joi, 19 octombrie 2017

Procuror curat ca lacrima. Pentru liniștea DNA

Procuror curat ca lacrima. Pentru liniștea DNA

S-a petrecut un eveniment istoric. Autoritatea autorităților, Consiliul Superior al Magistraturii, a bătut în cuie noua definiție a procurorului model. Așa cum a fost ea formulată de către Inspecția Judicară. Punct de referință este faimosul procuror Mircea Negulescu. Un procuror curat ca lacrima. Așa cum s-a stabilit. Și s-a bătut în cuie.

Mircea Negulescu devine astfel portretul robot al procurorului imaculat. Un procuror model și curat ca lacrima își poate permite să furnizeze unor persoane cercetate penal elemente din dosarul instrumentat de un alt procuror și să-l învețe ce să declare și ce să nu declare. Aceasta este consacrată acum drept o practică absolut corectă.

Procurorul model poate executa o persoană, înfundând-o în pușcărie, pentru că, în urmă cu zece ani, l-a înjurat de mamă. Este cât se poate de corect așa.

Procuroroul model Portocală poate confecționa un dosar penal la comandă și poate chiar să recunoască cinstit și lăutărește acest lucru, pentru că nici măcar recunoașterea nu îi alterează imaginea de procuror model. Procurorul Mircea Negulescu nu mai este nici Portocală și nici Zdreanță atunci când întocmește dosare unei familii întregi, urmărind să o seducă pe o tânără notăriță și profitând din plin de faptul că aceasta are în grijă un copil minor  și este sincer preocupată de soarta fratelui și a tatălui cărora Negulescu le poartă sâmbetele. Cum spune singur, la comandă. El rămâne tot un model de procuror, în ipostaza de trubadur care, pentru a o seduce pe victimă, se joacă cu biciul și cu zăhărelul anchetând-o la greu, stabilindu-i interdicții și, în același timp, trimițându-i inimioare prin SMS, invitând-o la plimbări romantice prin cimitire și prin păduri și cumpărându-i pe post de copilaș comun un motan. Procurorul model DNA nu numai că poate dar chiar trebuie să fie pervers și libidinos.

Un procuror DNA curat ca lacrima poate obliga un om de afaceri să-l sponsorizeze. Și, odată sponsorizat, devine galant. Sponsorizat și galant fiind, el oferă, pe banii altora, de ziua femeii, buchețele de flori tuturor lucrătoarelor SRI, drept  mulțumire pentru sprijinul acordat de cealaltă parte a binomului.

Un procuror model DNA este acela care se laudă în gura mare dar și în scris cum a băgat pe toată lumea în pușcărie și care face presiuni asupra victimelor sale determinându-le să formuleze verbal și apoi în scris turnătorii împotriva mai marilor țării.

Un procuror model DNA și curat ca lacrima poate să-și permită să recunoască cinstit că nu există victmă de sex feminin care să-i calce pragul biroului, privind fascinată cătușele puse pe masă și pistolul de la brâul procurorului, fără ca acesta să nu încerce o pornire de neoprit de a face sex cu respectiva femeie.

Dacă nu ajunge, dacă mai sunt necesare și alte argumente pentru a contura profilul unui procuror perfect DNA, atunci cititorii sunt invitați să lectureze cu atenție raportul Inspecției Judiciare confirmat de către CSM.

Cine nu este la fel ca Mircea Negulescu, poate ușor deduce că nu are ce căuta în viitor în instituția de elită a procurorilor României. El, Mircea Negulescu este DNA și toți cei care sunt ca el. Rezultă, prin urmare, că Inspecția Judiciară în aplauzele CSM, a stabilit regulile de comportament care guvernează activitatea procurorilor DNA. Nu mai poate fi nimeni acuzat că generalizează atunci când, în viitor, se va face afirmația că toți procurorii DNA sunt o apă și-un pământ. Să trăiască și să înflorească DNA, în frunte cu procurorul său model!

un comentariu de Sorin Roșca Stănescu

Comenteaza aceasta stire

Peripeții / escrocherii americane

Acum câteva luni de zile am achiziționat un receiver de la Compania Tvp... în speranța de a recepționa canalele TV românești aici în America, pentru care am plătit inițial suma de 160$, iar la 3 luni ne-au comunicat că trebuie achiziționat un alt receiver, întrucât cel vechi nu mai corespundea.

Să vă povestesc de ce nu am eu prieteni români în Italia
De Neptun TV 16 octombrie 2017

Mi s-a confirmat pentru a mia oară că românii sunt un neam de ciudați, neadaptați, pur și simplu groaznici.

Chiar și la DNA 'cadrele se mai rotește, tovarăși' (!?)

O non-știre a înnebunit, aseară, programele posturilor de știri - aceea conform căreia Laura Codruța Kövesi își va da demisia în această săptămână. Adevărată sau nu, mie mi se pare mult mai interesant modul în care anormalitatea a devenit normalitate. Băi, frate, odată suflarea românească vorbea despre un eveniment care, într-o societate democratică normală, ar fi fost un fapt cotidian.

Votul din CSM vrea să spună: Noi procurori și judecători vrem să facem politică nu justiție

                                                       ...

În 'pas de gâscă': Angela Merkel devine cel mai longeviv cancelar al Germaniei!

Din perspectiva Uniunii Europene alegerile din Germania sunt la fel de importante ca cele din Franța, dacă ținem cont de faptul că odată cu Brexit –ul, Germania și Franța sunt principalii piloni ai UE și reprezintă cele mai puternice economii europene.