sîmbătă, 17 august 2019

Președintele american, fotografiat în timp ce râdea și juca golf după decapitarea jurnalistului James Foley

Preşedintele Barack Obama a devenit ţinta unor noi critici din partea americanilor. Asta deoarece liderul de la Casa Albă a fost fotografiat jucând golf şi râzând imediat după a ţinut un discurs sobru, ca reacţie la decapitarea jurnalistului James Foley.

Apropiații jurnalistului decapitat în Irak l-au criticat dur pe președintele american Barack Obama pentru comportamentul pe care l-a avut imediat după ce vorbise despre această tragedie. Potrivit Fox News, liderul de la Casa Albă a fost fotografiat zâmbind larg și jucând golf la reședința de vară de pe Insula Martha's Vineyard. Opinia publică a dezaprobat acest coportament, pe care l-a catalogat drept ipocrit.

„Pur și simplu nu îi pasă. Este un om căruia nu îi pasă. A plecat în vacanță și a jucat golf în timp ce unul dintre conaționalii săi era torturat și ucis. Mi se pare foarte nepotrivit“, au spus mai mulți americani.

 Unii americanii i-au luat, însă, apărarea lui Barack Obama.

„Și-a prezentat condoleanțele, a făcut ceea ce trebuia. Nu cred că ar trebui să renunțe tot timpul la viața personală în favoarea societății. Cred că are dreptul la o viață privată. Nu poate fi președinte tot timpul, trebuie să aibă și el o viață privată“, au spus mai mulți cetățeni.

Fratele jurnalistului James Foley a declarat că a apreciat gestul lui Obama, care i-a sunat familia pentru a-i transmite condoleanțe, dar și-a exprimat dezamăgirea pentru faptul că liderul de la Casa Albă a mers să joace golf imediat după conferința de presă.  

 

Comenteaza aceasta stire