duminică, 24 iunie 2018

Premierul Spaniei: 'Trebuie să salvăm Catalonia de haosul separatismului'

Premierul Spaniei: 'Trebuie să salvăm Catalonia de haosul separatismului'

Alegerile regionale din Catalonia de luna viitoare vor pune capăt "haosului separatist" afirmă Mariano Rajoy, premierul Spaniei, cu ocazia primei sale vizite la Barcelona după ce Guvernul de la Madrid a suspendat autonomia regiunii.

Prezent la Barcelona cu ocazia unui eveniment de campanie, Rajoy și-a motivat decizia de a suspenda autonomia regiunii, afirmând că a "epuizat toate căile" de soluționare a crizei după ce administrația catalană a declarat în mod unilateral independența Cataloniei, acțiune considerat drept neconstituțională de justiția spaniolă.

Premierul de la Madrid a făcut un apel la "majoritatea tăcută" să-și "transforme vocea în voturi" cu ocazia alegerilor regionale din Catalonia.

"Trebuie să salvăm Catalonia de haosul separatismului", a declarat Rajoy, adăugând: "Democratic, vrem să revendicăm Catalonia pentru toată lumea".

Vizita lui Rajoy are loc după ce, ieri, aproximativ 750.000 de persoane au manifestat pe străzile Barcelonei, cerând eliberarea liderilor separatiști arestați de autoritățile spaniole în urma declarării independenței regiunii Catalonia.

Opt foști membri ai administrației regiunii Catalonia și doi activiști sunt închiși, în timp ce autoritățile spaniole anchetează presupusa lor implicare în declararea independenței regiunii, acțiune considerată drept ilegală de justiția de la Madrid.

La finalul lunii octombrie, Guvernul spaniol condus de Mariano Rajoy a suspendat autonomia regiunii catalane și a preluat conducerea directă asupra Cataloniei, dizolvând Executivul catalan și Parlamentul regional și convocând alegeri anticipate în regiune.

Comenteaza aceasta stire

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.