luni, 23 iulie 2018

Prima moțiune de cenzură la adresa Guvernului Tudose a picat!

156 de voturi. Atât au reuşit reprezentanţii opoziţiei să adune astăzi la votul asupra moţiunii de cenzură depusă de PNL. Aveau nevoie, însă, de 233. În timpul dezbaterilor, în exterior, aproximativ 4.000 de persoane, în mare parte membrii sau simpatizanţi PNL, au încercat formarea unui lanţ uman în jurul clădirii Parlamentului. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au refuzat să conducă lucrările plenului reunit, iar deputaţii şi senatorii PSD şi ALDE, au părăsit sala înaintea votului.

Instrumentul opoziției, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, a fost folosit astăzi de liberali și aliații lor. Războiul cu majoritatea parlamentară PSD-ALDE și Guvernul Tudose s-a dus atât în interiorul clădirii Parlamentului cât și în exterior. La interior liberalii s-au luptat cu discursuri și...lapte, ouă, pâine și ulei.

În tot acest timp, în jurul Palarului Parlamentului membrii și simpatizanții PNL strigau lozinci de susținere pentru moțiunea de cezură și încercau să facă un lanț uman în jurul clădirii.

După ascultarea criticilor aduse de opoziție, premierul Mihai Tudose a răspuns de la tribuna Parlamentului.

Imediat după discursul premierului, social democrații și parlamentarii ALDE au părăsit sala, în frunte cu președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, care, de altfel, au refuzat să prezideze ședința de astăzi. Așa cum era de așteptat moțiunea nu a reușit să adune numărul necesar de voturi pentru a da jos Guvernul. Cu dooar 156 de voturi, din 233 necesare, opoziția parlamentară și-a epuizat instrumentul democratic pentru această sesiune.

Tudose a recunoscut astăzi că prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, angajații din domeniul IT vor fi afectați. El a precizat că Guvernul are deja pregătit un act normativ ca acest lucru să nu se întâmple de la 1 ianuarie, act care va fi cel mai probabil aprobat în ședința de Guvern de săptămâna viitoare.

Comenteaza aceasta stire

Prima reacție a lui Radu Mazăre după ce a fost achitat în dosarul Henri Coandă
De Neptun TV 29 iunie 2018

Într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3, Radu Mazăre a afirmat că în România sentințele se dau în funcție de curajul judecătorilor de a înfrunta sistemul.