joi, 18 aprilie 2019

Primarul comunei Cumpăna participă la Sesiunea Plenară a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles

Primarul comunei Cumpăna participă la Sesiunea Plenară a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles

Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, participă în perioada în aceste zile la cea de-a 128-a Sesiune Plenară a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles.

În cadrul lucrărilor are loc și întrunirea Delegației României din cadrul CoR, precum și ședința Grupului Interregional Carpați.

Temele supuse dezbaterii sunt fac referire la așteptările autorităților locale și regionale din UE în ceea ce privește viitorul cadru financiar multiannual, strategia europeană pentru industrie, integrarea migranților și coeziunea socială, punerea în aplicare a Agendei europene privind migrația, stimularea conectivității în bandă largă în Europa, evaluarea la jumătatea perioadei a FSE, în pregătirea propunerii post - 2020. De asemenea, participanții discută și despre costurile și riscurile lipsei de coeziune, dar și despre valoarea strategică a politicii de coeziune pentru atingerea obiectivelor tratatului și abordarea noilor provocări la adresa regiunilor europene, includerea autorităților locale și regionale din Balcanii de Vest în inițiativele UE privind cooperarea macroregională, transfrontalieră și alte tipuri de cooperare transnațională, modificarea Programului de sprijin pentru reforme structurale și noi instrumente bugetare pentru zona euro.

Ieri, 22 martie 2018, în cadrul Grupului Partidului Socialistilor Europeni (PSE) din cadrul Comitetului Regiunilor, primarul Mariana Gâju a susținut egalitatea de gen. Edilul e de părere că ponderea în structurile politice și administrative, în componența delegațiilor fiecărei țări membre în Comitetul Regiunilor, precum și în întregul Comitet trebuie să fie 50% femei și 50% bărbați.

„Din punctul meu de vedere, este pentru prima dată când văd în cadrul unei instituții europene susținerea parității de către bărbați, deci nu este numai o lupta a femeilor pentru promovarea femeii, ci și o recunoaștere a abilităților manageriale și diplomatice a femeii în aceste memente încrâncenate pentru Uniunea Europeană. Am susținut că, pentru ca acest deziderat să poata fi îndeplinit, trebuie ca în fiecare țară, femeia să fie lăsată să candideze, să fie susținută de partidul politic pe care îl reprezintă, pentru a putea obține o funcție de ales local, funcție care să îi permită să acceadă într-o instituție europeană, precum și recunoașterea profesionalismului femeii, al devotamentului, solidaritatea și echilibrul puse în orice domeniu de activitate“, a declarat primarul Mariana Gâju.

Astăzi, în cadrul ședintei Sesiunii plenare a COR, edilul a participat la simpozionul cu tema ’’FEMEIA ÎN ARTA PENTRU PACE’’ și a luat cuvântul în calitate de vicepreședinte al Consiliului Comunelor și Regiunilor. Mariaja Gâju a subliniat că  femeile pot răspunde prin artă acțiunilor conflictuale, războinice pe care le manifestă de cele mai multe ori bărbații. În cazul de față, pictura îndeamnă la reflecție, frumusețe, armonie, stabilitate, într-un cuvânt PACE , atât pentru noi, dar mai ales pentru copiii noștri.

Comenteaza aceasta stire

Senatorul Ștefan Mihu și deputatul George Vișan, întâlnire cu membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala Constanța
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Principalele teme abordate sunt legate de nemulțumirile cadrelor militare disponibilizate, legate de reglementările privind pensiile, respectiv Legea nr. 223/2015 a rezerviștilor militari și cele ulterioare - OUG nr. 57/2015, OUG nr. 59/2017 și mai recent OUG nr. 114/2018.

Deputatul constănțean George Vișan, prezent la Adunarea Parlamentară a Cooperarii Economice a Mării Negre de la Istanbul
De Neptun TV 2 aprilie 2019

Deputatul constănțean a luat cuvântul în cadrul întâlnirii și a punctat în discursul său câteva dintre obiectivele țării noastre pentru dezvoltarea și maximizarea potențialului oferit de regiunea Mării Negre.

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, interpelare către premierul Viorica Dăncilă în legătură cu fenomenul mamelor minore din România
De Neptun TV 26 martie 2019

Obiectul interpelării îl reprezintă dimensiunile alarmante ale fenomenului mamelor minore din România.

În pofida detractorilor, la jumătatea mandatului Președinția României la Consiliul UE este un succes!
De Neptun TV 22 martie 2019

După nici trei luni de mandat la Președinția Consiliului UE, România a reușit finalizarea negocierilor pentru 82 de dosare legislative cu impact major asupra vieții cetățenilor europeni.