miercuri, 13 decembrie 2017

Procuror curat ca lacrima. Pentru liniștea DNA

Procuror curat ca lacrima. Pentru liniștea DNA

S-a petrecut un eveniment istoric. Autoritatea autorităților, Consiliul Superior al Magistraturii, a bătut în cuie noua definiție a procurorului model. Așa cum a fost ea formulată de către Inspecția Judicară. Punct de referință este faimosul procuror Mircea Negulescu. Un procuror curat ca lacrima. Așa cum s-a stabilit. Și s-a bătut în cuie.

Mircea Negulescu devine astfel portretul robot al procurorului imaculat. Un procuror model și curat ca lacrima își poate permite să furnizeze unor persoane cercetate penal elemente din dosarul instrumentat de un alt procuror și să-l învețe ce să declare și ce să nu declare. Aceasta este consacrată acum drept o practică absolut corectă.

Procurorul model poate executa o persoană, înfundând-o în pușcărie, pentru că, în urmă cu zece ani, l-a înjurat de mamă. Este cât se poate de corect așa.

Procuroroul model Portocală poate confecționa un dosar penal la comandă și poate chiar să recunoască cinstit și lăutărește acest lucru, pentru că nici măcar recunoașterea nu îi alterează imaginea de procuror model. Procurorul Mircea Negulescu nu mai este nici Portocală și nici Zdreanță atunci când întocmește dosare unei familii întregi, urmărind să o seducă pe o tânără notăriță și profitând din plin de faptul că aceasta are în grijă un copil minor  și este sincer preocupată de soarta fratelui și a tatălui cărora Negulescu le poartă sâmbetele. Cum spune singur, la comandă. El rămâne tot un model de procuror, în ipostaza de trubadur care, pentru a o seduce pe victimă, se joacă cu biciul și cu zăhărelul anchetând-o la greu, stabilindu-i interdicții și, în același timp, trimițându-i inimioare prin SMS, invitând-o la plimbări romantice prin cimitire și prin păduri și cumpărându-i pe post de copilaș comun un motan. Procurorul model DNA nu numai că poate dar chiar trebuie să fie pervers și libidinos.

Un procuror DNA curat ca lacrima poate obliga un om de afaceri să-l sponsorizeze. Și, odată sponsorizat, devine galant. Sponsorizat și galant fiind, el oferă, pe banii altora, de ziua femeii, buchețele de flori tuturor lucrătoarelor SRI, drept  mulțumire pentru sprijinul acordat de cealaltă parte a binomului.

Un procuror model DNA este acela care se laudă în gura mare dar și în scris cum a băgat pe toată lumea în pușcărie și care face presiuni asupra victimelor sale determinându-le să formuleze verbal și apoi în scris turnătorii împotriva mai marilor țării.

Un procuror model DNA și curat ca lacrima poate să-și permită să recunoască cinstit că nu există victmă de sex feminin care să-i calce pragul biroului, privind fascinată cătușele puse pe masă și pistolul de la brâul procurorului, fără ca acesta să nu încerce o pornire de neoprit de a face sex cu respectiva femeie.

Dacă nu ajunge, dacă mai sunt necesare și alte argumente pentru a contura profilul unui procuror perfect DNA, atunci cititorii sunt invitați să lectureze cu atenție raportul Inspecției Judiciare confirmat de către CSM.

Cine nu este la fel ca Mircea Negulescu, poate ușor deduce că nu are ce căuta în viitor în instituția de elită a procurorilor României. El, Mircea Negulescu este DNA și toți cei care sunt ca el. Rezultă, prin urmare, că Inspecția Judiciară în aplauzele CSM, a stabilit regulile de comportament care guvernează activitatea procurorilor DNA. Nu mai poate fi nimeni acuzat că generalizează atunci când, în viitor, se va face afirmația că toți procurorii DNA sunt o apă și-un pământ. Să trăiască și să înflorească DNA, în frunte cu procurorul său model!

un comentariu de Sorin Roșca Stănescu

Comenteaza aceasta stire

'Politically Correct': despre abrevieri și etichete aberante. Astăzi, despre TFL

Deși sună bine la prima vedere, termenul lasă loc la o serie de întrebări legitime. Prima dintre ele ar fi: oare cele două etichete – „frumos“ și „liber“ – îi definesc cel mai bine pe cei tineri? De ce „frumos“, și nu „inteligent“? Poate pentru că, în era Facebook, Instagram, etc. și a revistelor glossy, adjectivul „inteligent“ este, cumva, desuet?

Greșeala fatală a lui Ludovic Orban

Mișcările de protest, chiar dacă nu au fost spontane și chiar dacă nu au fost legale, pentru că nimeni nu a solicitat o autorizație pentru ele, au avut totuși, până duminică, o legitimitate morală.

Ungaria da, România ba
De Sorin-Lucian Ionescu 11 decembrie 2017

Și mai interesant și surprinzător (pentru unii) este că Ungaria atrage O TREIME din investișiile chineze în Europa Centrală și de Est, deci nu mai e vorba doar de fostele țări comuniste. Iar importurile Chinei din Ungaria (cel mai probabil high tech, că doar nu grîu, oi sau porumb) au cresut în ultima vreme cu 20%! Numai anul trecut, schimburile bilaterale au crescut cu peste 10%, ajungînd la aproape 9 miliarde de dolari, ceea ce face din Ungaria al treilea partener economic și comercial al Chinei din Europa!? Ungaria a fost clar, anul trecut, cea mai importantă sursă de importuri a Chinei din Europa.

Scânteia care îl aruncă în aer pe Liviu Dragnea

În linii mari, PSD este în prezent dominat de trei grupări. Cea mai consistentă este alcătuită din cei care au perceput pericolul statului paralel și care s-au angajat într-o luptă fără precedent împotriva acestuia. În esență, statul paralel este perceput ca fiind tot ce intervine în deciziile importante, fără a avea o legitimitate conferită de Constituție sau de electorat.

La câtă suveranitate renunțăm?

Și dacă pilonii care susțin întregul eșafodaj al gândirii moderne încep să se clatine sau chiar dispar, atunci tot ceea ce știm trebuie reevaluat. Și analizat dintr-o cu totul și cu totul altă perspectivă. Prin urmare, mai este România un stat suveran? Mai este politica noastră externă o expresie a politicii interne? Da sau nu?

Radicalii liberi

Dacă acestea sunt obiectivele reale sau nu, aceasta este o dilemă care va continua să frământe opinia publică. Dacă România este sau nu expusă unor atacuri cum sunt cele reclamate de demonstranți, din nou trebuie să stabilim cu certitudine.

China ciudată
De Sorin-Lucian Ionescu 7 decembrie 2017

Cu siguranță ați mai auzit, referitor la China, sintagme gen țară a contrastelor, exotică sau impresionantă. Dar ciudată? Pentru cetățeanul occidental, chiar și pentru cel european, este.

Gabriel Sandu a fost pedepsit exemplar

Faimosul ”culoar” a funcționat. Culoarul din Justiție. Așa cum l-a denumit Daniel Dragomir, unul dintre foștii șefi ai SRI. Spre deosebire de generalul Dumitru Dumbravă, care i-a spus ”câmp tactic”.

Suntem totemiști

Imaginați-vă un prehominid acum 3.5 milioane de ani. Mic, pipernicit, neajutorat. Se aude un foșnet în ierburi. - O fi vântul, zice. Și era un prădător care tocmai îi închide șansa de a-și transmite prin urmași, genele. Sau e un prădător și fuge... Cu toate că era vântul. O reacție fals pozitivă a celor care au lăsat urmași.

Guvernul umflă bugetul statului paralel

Filozofia bugetului pe 2018 este diferită de viziunea și angajamentul PSD. Din cel puțin trei puncte de vedere. Al învățământului și sănătății. Al investițiilor în obiective de natură să pună în mișcare morișca economică. Al statului paralel.

Ambasadori americani acuzați de trafic de influență

Printr-un amplu document, sunt precizate faptele pentru care aceștia sunt incriminați în dosarul Microsoft. Compania însăși face și ea obiectul sesizării.

Denunț adresat Procurorului General al Statelor Unite

Voi posta de fapt două denunțuri. Unul adresat Procurorului General al Statelor Unite, Jeff Sessions, și altul chiar președintelui Statelor Unite, Donald Trump. Cele două documente au un conținut identic. Informațiile din aceste documente nu pot fi sub nicio formă ignorate de autoritățile din Statele Unite. Și nici nu vor fi.

În România s-a declanșat Războiul Rece!

Din ce în ce mai multe persoane și instituții, nu numai din România ci și din străinătate, sunt antrenate într-un veritabil Război Rece declanșat la București. Disputa acestuia, care îi are drept protagoniști principali, pe de-o parte, pe liderii majorității iar pe de altă parte pe însuși președintele Klaus Iohannis, se desfășoară în jurul a două teme incendiare.

Kovesi 'mama justiției' sau 'mama ei de justiție'!?

Dacă trecem pe lângă faptul că șefa anticorupției se afla la aceiași masă cu un judecat chiar pentru fapte de corupție și asta înaintea unei pronunțării unei decizii ce urmează să o ia, definitiv și irevocabil, Înalta Curte de Casație și Justiție chiar în procesul lui, interesant și cu multe semne de întrebare este unul dintre subiectele abordate la întrunirea acestui ONG și anume „scoaterea în afara legii a PSD”?!

Agenția European-Occidentală a Medicamentului
De Sorin-Lucian Ionescu 21 noiembrie 2017

În România, subiectul relocării Agenției Medicamentului și a șanselor reale ale României în această candidatură a fost cel mai bine acoperit de DC News, în particular de jurnaliștii Val Vâlcu și Bogdan Bolojan. Nimeni n-a scris mai mult ca ei pe subiect.

'Politically Correct' despre isteria autonomiei lui Kelemen Hunor

Aspirațiile minorității maghiare privind obținerea autonomiei teritoriale este un gest cu o importantă semnificație politică, dar utopic din punct de vedere practic.