luni, 26 august 2019

PROGNOZĂ METEO. Cât de frig se face și unde se anunță ninsori puternice - vremea până pe 10 decembrie

PROGNOZĂ METEO. Cât de frig se face și unde se anunță ninsori puternice - vremea până pe 10 decembrie

Iarna își intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap. Sâmbătă, vremea va fi mai rece decât normalul perioadei. Cerul va fi mai mult noros și local vor fi precipitații slabe în zona de munte, în regiunile estice și pe arii restrânse în cele centrale. La munte va ninge, iar în rest acestea vor fi mixte. Maximele nu vor depăși 6-7 grade.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 7 grade, iar cele minime între -4 și 1 grad, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. De duminică până mrți, vremea se va încadra în același registru:valorile termice vor fi mai coborâte decât mediile multianuale. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului. ANM a publicat și estimările meteorologice pentru următoarele 4 săptămâni, până pe 12 decembrie.

Prognoza meteo. Vremea 14-19 noiembrie 2018

Temperatura medie a aerului Temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sud-estice și local în cele centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, exceptând partea de est și sud-est a țării, unde se vor încadra în general în limitele normale ale perioadei, cu un posibil ușor excedent în nord-estul a teritoriului.

Prognoza meteo. Vremea 19-26 noiembrie 2018

Temperatura medie a aerului Valorile termice vor fi în general mai scăzute decât cele normale ale săptămânii în toată țara, cu o abatere mai mare în zonele de munte și în regiunile estice și sud-estice. Cantitățile totale de precipitații vor fi în general deficitare în vestul și nord-vestul teritoriului și ușor excedentare, local în regiunile sudice, sud-estice și estice.

Prognoza meteo. Vremea 26 noiembrie-3 decembrie 2018

Temperatura medie a aerului Mediile valorilor termice ale săptămânii se vor situa sub cele normale în toate regiunile. Cantitățile de precipitațiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi în general apropiate de mediile multianuale în regiunile extracarpatice și, posibil, deficitare în restul teritoriului.

Prognoza meteo. Vremea 3-10 decembrie 2018

Temperatura medie a aerului În general mediile valorilor termice ale acestei săptămâni se vor situa ușor sub cele normale pentru acestă perioadă. Cantitățile totale de precipitații ce se vor înregistra în acestă săptâmână vor fi în general apropiate de normalul perioadei.

Comenteaza aceasta stire