge la președinte. Nu avem probleme, sunt variante de premier. Ne-am fi dorit să nu se ajungă aici, dar sunt soluții de gestionare. A fost o disfuncționalitate și trebuie stabilite cauzele”, a spus Ioan Dîrzu.

22:21 Premierul Mihai Tudose și vicepremierul Marcel Ciolacu și-au scris demisiile-surse

Premierul Mihai Tudose și vicepremierul Marcel Ciolacu și-au scris demisiile, luni seara, acestea urmând să fie transmise președintelui, au declarat surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, demisiile au fost scrise la scurt timp după plecarea din ședința Comitetului Executiv, în care s-a decis retragerea sprijinului politic acordat Guvernului.

Propunerea de interimar este Paul Stănescu, vicepremier.

Mihai Tudose a declarat, luni seara, după ședința CEx, că pleacă cu fruntea sus, nu va asigura interimatul și va rămâne membru de partid.

22:24 Carmen Dan, după CEx PSD: Eu am făcut ce trebuia să fac

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, luni seara, după ședința Comitetului Executiv în care s-a decis retragerea sprijinului politic acordat lui Mihai Tudose, că a făcut ce trebuia să facă, menționând că în ceea ce privește situația din poliție va continua să ia măsurile legale.

"Eu am făcut ce trebuia să fac", a declarat Carmen Dan după ședința PSD, întrebată dacă se simte responsabilă pentru schimbarea Guvernului.

Întrebată dacă va continua demiterile în Poliție, Dan a spus : "Voi merge mai departe cu măsurile legale".

Controversele iscate ca urmare a depistării un polițist care ar fi agresat sexual mai mulți minori au dus la un scandal în interiorul PSD. Carmen Dan a cerut demiterea șefului Poliției Române, solicitare amânată de premierul Tudose. Mai mult, aceasta a declarat că nu mai poate lucra cu ministrul Carmen Dan, întrucât aceasta l-ar fi mințit în legătură cu acceptul lui Cătălin Ioniță de a prelua conducerea IGPR.

22:35 Liviu Dragnea, după CEX

- A fost o discuție lungă, serioasă, cu foarte multe lucruri spuse chiar profunde.

- Mâine vom face propuneri de nominalizare, astfel încât să nu vem motive să ajungem în aceeași sitiație. Concluzia generală a fost că nu se mai poate continua așa pentru că e o stare conflictuală între partid și Guvern și chiar în interiorul Guvernului.

- Se pare că am mână foarte proastă și nu numai în ceea ce privește numele de premieri, ci și în alte zece cazuri. Le-am zis colegilor mei că nu voi face nicio propunere. Mâine nu voi face nicio propunere. Le-am spus că stăm la CEx până iese fumul alb.

- Sigur vor fi mai multe variante în discuție. Fiecare variantă va fi întoarsă pe toate părțile.

- Despre Iohannis: Trebuie să fiu realist și corect și să spun că Iohannis nu e fericit de situația în care am ajuns, dar cred că va respecta Constituția.

- Vom garanta că nu vom mai ajunge în această situație.

- S-a discutat și subiectul Carmen Dan. A vorbit și Carmen Dan dar și Mihai Tudose. S-a discutat despre cum a fost gestionat acest subiect. CEx va decide dacă Dan va rămâne ministru în următorul guvern

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Senatorul Ștefan Mihu, vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piața de capital - Dezbaterea bugetului de stat 2019
De Neptun TV 11 februarie 2019

Bugetul de stat pe 2019 a intrat în dezbaterea comisiilor parlamentare dupa ce deputații și senatorii au depus amendamentele formulate.