luni, 26 februarie 2018

Președintele Klaus Iohannis, atac la Tăriceanu prin intermediul interpușilor

Disputa dintre preşedintele României, Klaus Iohannis, şi coaliţia de guvernare a continuat şi astăzi. După Liviu Dragnea, Iohannis l-a luat astăzi la ţintă pe Călin Popescu Tăriceanu. Numai că şeful statului i-a răspuns lui Tăriceanu prin purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi. Declaraţia politică dată de la Cotroceni a venit imediat după ce preşedintele Senatului l-a acuzat pe Iohannis că sapă cu râvnă la fundaţia actualului Guvern.

Războiul declarațiilor dintre președintele Klaus Iohannis și coaliția de guvernare este departe de a se încheia. Șeful statului a făcut primele declarații referitoare la dosarul Belina, solicitând demisia celor doi miniștri implicați. Iohannis nu a ratat ocazia de a-l ataca din nou pe Liviu Dragnea, afirmând că România nu trebuie să aibă la conducere condamnați penal. Partenerul PSD din coaliție, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat și el astăzi, criticând în termeni foarte duri ieșirea lui Iohannis.

Stau și mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-ar conveni domnului președinte ca actualul guvern să fie destrămat, primul ministru să fie nevoit să-și dea demisia și să ne trezim cu un guvern de tehnocrați pentru că, iată, cu pași repezi, se apropie alegerile prezidențiale din 2019”, a declarat Tăriceanu.

La nici o oră de la declarațiile politice ale șefului Senatului, Administrația Prezidențială chema televiziunile pentru o declarație de presă. În bătălia politică dintre Iohannis, PSD și ALDE, a fost scos la înaintare astăzi, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, care a transmis mesajul politic al președintelui în locul acestuia.

Domnule Tăriceanu, da, adevărul doare, dar acest lucru nu este un motiv să folosiți un limbaj licențios, să jigniți și să spuneți în spațiul public lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, reiterează faptul că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Din tot acest război al declarațiilor lipsește opoziția. Analiștii politici sunt de părere că PNL, PMP sau USR nu au forța necesară de a duce această luptă, în care Iohannis se folosește de gravele disfuncționalități din instituții, pentru a da jos Guvernul în vederea asigurării unui drum lin către un nou mandat la Cotroceni.

Comenteaza aceasta stire

ROMÂNIA30.RO: Disperarea domnului Tapalaga
De Neptun TV 13 februarie 2018

Fostul colonel SRI, Danile Dragomir, a postat astăzi pe blogul său câteva concluzii după ce a citit editorialul de azi al domnului Tapalaga.

Alina Mungiu Pipidi menționează editorialul lui Daniel Dragomir publicat în EUObserver
De Neptun TV 13 februarie 2018

Este nevoie de o comunicare transparentă și argumentată a situației din România în mediile externe.

Daniel Dragomir, acuzații grave în 'Black Cube': Dosarul a pornit de la sesizarea lui Lucian Pahonțu, fostul șef SPP acuzat de Liviu Dragnea de implicare politică
De Robert Nenciu 9 februarie 2018

Noi acuzați în dosarul „Black Cube”. Prezent astăzi la DIICOT, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, inculpat in acest dosar, a venit cu noi date. El a declarat că dosarul a început de la o sesizare a șefului SPP, generalul Lucian Pahonțu. Fostul ofiter SRI a afirmat că va sesiza Inspecția Judiciară și ministerul Justiției în acest sens. Implicarea SPP în anumite dosare trebuie analizată în cadrul unei Comisii Parlamentare, este de părere președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care a spus că înființarea unei astfel de comisii este inevitabilă.

Carmen Dan a oferit explicația scăderea salariilor polițiștilor
De Robert Nenciu 7 februarie 2018

Continuă războiul declarațiilor pe tema salariilor. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat astăzi că sporul de 40% pentru polițiști nu s-a tăiat, ci nu mai este legal.

Amenzi mai mari pentru gesturi obscene, înjurături și amenințări în public!
De Neptun TV 5 februarie 2018

Senatul a adoptat, în ședința de azi, o propunere legislativă prin care vor fi majorate amenzile pentru gesturile obscene în public, în instituțiile publice, dar și amenzile pentru înjurăturile și amenințările cu acte de violență.

Călin Popescu Tăriceanu: 'România de astăzi, un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei'
De Neptun TV 30 ianuarie 2018

Călin Popescu Tăriceanu a susținut un discurs în care a vorbit despre problemele legate de abuzuri cu care se confruntă România zi de zi.

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă și o abținere.

EuObserver: 'România, la ceasul reîntoarcerii la epoca sovietică?'
De Neptun TV 27 ianuarie 2018

Abuzurile din justiție și poliția secretă din România, toate sub parafa luptei anticorupție, constituie subiectul unui editorial publicat în EuObserver.