luni, 24 septembrie 2018

Premierul Spaniei: 'Trebuie să salvăm Catalonia de haosul separatismului'

Premierul Spaniei: 'Trebuie să salvăm Catalonia de haosul separatismului'

Alegerile regionale din Catalonia de luna viitoare vor pune capăt "haosului separatist" afirmă Mariano Rajoy, premierul Spaniei, cu ocazia primei sale vizite la Barcelona după ce Guvernul de la Madrid a suspendat autonomia regiunii.

Prezent la Barcelona cu ocazia unui eveniment de campanie, Rajoy și-a motivat decizia de a suspenda autonomia regiunii, afirmând că a "epuizat toate căile" de soluționare a crizei după ce administrația catalană a declarat în mod unilateral independența Cataloniei, acțiune considerat drept neconstituțională de justiția spaniolă.

Premierul de la Madrid a făcut un apel la "majoritatea tăcută" să-și "transforme vocea în voturi" cu ocazia alegerilor regionale din Catalonia.

"Trebuie să salvăm Catalonia de haosul separatismului", a declarat Rajoy, adăugând: "Democratic, vrem să revendicăm Catalonia pentru toată lumea".

Vizita lui Rajoy are loc după ce, ieri, aproximativ 750.000 de persoane au manifestat pe străzile Barcelonei, cerând eliberarea liderilor separatiști arestați de autoritățile spaniole în urma declarării independenței regiunii Catalonia.

Opt foști membri ai administrației regiunii Catalonia și doi activiști sunt închiși, în timp ce autoritățile spaniole anchetează presupusa lor implicare în declararea independenței regiunii, acțiune considerată drept ilegală de justiția de la Madrid.

La finalul lunii octombrie, Guvernul spaniol condus de Mariano Rajoy a suspendat autonomia regiunii catalane și a preluat conducerea directă asupra Cataloniei, dizolvând Executivul catalan și Parlamentul regional și convocând alegeri anticipate în regiune.

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.