sîmbătă, 23 februarie 2019

Problemele din sănătate au scos sute de medici de familie și de pacienți în stradă!

Sute de medici de familie şi de pacienţi au protestat, astăzi, în Piaţa Victoriei. Cadrele medicale spun că au ieşit în stradă pentru a reclama subfinanţarea asistenţei medicale primare. Pe lângă salariile de mizerie, medicii spun că lipsa fondurilor nu le permite să se dezvolte ca profesionişti. În plus, birocraţia excesivă din sistemul de sănătate îi impiedică să îşi dedice mai mult timpul pacienţilor.

Sătui de lacunele sistemului de sănătate, sute de medici de familie din toată țara și-au atârnat, simbolic, stetoscoapele într-un cuier. Cadrele medicale au ieșit în Piața Victoriei pentru a-și striga nemulțumirile. În stradă medicii au adus mai multe ceasuri care sună, semn că fiecare secundă contează. Atât pentru ei cât și pentru viața pacienților care le-au fost alături la protest.

Liderii medicilor de familie susțin că asistența medicală primară trebuie să primească cel puțin 10% din fondurile de sănătate conform reglementărilor internaționale.

 Nemulțumirile medicilor de familie sunt legate și de birocrația excesivă care îi împiedică să le aloce mai mult timp pacienților.

 La rândul lor, pacienții spun că problemele din sistem se reflectă în actul medical. 

Reprezentanții sindicatului care a organizat protestul, Societatea Națională pentru Medicina de Familie, au avut discuții, în timpul mitingului, cu premierul Mihai Tudose și cu ministrul Sănătății Florian Bodog. La nivel național, există, în acest moment, 11.000 de medici de familie.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Încă o persoană a murit răpusă de gripă - femeia era vaccinată anti-gripal!
De Neptun TV 14 februarie 2019

În 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat oficial că în România este epidemie de gripă, la acel moment fiind înregistrate 54 de decese.

ALERTĂ. Medicamentul de tuse EURESPAL, restras din farmacii. Prezintă riscuri CARDIACE
De Neptun TV 12 februarie 2019

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a transmis, marți, că s-a luat decizia retragerii medicamentului Eurespal de pe piață. Decizia s-a luat la nivelul Uniunii Europene, după o anchetă a autorităților din Franța.

Cum puteți verifica dacă medicul care urmează să vă consulte sau opereze are dreptul să profeseze în România
De Mediafax 12 februarie 2019

După cazul falsului chirurg italian, Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, alte cazuri de acest gen, ar fi bine să verificați statusul unui medic înainte de o a efectua o vizită la respectivul medic.

CONSTANȚA. O femeie de 74 de ani, a 95-a victimă a virusului gripal!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, epidemie de gripă, după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Ce trebuie să faci dacă suferi de gripă - Detaliile care îți pot salva viața
De Neptun TV 4 februarie 2019

Ideal ar fi că pacientul bolnav să stea acasă o săptămâna, astfel încât să nu transmită virusul altor persoane, dar să reducă totodată și riscul de complicații.

Cele trei tulpini ale virusului gripal, explicate. Medicul Adrian Streinu-Cercel: Diferența e în complicațiile generate
De Neptun TV 2 februarie 2019

Potrivit medicului Streinu-Cercel, virusul de tip A este cel mai frecvent în această perioadă.

CONSTANȚA. Spitalul Județean a fost dotat cu aparatură modernă pentru investigații endoscopice
De Neptun TV 31 ianuarie 2019

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța se pot face investigații endoscopice digestive cu aparatură cumpărată cu bani de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța.

EPIDEMIE DE GRIPĂ, declarată în România! Care sunt MĂSURILE impuse - anunțul Ministrului Sănătății
De Neptun TV 30 ianuarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii.

ALARMANT. Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 47
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Trei bărbați în vârstă de 40, 49 și 93 de ani din județele Giurgiu, Brăila și respectiv București, precum și o femeie de 87 de ani din județul Iași au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând astfel la 43. Cu toții sufereau și de alte boli și nu erau vaccinați antigripal.

Sorina Pintea: Suntem în pragul unei EPIDEMII de gripă. Măsurile implementate de Ministerul Sănătății
De Neptun TV 25 ianuarie 2019

Sorina Pintea a precizat că ultimele două săptămâni au fost declarate saptămâni epidemice, astfel că „suntem în pragul unei epidemii“. Ea a explicat că, pentru a declara epidemie, este nevoie de trei săptămâni în care numărul cazurilor confirmate este mai mare decât numărul cazurilor estimate.