vineri, 19 iulie 2019

Problemele continuă pentru romii din UE

Autoritățile din Roma încep, astăzi, demolarea celor aproximativ 200 de tabere de romi, construite abuziv în capitala Italiei. Acest lucru înseamnă că aproximativ 2 mii 500 de oameni vor rămâne fără adăpost. Ministrul italian de Interne a anunțat că vrea toți cetățenii UE care nu respectă condițiile de ședere să poată fi expulzați ca orice alți imigranți ilegali.

 

Anunțul demolării celor 200 de tabere de nomazi construite abuziv a fost făcut de către primarul Romei, Gianni Alemanno, care a specificat că cei aproape două mii 500 de romi vor fi evacuați de poliție și carabinieri. Oficialul a mai adăugat: „În această toamnă vor fi demarate lucrări pentru construirea a încă două tabere de romi. Lucrările vor dura între trei și șase luni."

Însă nu toți romii vor beneficia de noile locuințe. Pe fondul temerilor că mulți dintre oamenii expulzați din Franța se vor stabili la Roma, președintele Comisiei pentru Siguranță Publică a Primăriei din Roma, Fabrizio Santori, a  declarat că: "Reglementările Prefecturii prevăd cazarea în noile tabere doar a romilor care se află în Roma de peste zece ani."

Atât Fabrizio Santori, cât și un alt consilier municipal au propus accelerarea procedurilor de expulzare, în contextul în care există riscul ca mulți romi evacuați din taberele ilegale să își găsească adăposturi în alte zone din Roma. Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a declarat că are de gând să ceară ca  cetățenii UE care nu respectă condițiile de ședere să poată fi expulzați ca orice alți imigranți ilegali. Maroni ar vrea ca acești cetățeni să poată fi trimiși acasă, fără niciun ajutor de repatriere și fără să mai fie întrebați dacă vor sa plece. Franța a anunțat, la sfârșitul lunii iulie, o înăsprire a politicii de securitate și desființarea taberelor ilegale ale romilor, fapt ce a atras numeroase critici pe plan intern și internațional. Potrivit Ministerului francez al Imigrației, peste opt mii de romi români și bulgari au fost expulzați de la începutul acestui an din Hexagon. Astăzi are loc, la Paris, un summit pe tema imigrației, la care, însă, România și Bulgaria vor lipsi, fiindcă nu au fost invitate. Majoritatea analiștilor au condamnat acțiunea Franței și au subliniat că aceasta arată că țări dezvoltate nu pot face față problemei romilor. În plus, ei au avertizat că în loc să caute o soluție, summitul de la Paris va contribui la izolarea romilor.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.