sîmbătă, 24 februarie 2018

Profesorii, legați de mâini: fără manuale auxiliare și fișe de lucru în școli!

Şcoala a început, dar profesorii sunt legaţi de mâini în ceea ce priveşte aprofundarea materiei. Ba mai mult, pentru a nu sta pe loc, unii dascăli recunosc că scriu de mână în caietele copiilor de clasa întâi, în lipsa intrumentelor de care au fost privaţi. Şeful din Învăţământ, Liviu Pop, a interzis manualele auxiliare în şcoli pentru că acestea nu sunt acreditate de minister. Situaţia este cu atât mai dificilă pentru dascăli, cu cât nu pot folosi nici fişele de lucru, pe care tot Liviu Pop s-a gândit să le elimine, din acelaşi motiv.

Lipsa manualelor auxiliare din școli ar trebui să se lămurească până la sfârșitul acestei săptămâni. Cel puțin așa a promis șeful Educației, Liviu Pop, care a dat un ordin de ministru prin care le intrezice în scoli.

Situația este neclară până când o comisie va elabora noi norme metodologice, care vor sta la baza avizării și acreditării acestora. Ministrul propune ca Editura Didactică și Pedagogică să preia editarea tuturor materialelor didactice, însă părinții spun că această instituție nu a mai tipărit așa ceva de ani buni.

Situația nu este, însă, ușoară pentru cadrele didactice care trebuie să se descurce cum pot în contextul în care manualele nu sunt suficiente. Directorii unităților de învățământ spun, totuși, că este nevoie de o schimbare, pentru că multe manuale auxiliare au apărut pe rafturile librăriilor peste noapte și nu erau acreditate sau autorizate de minister.

Mai grav este faptul că dascălii nu se pot folosi nici de fișele de lucru, care au fost, la rândul lor, intrezise de minister tot în lipsa acreditării.

Fără aceste instrumente de lucru, cadrele didactice se plâng că au ajuns să scrie de mână în caietele elevilor de clasa întâi, ca să le explice anumite lucruri. Și nu este un lucru ușor dacă ne gândim că este vorba  despre 30 de elevi în fiecare clasă. Dacă prima zi de școală a fost de acomodare, de astăzi învățătorii au început să resimtă din plin bâjbâielile din învățământ.

Părerile părinților sunt împărțite în privința auuxiliarelor. În timp ce unii consideră că acestea le sunt de folos copiilor, alții recunosc că sunt o corvoadă financiară.

Odată cu izbucnirea scandalului auxiliarelor, reprezentanții Uniunii Editurilor au luat atitudine. Aceștia susțin că ministerul nu trebuie să își dea acordul asupra conținutului unui manual, ci profesorul, care are cunoștințele necesare.

Comenteaza aceasta stire

Eleva care s-a luptat cu sistemul din România a anunțat că pleacă din țară: 'Las în urmă o Românie dominată de ipocrizie și prostie care nu o să-mi lipsească'
De Neptun TV 12 februarie 2018

După ce a caracterizat-o public pe profesoara de matematică de „comportament dominant și cât se poate de ipocrit” sau i-a numit public pe unii profesori „incompetenți”, dar s-a luat și de colegi de clasă, devenind astfel un simbol al curajului, Anna Andronache a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că părinții ei au decis, pentru binele ei, să plece din țară.

BAC 2018! Primele probe ale bacalaureatului, competențele lingvistice și digitale, ar fi ilegale!
De Neptun TV 12 februarie 2018

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie)

CONSTANȚA. 40 de zile de la moartea fondatorului Liceului Decebal, Nicolae Checiu - prima promoție care a absolvit aici și-a omagiat directorul!
De Roxana Glăvan 10 februarie 2018

Zi festivă pentru prima promoție a fostului Liceu 5, actualul Decebal din Constanța. Foștii absolvenți și cadre didactice i-au adus un omagiu primului director al unității de învățământ, Nicolae Checiu, cel care a pus piatra de temelie a liceului și care, recent, a trecut în neființă. Foștii boboci și colegi de catedră, acum specialiști în diverse domenii de activitate, au rememorat cu emoție întâmplările de pe băncile școlii, după mai bine de patru decenii de la absolvire.

Consultări formale la Ministerul Educației. Școala începe mai devreme în toamnă
De Roxana Glăvan 7 februarie 2018

Structura viitorului an școlar rămâne cum a fost gândită inițial. Reprezentanții Ministerului Educației nu au ținut cont de părerea părinților și elevilor.

Ziua internațională cititului a fost sărbătorită la Constanța
De Antonia Maer 1 februarie 2018

O carte este un dar pe care îl poți deschide iar și iar. Aceasta este povața pe care au învățat-o astăzi micuții de la clasa zero ai unei școli din Constanța. Cum ei sunt prea mici pentru a deprinde tainele care se ascund în cărțile magice de povești, colegii lor de la gimnaziu le-au tălmăcit semnele.

Continuă scandalul elevului bătut pe holurile școlii! Mama acestuia acuză încercarea de mușamalizare a cazului
De Antonia Maer 1 februarie 2018

Continuă scandalul în cazul elevului bătut de 3 femei în Școala Gimnazială nr 28. Mama băiatului a mers astăzi la Inspectoratul Școlar Județean și spune că se încearcă mușamalizarea cazului. În plus, femeia declară că fost sunată de rudele agresoarelor, care i-au spus că-i vor oferi o sumă de bani dacă își va retrage plângerea de la Poliție. Cele trei femei au fost plasate în arest la domiciliu.

Acuzații pe bandă rulantă după scandalul copilului agresat la școala nr. 28 Dan Barbilian din Constanța!
De Andreea Bajdechi 31 ianuarie 2018

Imagini scandaloase filmate într-o școală din Constanța. Un elev este bătut cu pumnii și picioarele de 3 femei chiar în interiorul instituției de învățământ. Acestea și-au făcut singure dreptate pentru că victima le-ar fi agresat copiii. De pumni nu au scăpat nici sora elevului și un coleg care au încercat să intervină. Cazul este cercetat de Poliție și de Inspectoratul Școlar.

Bacalaureat 2018 - ASTĂZI încep înscrierile pentru prima sesiune a examenului din acest an
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe pe 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).