luni, 15 iulie 2019

Prețul petrolului a scăzut la 35,58 dolari pe baril, minimul ultimilor 11 ani!

Prețul petrolului a scăzut la 35,58 dolari pe baril, minimul ultimilor 11 ani!

Prețul petrolului a coborât miercuri cu 3,6%, la 35,58 dolari pe baril, minimul ultimilor 11 ani, întrucât investitorii consideră că tensiunile dintre Arabia Saudită și Iran elimină orice posibilitate ca marii producători să colaboreze pentru o eventuală reducere a producției, potrivit Reuters.

Tensiunile apărute după ce Arabia Saudită a executat un cunoscut cleric șiit au pus capăt speculațiilor că membrii OPEC s-ar putea pune de acord să reducă producția pentru a suține creșterea prețurilor.

"Stocurile sunt în creștere, iar tensiunea dintre Arabia Saudită și Iran face orice acord referitor la producție puțin probabil", a declarat Michael Hewson, șeful diviziei pentru strategie la CMC Markets.

Cotația petrolului Brent a coborât miercuri cu 1,31 dolari, sau 3,55%, la 35,58 dolari pe baril, minimul începând din 2004.

Petrolul tranzacționat în SUA a înregistrat o scădere de 90 de cenți, la 35,07 dolari pe baril.

Prețul barilului a scăzut semnificativ începând din iunie 2014, când se situa la 114 dolari, declinul fiind cauzat de dezvoltarea producției de petrol de șist în SUA și de majorarea producției de către unele țări care încearcă să-și maximizeze exporturile pentru a compensa pierderea de venituri determinată de prețul mai mic.

De asemenea, unele state exportatoare de petrol au crescut producția în încercarea de a-și păstra sau chiar crește cota de piață.

În acest context, de exces de petrol în piață, analiștii așteaptă în acest an și o creștere a exporturilor Iranului, întrucât foarte probabil vor fi ridicate restricțiile impuse de statele occidentale Teheranului.

Comenteaza aceasta stire