marţi, 23 octombrie 2018

Prima moțiune de cenzură la adresa Guvernului Tudose a picat!

156 de voturi. Atât au reuşit reprezentanţii opoziţiei să adune astăzi la votul asupra moţiunii de cenzură depusă de PNL. Aveau nevoie, însă, de 233. În timpul dezbaterilor, în exterior, aproximativ 4.000 de persoane, în mare parte membrii sau simpatizanţi PNL, au încercat formarea unui lanţ uman în jurul clădirii Parlamentului. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au refuzat să conducă lucrările plenului reunit, iar deputaţii şi senatorii PSD şi ALDE, au părăsit sala înaintea votului.

Instrumentul opoziției, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, a fost folosit astăzi de liberali și aliații lor. Războiul cu majoritatea parlamentară PSD-ALDE și Guvernul Tudose s-a dus atât în interiorul clădirii Parlamentului cât și în exterior. La interior liberalii s-au luptat cu discursuri și...lapte, ouă, pâine și ulei.

În tot acest timp, în jurul Palarului Parlamentului membrii și simpatizanții PNL strigau lozinci de susținere pentru moțiunea de cezură și încercau să facă un lanț uman în jurul clădirii.

După ascultarea criticilor aduse de opoziție, premierul Mihai Tudose a răspuns de la tribuna Parlamentului.

Imediat după discursul premierului, social democrații și parlamentarii ALDE au părăsit sala, în frunte cu președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, care, de altfel, au refuzat să prezideze ședința de astăzi. Așa cum era de așteptat moțiunea nu a reușit să adune numărul necesar de voturi pentru a da jos Guvernul. Cu dooar 156 de voturi, din 233 necesare, opoziția parlamentară și-a epuizat instrumentul democratic pentru această sesiune.

Tudose a recunoscut astăzi că prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, angajații din domeniul IT vor fi afectați. El a precizat că Guvernul are deja pregătit un act normativ ca acest lucru să nu se întâmple de la 1 ianuarie, act care va fi cel mai probabil aprobat în ședința de Guvern de săptămâna viitoare.

Comenteaza aceasta stire

Curtea Constituțională a confirmat rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Curtea Constituțională a României (CCR) a confirmat, joi, rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie, organizat pe 6 și 7 octombrie, din cauza neatingerii pragului legal de prezență de 30% necesar validării consultării populare.

Klaus Iohannis începe astăzi vizita de stat în Republica Italiană, prima după 45 de ani
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Președintele va avea, și la Roma, o întrevedere cu Primarul orașului, Virginia Raggi, urmată de o întâlnire cu reprezentanții comunității românești, cea mai numeroasă din afara granițelor și cea mai mare comunitate străină din Peninsulă. La întâlnire va participa și primar, Virginia Raggi, a conchis Administrația Prezidențială.

Ce prevede Ordonanța de Urgență pe legile justiției. Pensionarea magistraților, amânată
De Mediafax 12 octombrie 2018

În Ordonanța pe legile justiției, care a ajuns vineri seară spre aviz la CSM, sunt prevăzute o serie de modificări, între care se numără și amânarea pensionării anticipate a magistraților întrucât va avea un impact major asupra funcționării instanțelor și parchetelor.

Elena Udrea și Alina Bica, în arest preventiv pentru două luni, anunță șeful biroului Interpol Costa Rica
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de polițiști în Costa Rica în noaptea de miercuri spre joi, a confirmat Biroul de Presă al IGPR.

Premierul Viorica Dăncilă, în Parlamentul European: Nu am venit să dau socoteală, ci din respect pentru forul european
De Neptun TV 3 octombrie 2018

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentl European, că miercuri i-a informat pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.