duminică, 21 iulie 2019

Președintele Consiliului Județean Constanța nu este de acord cu modificarea perioadei destinate campaniei electorale

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu nu este de acord cu modificarea perioadei destinate campaniei electorale, de la 30 de zile cât este acum, la 90 de zile, cum prevede  proiectul de cod electoral. În schimb, Constantinescu susține alegerea primarilor și președinților de consilii județene dintr-un singur tur.

"Dacă ne gândim la partea de economie, de cheltuieli, e mai bine cu un singur tur. Din acest punct de vedere, da, sunt de acord. Nu sunt de acord, de exemplu, cu campania de 90 de zile la locale și respectiv încă 90 de zile la generale. Asta înseamnă că în România, în 2012, șase luni din 12 o să fie în alegeri. Mi se pare normal cum e acum, 30 de zile e suficient să-ți prezinți tot ce vrei și la generale și la locale" – a declarat Nicușor Constantinescu, președintele CJC.

Proiectul de Cod Electoral elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă conține prevederi referitoare la alegerile locale, parlamentare, prezidențiale, europarlamentare și referendumuri care se desfășoară în România. În ceea ce privește data, alegerile locale se vor desfășura în prima duminică a lunii iunie, iar cele parlamentare și prezidențiale în a treia duminică a lunii noiembrie. Totodată, în noua lege electorală se propune ca urnele de vot să fie transparente, iar locul unde vor funcționa secțiile de votare să fie certificat de Autoritatea Electorală Permanentă. În perioada următoare, reprezentanții acestei instituții vor discuta cu liderii partidelor politice pentru a conveni un proiect comun care va fi supus dezbaterii publice. 

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.