joi, 23 mai 2019

Prima întâlnire a bloggerițelor: „Constanța duce lipsă de bloggeri“

Până nu demult, dacă doream să aflăm tendinţele în modă, aşteptam revistele lunare de fashion să ştim ce şi cum să cumpărăm. Ca să alegem o vacanţă, aşteptam recenzii despre destinaţii, şi tot aşa despre fiecare domeniu. De câţiva ani, totul s-a mutat într-o lume virtuală, iar toate aceste informaţii la aflăm acum de pe bloguri. Astăzi, Constanţa a fost gazda primului eveniment dedicat bloggeriţelor de la malul mării, care au vorbit despre experienţe personale, despre ce este de făcut şi de îmbunătăţit în acest domeniu.

Elena este o tânără bloggeriță din localitatea constănțeană Cumpăna. De câțiva ani are un blog unde scrie ori de câte ori simte nevoia. Este un site cu și despre ea, în care le împărtășește cititorilor experiențe personale din viața de zi cu zi.

"Aveam foarte mult timp liber, așa că m-am decis să deschid un blog, unde să interacționez cu diferite persoane. Mai mult fete, pentru că eu sunt musulmancă", spune Elena Voinea.

Dintr-o joacă a ajuns blogger și Laura. Avea doar 17 ani când a început să caute pe internet informații despre beauty. Le-a găsit pe site-uri din afară, așa că s-a gândit că alte adolescente ca ea ar putea avea aceleași nelămuriri și ar putea găsi răspunsuri pe site-uri românești. Așa a luat naștere blogul Laurei, care se adresează femeilor pasionate de fashion și beauty.

"Cei care intră pot să mă vadă pe mine, să audă părerea mea, ce produse folosesc, cum mă îmbrac. Scriu zilnic, câteodată chiar de două ori pe zi, deci pot spune că chiar mi-am făcut o meserie", explică Laura.

Și pentru că scrie cu drag și și-a câștigat cititori fideli care țin cont de sfaturile ei, diferite companii au ales-o să le facă reclamă. Astfel reușește să se întreține și, spune ea, să fie model pentru alții.

Acum avem acces la blogguri despre fashion, călătorie, muzică, gătit și nu numai. Oamenii au nevoie de păreri personale care să le ușureze alegerile, iar bloggerii au un rol important. Despre toate acestea au discutat bloggerițele din Constanța în cadrul primei întâlniri din domeniu.

"Constanța duce lipsă de bloggeri. Bineînțeles, sunt foarte mulți bloggeri băieți. Inițial am găsit 15 bloggerițe, m-am gândit că sunt cam puține, dar se pare că sunt mult mai multe - aproximativ 40-50. Totuși, în comparație cu Bucureștiul suntem foarte puține", spune Elena Voinea.

În 2015, blogerii dictează tendințele, sunt formatori de opinie și, prin postările lor zilnice reușesc să capete notorietatea pe care încet, încet, media o pierde. În țara noastră, cele mai citite bloguri sunt despre beauty, it, călătorie, gătit și muzică.

Comenteaza aceasta stire