luni, 24 septembrie 2018

Președintele Klaus Iohannis, atac la Tăriceanu prin intermediul interpușilor

Disputa dintre preşedintele României, Klaus Iohannis, şi coaliţia de guvernare a continuat şi astăzi. După Liviu Dragnea, Iohannis l-a luat astăzi la ţintă pe Călin Popescu Tăriceanu. Numai că şeful statului i-a răspuns lui Tăriceanu prin purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi. Declaraţia politică dată de la Cotroceni a venit imediat după ce preşedintele Senatului l-a acuzat pe Iohannis că sapă cu râvnă la fundaţia actualului Guvern.

Războiul declarațiilor dintre președintele Klaus Iohannis și coaliția de guvernare este departe de a se încheia. Șeful statului a făcut primele declarații referitoare la dosarul Belina, solicitând demisia celor doi miniștri implicați. Iohannis nu a ratat ocazia de a-l ataca din nou pe Liviu Dragnea, afirmând că România nu trebuie să aibă la conducere condamnați penal. Partenerul PSD din coaliție, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat și el astăzi, criticând în termeni foarte duri ieșirea lui Iohannis.

Stau și mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-ar conveni domnului președinte ca actualul guvern să fie destrămat, primul ministru să fie nevoit să-și dea demisia și să ne trezim cu un guvern de tehnocrați pentru că, iată, cu pași repezi, se apropie alegerile prezidențiale din 2019”, a declarat Tăriceanu.

La nici o oră de la declarațiile politice ale șefului Senatului, Administrația Prezidențială chema televiziunile pentru o declarație de presă. În bătălia politică dintre Iohannis, PSD și ALDE, a fost scos la înaintare astăzi, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, care a transmis mesajul politic al președintelui în locul acestuia.

Domnule Tăriceanu, da, adevărul doare, dar acest lucru nu este un motiv să folosiți un limbaj licențios, să jigniți și să spuneți în spațiul public lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, reiterează faptul că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Din tot acest război al declarațiilor lipsește opoziția. Analiștii politici sunt de părere că PNL, PMP sau USR nu au forța necesară de a duce această luptă, în care Iohannis se folosește de gravele disfuncționalități din instituții, pentru a da jos Guvernul în vederea asigurării unui drum lin către un nou mandat la Cotroceni.

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.