miercuri, 26 iunie 2019

Primele cuvinte ale lui Anders Breivik în momentul arestării: “Am terminat!” - update

Primele cuvinte ale lui Anders Breivik în momentul arestării: “Am terminat!” - update

Planurile autorului masacrului din Norvegia încep să iasă la iveală unul câte unul. Potrivit poliției, care citează manifestul de o mie 500 de pagini al lui Anders Behring Breivik, acesta plănuia să evadeze din închisoare și să comită noi atacuri teroriste. Ținut la izolare, el a cerut mâncare specială și acces la site-ul WikiLeaks, după cum a relatat Sky News.

Conform cotidianului norvegian Verdens Gang, care  citează unele surse din cadrul anchetei, primele cuvinte ale lui Anders Behring Breivik în momentul arestării sale au fost: "Am terminat". Poliția nu a făcut nicio declarație în această privință, dar a relatat că bărbatul s-a predat fără să opună rezistență. Totodată, procurorul însărcinat cu acest dosar a anunțat că Breivik nu va fi pus sub acuzare până la sfârșitul anului. El a adăugat că acest caz este amplu, ceea ce înseamnă va pregătirea actului de acuzare va dura. Revenind la manifestul publicat pe internet, Anders Behring Breivik vorbește despre "trei-cinci trădători", care trebuie să fie uciși pentru că sunt pro-islam și despre un nou atac la una dintre cele 10-20 de destinații "atractive" din Norvegia. Breivik spune că trebuie să fie sprijinit pentru a crea o societate pașnică, în care norvegienii să nu mai fie controlați de islam. O întreagă echipă de anchetatori are ca sarcină să citirea manifestului lui Breivik, pentru a vedea ce alte posibile ținte ar fi avut pentru atentate și care sunt locurile care îl interesau. În urmă cu o zi, poliția norvegiană a citit numele victimelor atacurilor de vineri. Cel al lui Karin Elena Holst, adolescenta de origine română, dată dispărută,  nu a fost pronunțat. Mama acesteia a declarat că, cel mai probabil, fata a fost ucisă pe insula Utoya. Tot miercuri, un cetățean polonez a fost pus sub acuzare pentru că i-a vândut substanțe chimice potențial periculoase lui Anders Behring Breivik. Bărbatul a spus că nu știa de planurile teroristului, însă dacă va fi găsit vinovat de complicitate la atentate, el riscă până la opt ani de detenție. Breivik este ținut în izolare, într-o celulă, fără acces la televiziune sau ziare. În cele opt săptămâni până la următoarea audiere, el se va putea întâlni doar cu preotul, psihologii, doctorii și avocatul său. Potrivit Sky News, Breivik a cerut mâncare specială, acces la manifestul său publicat chiar înaintea atacurilor și permisiunea de a intra pe site-ul WikiLeaks. Un prieten din copilăria atacatorului a declarat că acesta a făcut câteva operații estetice și era extrem de preocupat și de încântat de felul cum arată.    În plus, el obișnuia să se laude că are mare succes la femei, dar niciunul dintre prietenii săi nu l-a văzut vreodată cu vreuna. 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.