vineri, 20 iulie 2018

Problemele din sănătate au scos sute de medici de familie și de pacienți în stradă!

Sute de medici de familie şi de pacienţi au protestat, astăzi, în Piaţa Victoriei. Cadrele medicale spun că au ieşit în stradă pentru a reclama subfinanţarea asistenţei medicale primare. Pe lângă salariile de mizerie, medicii spun că lipsa fondurilor nu le permite să se dezvolte ca profesionişti. În plus, birocraţia excesivă din sistemul de sănătate îi impiedică să îşi dedice mai mult timpul pacienţilor.

Sătui de lacunele sistemului de sănătate, sute de medici de familie din toată țara și-au atârnat, simbolic, stetoscoapele într-un cuier. Cadrele medicale au ieșit în Piața Victoriei pentru a-și striga nemulțumirile. În stradă medicii au adus mai multe ceasuri care sună, semn că fiecare secundă contează. Atât pentru ei cât și pentru viața pacienților care le-au fost alături la protest.

Liderii medicilor de familie susțin că asistența medicală primară trebuie să primească cel puțin 10% din fondurile de sănătate conform reglementărilor internaționale.

 Nemulțumirile medicilor de familie sunt legate și de birocrația excesivă care îi împiedică să le aloce mai mult timp pacienților.

 La rândul lor, pacienții spun că problemele din sistem se reflectă în actul medical. 

Reprezentanții sindicatului care a organizat protestul, Societatea Națională pentru Medicina de Familie, au avut discuții, în timpul mitingului, cu premierul Mihai Tudose și cu ministrul Sănătății Florian Bodog. La nivel național, există, în acest moment, 11.000 de medici de familie.

Comenteaza aceasta stire

Peste o sută de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână. Județele în care au fost descoperite cele mai multe cazuri noi
De Neptun TV 14 iulie 2018

În ultima săptămână, au fost raportate încă 105 cazuri nou confirmate de rujeolă în 12 județe și în Capitală, informează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

ANCHETĂ LA SPITAL! Bărbat mort în stradă, după ce a fost lăsat să plece acasă deși se simțea rău! Medicul de gardă a refuzat să-i acorde primul ajutor: 'Nu pot să părăsesc spitalul'!
De Neptun TV 13 iulie 2018

„A căzut în fața mea, aici peste stradă de spital. Nu a venit salvarea, nu a venit nici un doctor. Am încercat să-l ajutăm eu cu câteva femei. Nu se poate așa ceva, să mori lângă spital și lângă o ambulanță care nu vine să te ajute pentru că nu ai mai apucat să suni la 112“, a spus femeia care l-a ajutat.

CONSTANȚA. Premieră medicală la Spitalul Județean - procedura a durat o oră și a fost un succes!
De Neptun TV 28 iunie 2018

Joi, 28 iunie, s-a consemnat o premieră medicală la Spitalul Județean Constanța: o echipă de medici din cadrul Institutului Clinic Fundeni a efectuat la Constanța, o chemoembolizare. Procedura a durat aproximativ o oră și s-a încheiat cu succes.

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!
De Neptun TV 26 iunie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat azi, la Slatina, că vor fi desființate centrele de permanență deoarece au ''eficiență zero'', în condițiile în care a crescut cu 35% numărul prezentărilor la unitățile de primiri urgențe din spitale.