joi, 23 mai 2019

Prima lupta a favoriților

Etapa a 4-a Turului Franței  a programat 172 kilometri între Lorient și Mur-de-Bretagne, localitatea de sosire fiind în premiera pe harta Marii Bucle. Cinci rutieri au format la kilometul 9 evadarea zilei, printre aceștia regăsindu-i pe Jeremy Roy , Imanol Erviti  ,Biel Kadri și Johnny Hoogerland. Pe șoselele ude din  regiunea Bretaniei ,  cei cinci nu au dezvoltat un avans mai mare de 4minute și jumătate fata de pluton, aventura acestora luând sfârșit la intrarea în ultimii cinci kilometri. Finalul a fost controlat de echipele rutierilor interesati de victoria de etapa, Omega Pharma-Lotto dominând trena prin belgianul Jurgen van den Broeck, care a tras pentru Philippe Gilbert, cîștigătorul primei etape . Bătălia finală a fost dusă  la un nivel mult mai ridicat. Profitînd că finalul este în ascensiune în fața au iești rutierii grei ai plutonului printre care : Frank Sleck, Alexandre Vinokurov, Cadel Evans și Alberto Contador.Primul care a aprins fitilul bataliei finale a fost spanioul, care a atacat la 1300 metri de sosire. Cu o actiune deloc convingatoare, principalul favorit la câștigarea Turului Frantei nu a reușit să se debaraseze de restul rutierilor. La pîndă a stat Cadel Evans , iar buldogul a atacat și a obținut o victorie mai mult decât meritată .  In plutonul fruntaș a sosit și Thor Hushvod, pe locul 6,  poziție ce îi asigură tricoul galben pentru cel puțin încă o etapă. Cursa continua astăzi cu etapa a 5 ,între  localitățiile Carhaix și Cap Frehel pe o distanță de   165 de kilometri. 

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep, după ce a pierdut finala cu Kiki Bertens: 'Cred că am jucat greșit tot ce am jucat'
De Neptun TV 12 mai 2019

Jucătoarea de tenis din România Simona Halep a declarat, sâmbătă seară, după ce a pierdut finala de la Madrid, că speră să mai aibă ocazia de a juca contra olandezei Kiki Bertens pentru că trebuie să-și ia revanșa.

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Madrid: 'Vreau să mă simt bine și să câștig'
De Neptun TV 10 mai 2019

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în finala turneului WTA de la Madrid, după un meci disputat cu Belinda Bencic (Elveția; 18 WTA). Românca s-a impus în trei seturi, scor 6-2; 6-7(2); 6-0.

Simona Halep, prima reacție la victoria care o readuce pe locul 2 WTA: 'Sunt încă pe antibiotice'
De Neptun TV 9 mai 2019

Parcursul execelnt al Simonei vine în ciuda faptului că este răcită și urmează un tratament pe bază de antibiotice.

Victorie FULGER la Madrid | Halep s-a calificat în sferturile turneului, după 6-0; 6-0 cu Kuzmova: Am dominat meciul, am simțit loviturile
De Mediafax 8 mai 2019

Simona Halep (3 WTA) s-a declarat extrem de mulțumită de victoria de la Madrid, care a dus-o în sferturi. A fost, practic, un antrenament cu public pentru sportiva noastră.

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la Madrid
De Neptun TV 7 mai 2019

În optimile de finală, Simona Halep va da piept, în premieră, cu slovaca Viktoria Kuzmova (20 de ani, nr. 46 WTA).