marţi, 17 octombrie 2017

Primăria Constanța a început să demoleze locurile de joacă periculoase: 'Construim altele, de la zero!'

Primăria Constanţa a început să demoleze locurile de joacă periculoase. Toboganele rupte, leagănele stricate ori balansoarele din care a rămas doar cadrul metalic au început să fie dezmembrate, astăzi, rând pe rând. Primele sunt cele din cartierul Tomis Nord. Acţiunea Primăriei Constanţa vine la scurt timp după controalele comisarilor OPC la locurile de joacă.

De Roxana Glăvan 19:25, 25 septembrie 2017 272 vizite Social

Ceea de vedeți în imaginile de mai sus a fost, până astăzi, un loc de joacă. Un spațiu neconform, cu balansoare fără spătare, cu tobogane stricate, în care copiii puteau oricând să se rănească. Doar mormanele de pietre stau mărturie că aici, cândva, a fost un spațiu de joacă.

Deși recunosc că își duceau copiii în parcurile demolate acum de Primăria Constanța - din zona Brotăcei, Tic Tac și Cireșica - părinții sunt încântați că se iau măsuri. Nu au alte parcuri între blocuri, dar spun că e mai bine așa, pentru că, nu de puține ori, copiii lor s-au rănit la joacă.

Reprezentanții Primăriei Constanța spun că multe dintre tobogane, balansoare și leagăne erau vechi de 20 de ani, iar că în locul lor vor fi montate unele noi. În total, 66 de locuri de joacă urmează să fie modernizate.

'Pe aceste locuri se construiesc altele, de la zero. Se va turna un covor din material protectiv. Suntem în curs de achiziție publică pentru 38 de locații din cele 66. Urmează să dezafectăm aceste locuri de joacă ca să facem loc celor mari', a precizat Rareș Iordache, director executiv adjunct în cadrul Primăriei Constanța.

Măsura autorităților locale vine la scurt timp după ce inspectorii Protecției Consumatorilor au făcut ample acțiuni de control și au închis mai multe astfel de locuri de joacă. Unul dintre ele, chiar săptămâna trecută pe Bulevardul Tomis, unde un copil s-a rănit.

Reprezentanții Primăriei spun că aveau în vedere schimbările dinaintea controalelor. Rămâne de văzut când vor apărea locurile moderne, având în vedere că unele dintre terenurile pe care se aflau locurile de joacă sunt în litigiu.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Cozile de la depunerea actelor pentru pașapoarte, eliminate: platformă online pentru efectuarea programărilor
De Andreea Bajdechi 16 octombrie 2017

A trecut vara, par să se rezolve și problemele la Pașapoarte. Cozile interminabile din timpul sezonului pot fi evitate acum prin introducerea unei platforme online unde românii se pot programa pentru a-și depune actele. Autoritățile spun că sistemul este unul simplu și poate fi accesat de pe orice dispozitiv, fie el calculator sau telefon mobil. Așadar, în urma programării, cei care au nevoie de acest document, trebuie doar să se prezinte cu actele la ora stabilită.

Toți cei 75 de migranți irakieni cazați în Satul de Vacanță din Mamaia au cerut azil politic în România
De Antonia Maer 16 octombrie 2017

Cei 75 de migranți irakieni care locuiau la un hotel din Satul de Vacanță și-au părăsit adăpostul temporar. Potrivit autorităților, puși în fața perspectivei de a fi repatriați în Irak, toți au decis să ceară azil politic în țara noastră.

'CONSTANȚA PEDALEAZĂ' - eveniment dedicat mișcării pe două roți în aer liber!
De Neptun TV 16 octombrie 2017

Constanța pedalează! Locuitorii municipiului sunt invitați să participe la un eveniment social care promovează mișcarea în aer curat, pe două roți.

Speculanții din piețele constănțene, controlați și amendați de inspectorii OPC
De Antonia Maer 15 octombrie 2017

Cumpărați legume și verdețuri proaspete din piață, direct de la producători? Ei bine, este posibil să fiți păcăliți. Cel puțin asta este concluzia unui control –fuger făcut de către angajații OPC, în trei piețe din Constanța. Inspectorii au mers până acolo încât s-au dus acasă la unul dintre cei care susținea că pune pe tarabă produse din recolta proprie, ca să vadă cu ochii lor cum arată grădina și solariile. Acolo, nici urmă de spații special amenajate. Doar o curte în paragină și un teren invadat de bălării, unde nu se mai cultivase nimic de mult timp.

Struguri zdrobiți de picioarele fecioarelor și râuri de must, la Târgul Toamnei din Ovidiu!
De Ioana Paidos 14 octombrie 2017

Au curs râuri de must în orașul Ovidiu. Sute de oameni care au vizitat „Târgul Toamnei“ s-au delectat cu licoarea dulce. Tinere fecioare, îmbrăcate în costume populare, au respectat tradiția și au zdrobit strugurii cu picioarele, spre fascinația publicului.

Sesizările către Primăria Constanța pot fi trimise prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil
De Roxana Glăvan 13 octombrie 2017

Sunteți nemulțumiți de locurile de joacă din oraș? Lipsesc coșurile de gunoi din apropierea blocurilor? Vreți să aflați de ce nu vi se asfaltează cartierul? De astăzi aveți la dispoziție o aplicație prin care puteți face sesizări către Primăria Constanța direct de pe telefonul mobil. Softul este structurat pe șase domenii și vă notifică în timpul procesului de remediere a problemei. Se numește “Sesizări Constanța” și poate fi descărcat pe orice tip de smartphone.

Aspen City Lab - un ONG caută tineri capabili să gândească proiecte pentru dezvoltarea Constanței
De Ioana Paidos 12 octombrie 2017

Laborator de idei pentru dezvoltarea Constanței. O asociație non profit condusă de Mircea Geoană se află în identificarea unor lideri capabili să realizeze proiecte și să atragă finanțare pentru dezvoltarea turismului, a domeniului maritim și portuar, dar și energetic.

Tranzacția dintre Primăria Constanța și Polaris M Holding a fost suspendată
De Andreea Filip 12 octombrie 2017

Arestarea administratorului unic al Polaris M Holding, Eduard Martin, a fost un motiv pentru ca Primăria să se sucească în ceea ce privește încheierea tranzacției prin care societatea de salubrizare renunța la penalități de 91 de milioane de euro în favoarea municipalității. Astăzi, Consiliul Local a suspendat hotărârea prin care a fost aprobată tranzacția. Acest lucru ar putea duce la continuarea procesului care vizează cele 91 de milioane de euro, sumă pe care Primăria are mari șanse să o piardă în instanță.

RATC Constanța trimite abonamentele gratuite prin poștă la domiciliile beneficiarilor
De Neptun TV 12 octombrie 2017

CONSTANȚA. Regia Autonomă de Transport în Comun anunță beneficiarii H.C.L.M. nr. 302/29.09.2017 (pensionari cu pensii de până la 1.450 de lei inclusiv, persoane în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri, persoane în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri) că începând de luni, 16 octombrie 2017, pot depune cererile pentru legitimațiile de călătorie RATC valabile pentru anul 2018.

Cea mai nouă atracție turistică la malul mării: plimbarea cu balonul!
De Ioana Paidos 11 octombrie 2017

După conceptul Telegondolei de la Mamaia sau al zborurilor de agrement de la Tuzla, o nouă atracție turistică va fi disponibilă la Constanța. Amatorii de senzații tari vor avea ocazia să vadă destinațiile preferate de la înălțimi amețitoare. „Aventura cu Balonul“ este cel mai nou concept care va prinde viață în mai puțin de cinci luni, iar plimbările vor putea fi făcute indiferent de anotimp. Tariful pentru o oră de zbor este de 120 de euro de persoană.

Mândria viticultorilor români - vinul de Murfatlar - scos la licitație de ANAF
De Roxana Glăvan 10 octombrie 2017

Nu era toamnă ca Dobrogea să nu capete parfum de must. Milioane de litri din licoarea toamnei ieșeau din dealurile Murfatlarului, mândria țării. Acum, s-a ales praful de cele mai renumite vii ale Dobrogei, ale țării, dar și de sticlele de vin care i-au încântat pe chinezi, israelieni sau americani. ANAF a scos la licitație vinurile de colecție ale Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Murfatlar, aflată în insolvență. 11 mii de sticle își așteaptă noii proprietari, care trebuie să fie dispuși să dea câteva sute de lei pentru fiecare sticlă.

Bullying-ul - un fenomen periculos și nedorit: un sfert dintre elevii români sunt agresați și umiliți de colegi!
De Andreea Filip 10 octombrie 2017

Stă retras într-un colț de clasă, colegii îi găsesc mereu porecle și profită de vulnerabilitățile pe care le afișează. Fie este mai grăsuț, fie poartă ochelari de vedere sau nu își permite haine de firmă. Este profilul unui elev care poate deveni rapid captiv în capcana bullyingului. 1 din 4 elevi români este bătut și umilit în repetate rânduri de colegi, arată statistica alarmantă relevată de Organizația Salvați Copiii. Fenomenul a prins aripi în Marea Britanie și SUA în urmă cu câțiva ani, dar și-a înfipt rapid tentaculele și în România.

Parcare cu plata prin SMS în zona Sălii Sporturilor din Constanța
De Andreea Bajdechi 9 octombrie 2017

Constanța ar putea să se alăture marilor orașe în care traficul rutier nu ar mai fi blocat de mașinile parcate la întămplare. Astfel, sistemul de plată a parcării prin SMS a fost implementat și în parcarea de la Sala Sporturilor, după ce, la finalul lunii august, în stațiunea Mamaia a fost amenajată prima parcare cu un sistem modern de plată. Dacă acest tip de taxare se va dovedi unul eficient, el va fi aplicat în tot orașul.

Constanța - Smart City cu un împrumut de 20 milioane euro de la BERD: cum își propune Primăria să folosească fondurile
De Robert Nenciu 9 octombrie 2017

Un bulevard al Constanței va fi reabilitat în totalitate. Cel mai probabil este vorba despre bulevardul Tomis. Totul va fi posibil după ce 20 de milioane de euro vor fi folosiți de Primăria Constanța pentru achiziționarea și implementarea unui sistem de management al traficului, reabilitarea infrastructurii de transport urban și a iluminatului public. Banii vor fi împrumutați de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare pentru următorii 12 ani, în baza unui acord de finanțare semnat astăzi de primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Compania Blue Air va opera curse noi de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu
De Ioana Paidos 9 octombrie 2017

Sunt programate două noi rute pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Reprezentanții companiei aeriene low cost Blue Air, care operează aici, iau în calcul legarea orașului Constanța de noi destinații, una internă și alta externă, după ce peste 40 de mii de turiști au ales să vină pe litoral sau să plece de aici cu avionul.

IMAGINI INCREDIBILE. Un munte de gunoaie scos din apartamentul unui constănțean - resturile îngropaseră și lustra din sufragerie!
De Ştefania Uţă 9 octombrie 2017

Pe cât de inedite, pe atât de revoltătoare sunt imaginile care au șocat astăzi zeci de persoane. Un bătrân de 67 de ani din Constanța a fost la un pas să fie îngropat, la propriu, în tonele de mizerie pe care le-a strâns în apartamentul său. De câțiva ani buni, bărbatul nu doar că nu a mai făcut curat, dar a păstrat tot ce i-a picat în mână: pet-uri, cartoane, gunoaie, sute de haine ponosite și multe alte lucruri inutile și degradate. Vecinii nu au mai suportat mizeria și au chemat o firmă de salubrizare pe care o vor plăti din banii lor.

RADET Constanța începe probele la instalațiile de încălzire - constănțenii, rugați să-și verifice caloriferele!
De Neptun TV 9 octombrie 2017

Începând de astăzi, 9 octombrie, RADET Constanța începe efectuarea probelor la rece pe instalațiile proprii de termoficare de pe raza municipiului Constanța.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Zeci de locuri de muncă în instituțiile de stat din județ - LISTA COMPLETĂ
De Neptun TV 8 octombrie 2017

Zeci de locuri de muncă sunt puse la dispoziția celor interesați de instituțiile de stat din județul Constanța. Oferta acoperă o gamă largă de ocupații: polițiști locali, îngrijitoare, muncitori, secretare, bibliotecari, inspectori, informaticieni, muzeografi, șefi servicii, șoferi, etc.

După ploile de ieri, angajații RAJA au intervenit în 14 zone din Constanța, Eforie Nord și Mangalia - GALERIE FOTO
De Neptun TV 8 octombrie 2017

În cursul nopții trecute, din cauza ploilor, la dispeceratul societății RAJA SA au fost înregistrate 14 reclamații primite din municipiul Constanța, Eforie Nord și Mangalia.

CONSTANȚA / APEL DISPERAT. O fetiță de 6 ani, foarte bolnavă, are nevoie de ajutor; familia va fi evacuată din garsonieră
De Andreea Bajdechi 6 octombrie 2017

La 6 ani nu merge la școală și tânjește să aibă o prietenă. Singura îi este mama, care îi ține loc de colegi, prieteni și familie. Daria Ștefania a avut ghinionul să se nască cu o malformație care o ține departe de o viață normală, iar, ca și cum nu ar fi fost suficient, medicii constănțeni au descoperit că micuța de 6 ani are și o tumoră pe creier. Mama ei este disperată, pentru că nu are bani să o opereze, iar acum a aflat că trebuie să elibereze locuința în care stau cu chirie, în 10 zile.

CONSTANȚA. Dezbatere pe tema problemelor din turism, cu ministrul Mircea Dobre
De Ioana Paidos 6 octombrie 2017

Criza forței de muncă în turism este o problemă în toată România, însă pe litoral situația este chiar disperată. Reprezentanți din domeniu spun că există riscul ca multe unități să rămână închise din cauza lipsei de personal. Prezent la Constanța, ministrul Turismului Mircea Dobre a prezentat o serie de soluții, însă, din păcate, acestea ar putea da rezultate abia peste câțiva ani.