joi, 21 februarie 2019

Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației

De Roxana Glăvan 19:14, 5 octombrie 2018 374 vizite Invatamant
Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației

A fost o zi magică pentru copiii de grădiniță de la  “Steluțele Mării” din Constanța. De Ziua Internațională a Educației, mezinii unității de învățământ au călătorit pe meleagul prieteniei, au format echipe cu alte grupe mici și au lucrat alături de educatori și părinți. Grupele “Voioșii Marinari” și „Pinguinii Veseli” au făcut echipă, de Ziua Educației, iar din mânuțele lor pricepute au ieșit opere de artă.

“Copacul Educației” a fost poarta de încercare a zilei. Mai dibaci decât ar crede oricine, copiii de trei-patru ani au lipit litere, caiete, cifre, creioane și cărți decupate de părinți, formând copacul educației.

Nu știm dacă lucrul în echipă alături de părinți, pe post de educatori pentru o zi, a fost un succes, căci s-a dovedit că puștii au fost mai pricepuți ca adulții atunci când a venit rândul pictatului. Și nu oricum, ci direct cu mâna! În toate culorile! Cei mici și-au întins roșu, verde, galben sau albastru pe mâini și au format coroana unui copac din mânuțele lor mici.

Ștampilele cu cifre, litere și forme geometrice au marcat alte planșe de lucru făcute de prichindei. Astfel de activități au avut loc la toate grupele grădiniței “Steluțele Mării”, dar și la alte unități de învățământ din județ.

“Activitățile extracurriculare joacă roluri importante în formarea și dezvoltarea lor, oferă copiilori oportunități nenumărate, de mișcare, interacțiune directă, se exprimă liber, descoperă lucruri noi și experimentează diferite situații. Pentru copiii de grupă mică este extraordinar să aibă astfel de activități”, a declarat educatoarea Cherim Side, de la grupa “Voioșii marinari”.

Concursurile de desen, târgul toamnei, activitățile sportive, toate au avut ca scop marcarea Zilei Internaționale a Educației la malul mării.Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Veste PROASTĂ pentru elevi: Dispare una dintre vacanțe. Noua structură a anului școlar
De Neptun TV 19 februarie 2019

Potrivit structurii anului școlar 2019-2020, semestrul I va avea 15 săptămâni de cursuri, dispuse în perioada 9 septembrie 2019-20 decembrie 2019.

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Se suspendă cursurile în toată România din cauza gripei!
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, astfel că au informat Ministerul Educației despre evoluția infecțiilor gripale și, prin Ordin al MEN, ziua de vineri va fi liberă pentru elevi.