marţi, 19 februarie 2019

Prețul RCA, la un pas de a exploda. Cum se vor calcula tarifele de referință?

Prețul RCA, la un pas de a exploda. Cum se vor calcula tarifele de referință?

Prețul polițelor RCA ar putea sări în aer, după ce va expira perioada de plafonare a tarifelor, pe 19 mai, iar până atunci, ASF vrea să trimită în Parlament legea care stabilește tarifele de referință, potrivit Adevărul.ro.

Guvernul a anunțat deja că plafonarea tarifelor RCA nu va fi prelungită, premierul Sorin Grindeanu dând însă asigurări că prețurile nu vor exploda. Același asigurări le-a dat și șeful ASF, Mișu Negrițoiu.

Potrivit proiectului, tariful de referință se va calcula trimestrial, pe baza daunei medii determinate statistic pentru fiecare categorie de vehicul în parte și a plăților efective de daune achitate de asigurătorii, raportate la frecvența statistică a producerii evenimentelor pe categoria segmentelor de autovehicule.

Comenteaza aceasta stire

Sfaturi de la polițiști pentru circulație în siguranță pe vreme rea! Nu vă angajați în depășiri riscante
De Neptun TV 12 februarie 2019

Pentru o călătorie în siguranță, în contextul avertizărilor meteorologice, polițiștii vă sfătuiesc să circulați cu viteză redusă și să nu vă angajați în depășiri riscante.

Mii de vehicule verificate în trafic de RAR anul trecut prezentau pericol de accidente. Componentele la care au fost descoperite cele mai multe probleme
De Mediafax 11 februarie 2019

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara, și a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme, informează un comunicat al autorității.

ATENȚIE, ȘOFERI! Schimbări ale taxei de drum pentru transportatorii care circulă în Ungaria, din 3 februarie
De Neptun TV 29 ianuarie 2019

MAE anunță că, de la 3 februarie, transportatorii care tranzitează Ungaria vor fi obligați să introducă noi informații în sistemul de colectare a taxelor de drum HU-GO, precum marca autovehicului, certificatul de înmatriculare și anul fabricației, pentru verificarea încadrării în normelor de poluare