joi, 22 august 2019

Procese suspendate

Cum Guvernul nu a renunțat la măsura tăierii salariilor bugetarilor cu 25%, magistrații au hotărât să meargă mai departe cu protestele. Astfel, la Judecătoria Constanța se vor suspenda și săptămâna aceasta procesele, iar judecătorii de la Tribunal vor intra în ședințe cu banderole albe la mâini. 

Magistrații de la Mangalia au decis să încheie ședințele de judecată la ora 15 și nu atunci când se termină toate dosarele, așa cum se întâmplă de obicei. Astfel, procesele care nu sunt soluționate până la ora 15, sunt amânate. La Ploiești, judecătorii Curții de Apel din Ploiești sunt revoltați că vor primi bani mai puțini, în condițiile în care au foarte multe dosare în lucru. Ei spun că au pe rol peste 10 mii de dosare din județele Prahova, Dâmbovița și Buzău.

Judecătorii Curții de Apel București au decis să nu protesteze prin întreruperea activității, însă cer demisia ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pentru că nu a apărat interesele Justiției. În plus, magistrații vor solicita președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție și Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională a României pentru reducerile de salarii și pensii anunțate de Guvern.

 

Comenteaza aceasta stire