sîmbătă, 20 iulie 2019

Președintele Băsescu și premierul Boc au fost huiduiți de români la paradele de Ziua Națională

S-au auzit urale, salve de tun, dar și huiduieli de Ziua României. Peste 20 de mii de persoane au participat în Capitală la parada dedicată Zilei Naționale. Spectacol a fost și la sol, și în aer. Pentru politicienii de la Putere parcă nu mai există ieșire publică la care să nu fie apostrofați de români. Pe vremuri, obișnuit cu băile de mulțime, președintele Traian Băsescu a fost huiduit astăzi, la Arcul de Triumf din Capitală, iar premierul Emil Boc a avut parte de un tratament identic, la Alba Iulia. Și președintele Traian Băsescu, și premierul Emil Boc au schimbat total registrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României. Până să-și facă apariția cei doi, unul la Arcul de Triumf în Capilată, celălalt pe platoul de la Alba Iulia, zecile de mii de oameni așteptau cu sufletul la gură să înceapă parada și se bucurau de ultimele pregătiri. După defilarea miltarilor de la București, Traian Băsescu a revenit la prima lui dragoste, băile de mulțime. Numai că de această dată, președintele a fost îmtâmpinat cu huiduieli de românii care l-au numit “trădător”. În orașul-simbol al Marii Uniri de la 1918, premierul Emil Boc a avut parte de aceeași primire, chiar de două ori. Prima oară când acesta a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazu de la Alba Iulia, iar a doua oară când au defilat militarii. Mulțimea a strigat “Hoții” și l-a huiduit copios pe Boc, în timp ce câțiva membri ai PDL au încercat să acopere fundalul scandând “România”. Paradele militare au fost de departe vedetele manifestărilor dedicate Zilei Naționale. La București s-au tras 21 de salve de tun, iar forțele aeriene, navale și terestre au defilat cu ce au mai bun în dotare. Parada s-a încheiat cu defilarea regimentului de gardă. Ziua Marii Uniri a fost marcată și în alte orașe din țară. Mii de oameni au venit să vadă defilările de la Timișoara și Brașov. Ziua a fost însă umbrită la Oradea unde un elev de 16 ani a murit la crosul dedicat zilei naționale. La Brașov, doi militari au leșinat în timpul manifestărilor, dar și-au revenit după ce au primit îngrijiri medicale.

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.