luni, 19 noiembrie 2018

Problemele din sănătate au scos sute de medici de familie și de pacienți în stradă!

Sute de medici de familie şi de pacienţi au protestat, astăzi, în Piaţa Victoriei. Cadrele medicale spun că au ieşit în stradă pentru a reclama subfinanţarea asistenţei medicale primare. Pe lângă salariile de mizerie, medicii spun că lipsa fondurilor nu le permite să se dezvolte ca profesionişti. În plus, birocraţia excesivă din sistemul de sănătate îi impiedică să îşi dedice mai mult timpul pacienţilor.

Sătui de lacunele sistemului de sănătate, sute de medici de familie din toată țara și-au atârnat, simbolic, stetoscoapele într-un cuier. Cadrele medicale au ieșit în Piața Victoriei pentru a-și striga nemulțumirile. În stradă medicii au adus mai multe ceasuri care sună, semn că fiecare secundă contează. Atât pentru ei cât și pentru viața pacienților care le-au fost alături la protest.

Liderii medicilor de familie susțin că asistența medicală primară trebuie să primească cel puțin 10% din fondurile de sănătate conform reglementărilor internaționale.

 Nemulțumirile medicilor de familie sunt legate și de birocrația excesivă care îi împiedică să le aloce mai mult timp pacienților.

 La rândul lor, pacienții spun că problemele din sistem se reflectă în actul medical. 

Reprezentanții sindicatului care a organizat protestul, Societatea Națională pentru Medicina de Familie, au avut discuții, în timpul mitingului, cu premierul Mihai Tudose și cu ministrul Sănătății Florian Bodog. La nivel național, există, în acest moment, 11.000 de medici de familie.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Secția de Balneofizioterapie de la Policlinica 2 a fost redeschisă. Cum arată spațiul de tratament
De Neptun TV 13 noiembrie 2018

Din această săptămână începe activitatea în secția balneofizioterapie situată în cadrul din Policlinicii nr. 2 Constanța.

DESCOPERIRE. Un nou medicament ar putea vindeca o maladie extrem de gravă
De Neptun TV 23 octombrie 2018

O echipă de medici din Belarus, țară cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de infecții cu tuberculoză multirezistentă, a folosit bedachilină în combinație cu alte antibiotice pentru a trata, timp de mai multe luni, un grup de pacienți bolnavi de TBC. Rezultatele sunt edificatoare pentru medici: din 181 pacienți, 168 au fost complet vindecați.