joi, 23 mai 2019

Prima doamnă a Franței insultată de iranieni

Prima doamnă a Franței insultată de iranieni
Prima doamnă a Franței, Carla Bruni-Sarkozy, a fost numită prostituată de către presa din Iran, după ce a semnat o petiție pentru eliberarea unei iranience condamnate la moarte pentru că și-a înșelat soțul. Într-o scrisoare publică, în care i se adresează direct acuzatei, Carla Bruni-Sarkozy a spus că refuză să accepte o astfel de pedeapsă, mai ales că iranianca de 43 de ani este mama a doi copii. Femeia ar putea fi ucisă cu pietre într-o piață publică. Și televiziunea de stat din Iran a atacat-o pe cea de-a treia soție a lui Sarkozy, despre care susține că se folosește de această acțiune pentru a încerca să își justifice propria imoralitate. Criticilor presei iraniene le-a căzut țintă și actrița franceză Isabelle Adjani, care este o prietenă a Carlei Bruni Sarkozy. Palatul Elysee nu a avut nicio reacție oficială față de aceste atacuri din presa iraniană, însă un apropiat al lui Bruni a declarat că aceasta este profund șocată de atacul mediatic din partea Iranului.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.

The Guardian: Tendințe extremiste - clivajele puternice de pe harta politică a Europei
De Mediafax 19 mai 2019

Formațiunile extremiste, în principal cele care critică Uniunea Europeană, ar putea obține rezultate bune în scrutinul europarlamentar, deși este dificil de anticipat dacă vor putea forma un grup politic coerent în viitoarea legislatură a Parlamentului European, comentează publicația The Guardian.

Olanda a câștigat finala concursului Eurovision 2019!
De Mediafax 19 mai 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câștigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv ((International Convention Center), din Israel.