duminică, 21 aprilie 2019

Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației

De Roxana Glăvan 19:14, 5 octombrie 2018 377 vizite Invatamant
Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației

A fost o zi magică pentru copiii de grădiniță de la  “Steluțele Mării” din Constanța. De Ziua Internațională a Educației, mezinii unității de învățământ au călătorit pe meleagul prieteniei, au format echipe cu alte grupe mici și au lucrat alături de educatori și părinți. Grupele “Voioșii Marinari” și „Pinguinii Veseli” au făcut echipă, de Ziua Educației, iar din mânuțele lor pricepute au ieșit opere de artă.

“Copacul Educației” a fost poarta de încercare a zilei. Mai dibaci decât ar crede oricine, copiii de trei-patru ani au lipit litere, caiete, cifre, creioane și cărți decupate de părinți, formând copacul educației.

Nu știm dacă lucrul în echipă alături de părinți, pe post de educatori pentru o zi, a fost un succes, căci s-a dovedit că puștii au fost mai pricepuți ca adulții atunci când a venit rândul pictatului. Și nu oricum, ci direct cu mâna! În toate culorile! Cei mici și-au întins roșu, verde, galben sau albastru pe mâini și au format coroana unui copac din mânuțele lor mici.

Ștampilele cu cifre, litere și forme geometrice au marcat alte planșe de lucru făcute de prichindei. Astfel de activități au avut loc la toate grupele grădiniței “Steluțele Mării”, dar și la alte unități de învățământ din județ.

“Activitățile extracurriculare joacă roluri importante în formarea și dezvoltarea lor, oferă copiilori oportunități nenumărate, de mișcare, interacțiune directă, se exprimă liber, descoperă lucruri noi și experimentează diferite situații. Pentru copiii de grupă mică este extraordinar să aibă astfel de activități”, a declarat educatoarea Cherim Side, de la grupa “Voioșii marinari”.

Concursurile de desen, târgul toamnei, activitățile sportive, toate au avut ca scop marcarea Zilei Internaționale a Educației la malul mării.Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Admiterea la școlile de poliție nu se organizează anul acesta. Motivul invocat de autorități
De Neptun TV 3 aprilie 2019

În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunță MAI.

Începe a doua etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019 - 2020
De Neptun TV 2 aprilie 2019

În prima etapă de înscriere în învățământul primar au fost depuse la nivel național 150.084 de cereri.

Dezastru național la simularea de la Bacalaureat! Rata de promovare de 36,88%!
De Neptun TV 30 martie 2019

Rezultatele de la simularea de la Bacalaureat, organizată de Ministerul Educației Naționale în perioada 11-13 martie, arată o rată cumulată de promovare, la clasele XI-XII, de 36,88%, în creștere cu 0,36% față de anul trecut, când a fost de 36,52%.

REZULTATE SIMULARE BAC 2019, anunțate astăzi. Notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat nu se contestă
De Mediafax 29 martie 2019

Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora.

Neptun TV, gazdă pentru 'Școala altfel'! Copiii au pășit în redacție și au învățat cum se realizează știrile!
De Neptun TV 26 martie 2019

Neptun TV a fost, astăzi, gazdă pentru “Școala Altfel”. Elevi de la Școala nr 39 din Constanța au învațat cum se realizează știrile - și chiar au încercat să le facă.