marţi, 20 noiembrie 2018

Președintele Iohannis a acceptat propunerea PSD de a o numi în funcția de premier pe Viorica Dăncilă!

România are un nou premier, iar desemnarea acestuia reprezintă o premieră pentru România, fiind vorba despre primul şef de la Palatul Victoria care este femeie. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a acceptat propunerea coaliţiei de guvernare PSD-ALDE. Viorica Dăncilă este premierul care trebuie acum să-şi alcătuiască, într-un timp cât mai scurt, noul cabinet care să fie votat de Parlament. Singurii care au mai făcut propuneri pentru fotoliul de premier au fost cei de la PMP. Liberalii şi reprezentanţii USR i-au cerut preşedintelui alegeri anticipate.

Primii care au deschis seria consultărilor de astăzi de la Cotroceni, au fost reprezentanții coaliției de guvernare, PSD – ALDE. Din delegație au făcut parte liderul PSD Liviu Dragnea, secretarul general Marian Neacșu, președintele PSD Olt, Paul Stănescu, precum și Grațiela Gavrilescu și Daniel Chițoiu din partea ALDE.

 Liberalii s-au prezentat și ei la consultările cu președintele Klaus Iohannis, fără a propune însă o varinată de premier.

Nici reprezentanții USR nu venit cu un nume de premier la consultările cu Iohannis. Liderul USR, Dan Barna, a declarat că i-a transmis șefului statului că USR va susține un șef al Executivului, altul decât de la PSD, dacă președintele ar face o asemenea nominalizare. Barna a mai spus că USR consideră că e nevoie de alegeri anticipate, dar acesta ar fi un proces mai lung. Alte două propuneri de premier, pe lângă cea a PSD, au venit din partea PMP.

Senatorul Traian Băsescu, care a condus delegația Partidului Mișcarea Populară, i-a propus pe europarlamentarul Siegfried Mureșan și pe parlamentarul Eugen Tomac pentru funcția de premier. Traian Băsescu a mai spus că dacă prima variantă pică în Parlament, a doua sigur va fi votată pentru a nu se ajunge la anticipate. Liderul grupului minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a precizat după consultările cu Klaus Iohannis, că reprezentanții grupului așteaptă nominalizarea președintelui pentru a avea, ulterior, o discuție cu premierul desemnat. Același lucru l-au declarat și reprezentanții UDMR, prin vocea liderului Kelemen Hunor. Președintele Klaus Iohannis nu a amânat deloc nominalizarea premierului. În această seară, șeful statului a acceptat propunerea coaliției de Guvernare PSD-ALDE.

Social democrații au demarat deja discuțiile despre formarea noului Guvern. Cel mai probabil, săptămâna viitoare, parlamentarii vor fi convocați în ședință extraordinară pentru a vota noul executiv condus, în premieră pentru țara noastră, de o femeie.

Comenteaza aceasta stire

Premierul Viorica Dăncilă anunță schimbările din Guvern. Cum arată Executivul remanierat
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

„Eu vreau să nu privesc înapoi. Eu vreau să privesc spre viitor. Eu cred că vor performa în această echipă și faptul trebuie să arate că sunt în stare să își ducă la îndeplinire programul de guvernare, vor fi un stimulent pentru ei", a mai spus premierul.

Gheorghe Donțu a anunțat candidații PSD la alegerile locale din 2020
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Invitat în această seară la emisiunea „Audiență în direct“, moderată de Măriuca Androne, consilierul județean PSD și președintele organizație de seniori PSD Constanța a anunțat în premieră numele candidaților PSD la alegerile locale din 2020.

Tăriceanu: În condițiile războiului politic total, România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE
De Neptun TV 25 octombrie 2018

În opinia sa, "cine crede că liderii europeni vor fi înțelegători, când în an electoral oamenii politici de la București se vor în război, se înșală", iar "România deja pierde teren și va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgență".