miercuri, 22 mai 2019

Procurorii din Constanța îi cer lui Tudorel Toader să renunțe la revocarea lui Augustin Lazăr

Procurorii din Constanța îi cer lui Tudorel Toader să renunțe la revocarea lui Augustin Lazăr

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța s-au declarat solidari, vineri, cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, și îi cer ministrului Justiției, Tudorel Toader, să renunțe la procedura declanșată pentru revocarea acestuia.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în urma Adunării Generale, procurorii au decis susținerea lui Augustin Lazăr.

„În contextul declanșării de către ministrul Justiției a procedurii de revocare a procurorului general al României, în cadrul Adunării Generale ce a avut loc la data de 26 octombrie 2018, magistrații procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și-au exprimat susținerea în legătură cu comunicatul pe care Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor l-au emis în spațiul public, fiind de acord cu mesajul adresat domnului ministru de a renunța la procedura declanșată”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Procurorii constănțeni consideră că revocarea unui procuror dintr-o funcție de conducere, „la aprecierea discreționară a unui om politic”, este de natură să afecteze independența sistemului judiciar.

 

Comenteaza aceasta stire

Ancheta în dosarul protestelor din 10 august 2018, extinsă. Procurorii: Violența din Piața Victoriei a fost nejustificată, îndreptată inclusiv împotriva copiilor
De Mediafax 3 mai 2019

În dosarul violențelor de la mitingul din 10 august au fost audiați până acum președintele PSD Liviu Dragnea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv, primarul general al Capitalei, Gabrirela Firea, prefectul Capitalei Speranța Cliseru, subprefectul Capitalei, Corneliu Cîrstea, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Nucu Marin și viceprimarul Aurelian Bădulescu.