sîmbătă, 24 august 2019

RADU MAZĂRE: „Descentralizarea sprijină turismul“

Primarul Constanței crede că proiectul prin care autoritățile locale vor clasifica hotelurile și vor autoriza plajele este primul pas pentru descentralizarea unui domeniu care a stârnit dispute aprinse cu instituțiile de la București.

RADU MAZĂRE: „Descentralizarea sprijină turismul“

Radu Mazăre spune că primăriile știu cel mai bine problemele și nevoile investitorilor și ale cetățenilor

„Întodeauna s-a demonstrat că oamenii care ies pe stradă, ca mine, și vorbesc cu cei care trec, sunt mult mai apropiați de nevoile oamenilor, decât de la București dintr-un birou. Nu ai cum să ști de la București dintr-un birou ce trebuie făcut și la mare și la munte și la balnear și așa mai departe“, a spus Radu Mazăre.

Proiectul a fost elaborat de Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri și Turism și ar urma să fie pus în pratică până din 2016. Acesta mai stabilește ca autoritățile locale să fie cele care vor emite și avizul de specialitate pentru documentațiile de urbanism și amenajare a teritoriului pentru zone și stațiuni turistice.

De asemenea, primăriile vor putea să omologheze traseele turistice montane și să acrediteze centrele naționale de informare turistică. Toate aceste atribuții aparțin în prezent Autorității Naționale pentru Turism.

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire