duminică, 18 august 2019

Profesorul de fizică Ion Băraru continuă să facă performanță pentru România

 Așa sună mesajul de „La mulți ani”, transmis de profesorul constănțean Ion Băraru, românilor de pretutindeni. Pentru că “a nu trăi banal”, este, în fapt și marea bătălie a existenței sale. Viața l-a ghidat ireversibil către un domeniu care avea să-l cucerească definitiv. Apoi, tot ce a învățat în timp, a împărtășit cu generozitate elevilor săi.

 De mai bine de 8 ani, profesorul Ion Băraru și echipele lui de mici savanți, au câștigat, detașat, majoritatea premiilor întâi la concursurile de proiecte organizate de centrul NASA. Mai mult decât atât, oamenii de știință de peste ocean au găsit în munca acestor copii, idei care mai târziu vor schimba istoria omenirii. Profesorul Ion Băraru este conștient că toate proiectele adolescenților de geniu înscriși la Centrul de Cercetare al Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța se vor concretiza în cel mai scurt timp.

Vă întrebați de ce un român cum este Ion Băraru continuă să facă performanță într-o țară care îl răsplătește cu prea puțin. Nici el nu știe exact, însă recunoaște că o legătură greu de explicat îl ține prins de Constanța. Nu este greu de ghicit că dragostea, aprecierea și respectul pe care le primește de la elevii săi îl răsplătesc pe Ion Băraru mai mult decât orice indemnizație.

 Despre profesorul constănțean Ion Băraru și despre elevii săi, mulți au spus că sunt unii dintre “vectorii” mondiali de inteligență. Noi completăm fraza și spunem că sunt adevărații „generatori” de mândrie a faptului că SUNTEM ROMÂNI.

Comenteaza aceasta stire