vineri, 19 iulie 2019

Primele ninsori! Pârtiile de la munte, bune de schiat. A nins și la mare!

Veste bună pentru cei care de Revelion au ales ca destinaţie staţiunile montane. Ninge de ore bune, iar pârtiile sunt bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Dacă până acum se putea schia doar la Sinaia, acum se poate face acest lucru şi în Poiana Brasov. Primii fulgi de nea din iarna aceasta au căzut astăzi şi la malul mării.

Românii care iubesc muntele iarna au așteptat nerăbdători venirea ninsorilor.

Dacă de Crăciun a fost cald ca într-o zi de primăvară, de Revelion vremea va fi perfectă pentru schiat. Pârtiile din Poiana Brașov sunt acoperite deja cu un strat consistent de zăpadă, iar fulgii vor continua să cadă și în zilele următoare.

Administratorii pârtiilor răsuflă ușurați. Temperaturile scăzute îi ajută să pună în funcțiune tunurile de zăpadă artificială pentru ca vacanța turiștilor să fie perfectă.

"Se schiază pe toate pârtiile din masivul superior și aproximăm noi că undeva la începutul săptămânii viitoare vom reuși să deschidem încă două pârtii care fac legătura cu stațiunea Poiana Brașov", a declarat Sorin Dragoi, manager pârtii Poina Brașov.

Primii fulgi de nea din  iarna aceasta au căzut astăzi și în unele localități constănțene. De altfel, azi a intrat în vigoare o atenționare meteorologică de răcire accentuată a vremii.

Informarea este valabilă până joi la ora 13.00, iar  temperaturile vor coborî până la minus 10 grade Celsius, îndeosebi în nordul și centrul țării. Vântul va sufla cu putere în estul și sud-estul teritoriului, dar și pe litoral, unde viteza la rafală va depăși 60...70 km/h.

La munte, în Carpații Orientali și Meridionali dar și în vestul, sudul și estul țării va ninge abundent.  Izolat se va semnala polei.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.