marţi, 23 octombrie 2018

Profesorii vor să boicoteze Evaluarea Națională: 'E momentul să acționăm!'

Profesorii vor să boicoteze Evaluarea Națională: 'E momentul să acționăm!'

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava (ASIS) susține că 83% dintre cadrele didactice sucevene s-au pronunțat pentru neparticiparea la Evaluarea Națională, în timp ce ISJ Suceava arată că nu a fost notificată de neprezentarea la examene a cadrelor didactice desemnate.

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava arată, într-un comunicat de presă, că în urma centralizării rezultatelor referendumului privind neparticiparea la Evaluarea Națională și Bacalaureat din 178 de unități școlare, 83 la sută dintre cadrele didactice sucevene s-au pronunțat în favoarea neparticipării la examenele naționale, scrie Mediafax.

“Apreciem că numărul masiv de cadre didactice care optează pentru neimplicarea în examenele naționale reprezintă pentru noi, ca structură, direcția pe care trebuie să o urmăm. Așadar, în condițiile în care Guvernul nu a venit cu soluții clare cu privire la problemele ridicate de sindicatele din învățământ, Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava boicotează Evaluarea Națională”, se arată în comunicat.

ASIS adaugă că această decizie a fost adusă la cunoștința ministrului Educației, Adrian Curaj, și a secretarului de stat pentru învățământul preuniversitar, Monica Cristina Anisie.

Sindicaliștii susțin că angajații sistemului din învățământ s-au convins că OUG privind salarizarea din sistemul bugetar face diferența între familiile ocupaționale, aspect care creează o discriminare.

"Considerăm că e momentul să acționăm acum și nu la începutul anului școlar 2016-2017”, se mai arată în comunicatul ASIS, potrivit căruia "acțiunea nu este îndreptată împotriva elevilor”, ci reprezintă un semnal către Guvernul Cioloș că "subfinanțarea învățământului românesc și desconsiderarea unui domeniu considerat prioritate națională nu mai pot continua în aceste condiții”.

Pe de altă parte, Inspectoratul Școlar Suceava arată că sindicaliștii nu au notificat oficial ISJ privind o eventuală neparticipare la exemenul care începe luni.

"Sindicatele nu ne-au informat direct cu privire la o boicotare a Evaluării Naționale”, a declarat inspectorul școlar adjunct al județului Suceava, Gabriela Scutaru. Potrivit acesteia, sâmbătă după- amiaza s-au tras la sorți comisiile din centrele de evaluare a lucrărilor scrise la Evaluarea Națională, fiind desemnați câte cinci membri pentru fiecare comisie.

Totodată, câte 120 de profesori vor evalua lucrări la probele de limba și literatura română și matematică.

Comenteaza aceasta stire

SITUAȚIE ALARMANTĂ la Constanța! Unul din zece elevi de liceu s-a drogat - cel mai consumat drog e canabisul!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Datele statistice arată că debutul consumului de droguri este în clasa a șaptea, mai ales în privința etnobotanicelor.

Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației
De Roxana Glăvan 5 octombrie 2018

“Copacul Educației” a fost poarta de încercare a zilei. Mai dibaci decât ar crede oricine, copiii de trei-patru ani au lipit litere, caiete, cifre, creioane și cărți decupate de părinți, formând copacul educației.

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12.30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12.30.

Ce facultăți au fost în topul preferințelor pentru absolvenții de liceu
De Mediafax 2 octombrie 2018

În țară există specializări suspendate din cauză că nu au fost suficienți doritori. Singura facultate care pregătește specialiști în tehnologia mobilei are zeci de locuri libere.

Din 1 octombrie începe noul an universitar. Aproximativ 500.000 de studenți, în învățământul superior. Cum s-au pregătit pentru deschidere marile universități
De Mediafax 30 septembrie 2018

Potrivit Biroului de presă al ministerului Educației Naționale, la toate cele trei cicluri de învățământ, respectiv licență, masterat și doctorat, sunt circa 500.000 de studenți înscriși.