vineri, 19 aprilie 2019

Primele cuvinte ale lui Anders Breivik în momentul arestării: “Am terminat!” - update

Primele cuvinte ale lui Anders Breivik în momentul arestării: “Am terminat!” - update

Planurile autorului masacrului din Norvegia încep să iasă la iveală unul câte unul. Potrivit poliției, care citează manifestul de o mie 500 de pagini al lui Anders Behring Breivik, acesta plănuia să evadeze din închisoare și să comită noi atacuri teroriste. Ținut la izolare, el a cerut mâncare specială și acces la site-ul WikiLeaks, după cum a relatat Sky News.

Conform cotidianului norvegian Verdens Gang, care  citează unele surse din cadrul anchetei, primele cuvinte ale lui Anders Behring Breivik în momentul arestării sale au fost: "Am terminat". Poliția nu a făcut nicio declarație în această privință, dar a relatat că bărbatul s-a predat fără să opună rezistență. Totodată, procurorul însărcinat cu acest dosar a anunțat că Breivik nu va fi pus sub acuzare până la sfârșitul anului. El a adăugat că acest caz este amplu, ceea ce înseamnă va pregătirea actului de acuzare va dura. Revenind la manifestul publicat pe internet, Anders Behring Breivik vorbește despre "trei-cinci trădători", care trebuie să fie uciși pentru că sunt pro-islam și despre un nou atac la una dintre cele 10-20 de destinații "atractive" din Norvegia. Breivik spune că trebuie să fie sprijinit pentru a crea o societate pașnică, în care norvegienii să nu mai fie controlați de islam. O întreagă echipă de anchetatori are ca sarcină să citirea manifestului lui Breivik, pentru a vedea ce alte posibile ținte ar fi avut pentru atentate și care sunt locurile care îl interesau. În urmă cu o zi, poliția norvegiană a citit numele victimelor atacurilor de vineri. Cel al lui Karin Elena Holst, adolescenta de origine română, dată dispărută,  nu a fost pronunțat. Mama acesteia a declarat că, cel mai probabil, fata a fost ucisă pe insula Utoya. Tot miercuri, un cetățean polonez a fost pus sub acuzare pentru că i-a vândut substanțe chimice potențial periculoase lui Anders Behring Breivik. Bărbatul a spus că nu știa de planurile teroristului, însă dacă va fi găsit vinovat de complicitate la atentate, el riscă până la opt ani de detenție. Breivik este ținut în izolare, într-o celulă, fără acces la televiziune sau ziare. În cele opt săptămâni până la următoarea audiere, el se va putea întâlni doar cu preotul, psihologii, doctorii și avocatul său. Potrivit Sky News, Breivik a cerut mâncare specială, acces la manifestul său publicat chiar înaintea atacurilor și permisiunea de a intra pe site-ul WikiLeaks. Un prieten din copilăria atacatorului a declarat că acesta a făcut câteva operații estetice și era extrem de preocupat și de încântat de felul cum arată.    În plus, el obișnuia să se laude că are mare succes la femei, dar niciunul dintre prietenii săi nu l-a văzut vreodată cu vreuna. 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Proteste violente în Irlanda de Nord: O tânără jurnalistă a murit în urma unui 'incident de natură teroristă'
De Neptun TV 19 aprilie 2019

Incidentul a avut loc în urma unei serii de percheziții efectuate de autorități în cartierul Creggan. Disidenții Republicani sunt considerați vinovați pentru moartea femeii. Polițiștii au fost ținta unui atac cu sticle cu petrol.

Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul și crucea, neatinse de flăcări
De Mediafax 16 aprilie 2019

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” și „profesionalismul” pompierilor, aceștia reușind să salveze fațada edificiului și două turnuri importante.

Parlamentul britanic a votat: Brexitul a fost AMÂNAT până pe 30 iunie
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Discuțiile cu opoziția laburistă pentru a încerca ieșirea din impasul Brexitului vor fi reluate după summitul UE de miercuri, a anunțat între timp guvernul britanic, dând de înțeles că dialogul nu s-a soldat încă cu un acord, potrivit France Presse.

PERICOL de RĂZBOI: Rusia a activat navele de atac și sistemele de rachetă, din cauza exercițiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Theresa May cere Consiliului European amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 5 aprilie 2019

May a afirmat că dacă un acord va fi aprobat până la această, Marea Britanie va propune ca extinderea Brexitului să se încheie mai devreme.

Demisia Theresei May, cerută de propriul partid
De Neptun TV 22 martie 2019

Premierul a refuzat însă cererea colegilor din partid, iar ulterior, după încă un vot semnificativ pierdut în Parlament, a avut o ieșire extrem de dură la adresa deputaților.