marţi, 11 decembrie 2018

PROGNOZĂ METEO. Cum va fi vremea în acest weekend!

PROGNOZĂ METEO. Cum va fi vremea în acest weekend!

Potrivit meteorologilor, în acest sfârșit de săptămână, vremea va fi în general frumoasă în țara noastră, mai ales că presiunea de la nivelul solului va fi în creștere ușoară și treptată.

Masa de aer tropical, din aceste zile, va fi prezentă în continuare, mai ales în jumătatea de sud-est a continentului, astfel încât vom avea valori peste normele climatologice din această perioadă.

Vineri, 13 aprilie, vor fi înregistrate temperaturi maxime cuprinse între 19-27 grade Celsius, cele mai mari valori fiind în centru și sudul extrem, dar pe parcursul zilei se vor strânge norii în jumătatea de nord-vest și vor fi averse, în general slabe, însoțite de descărcări electrice, în Banat, Crișana, local în Transilvania și în Oltenia, urmând ca seara și în noaptea de vineri/sâmbătă astfel de manifestări să apară și în Maramureș, dar și în nordul Moldovei.

Punctiform, cantitățile de apă pot depăși 10-15 l/m2 și nu este exclus ca, trecător, să cadă și grindină.

Sâmbătă, 14 aprilie, mai pot apărea ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, dar spre după-amiază. Local, precipitațiile se vor semnala în zona de munte, mai ales a Carpaților Orientali, dar – pe arii restrânse și în Maramureș și Transilvania.

Temperaturile maxime vor fi mai scăzute pe litoral, între 15-17 grade Celsius, și mai ridicate în dealurile de Vest, unde vor fi 26 de grade Celsius.

Duminică, 15 aprilie, va mai ploua doar la munte. Temperaturile maxime vor fi scăzute tot pe litoral, 12-15 grade Celsius, pentru că circulația aerului se menține tot din sector vestic. Din această cauză, și temperatura apei mării este destul de scăzută.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. Iarna lovește din nou România - când se anunță ninsori și ger năprasnic! Cum va fi vremea până pe 7 ianuarie
De Neptun TV 10 decembrie 2018

Un nou episod de iarnă adevărastă lovește România. Vremea rea cuprinde toată țara. Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), în noaptea de marți spre miercuri, masa de aer rece din nordul Europei va coborî peste țara noastră și va aduce ger năprasnic.

PROGNOZĂ METEO. Vremea se va încălzi în zilele următoare. Temperaturi maxime de 11 grade Celsius
De Neptun TV 8 decembrie 2018

Vremea se va încălzi în toată țara în zilele următoare, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), precizând că temperatura maximă va fi de 11 grade, în timp ce minima va fi de minus un grad. De asemenea, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Iarna revine în forță: COD GALBEN de vânt și ninsori în 16 județe! HARTA ZONELOR AFECTATE
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Meterorologii anunță că vremea va fi deosebit de rece în toată țara, până vineri dimineață. Miercuri, Capitala și 16 județe intră sub cod galben de vânt și ninsori viscolite.

PROGNOZĂ METEO. Gerul cumplit lovește România - când revin ninsorile!
De Neptun TV 26 noiembrie 2018

Lapoviță, ninsoare și polei. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru următoarele zile. Nici în decembrie nu se anunță mai bine: precipitații excedentare în toată țara. Luni, 26 noiembrie, vremea va deveni în general închisă și temporar va ploua în vestul, centrul și nordul țării și local în rest.

O nouă AVERTIZARE METEO. Ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

ANM a actualizat avertizările meteo. Vor fi ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri dimineață.

PROGNOZĂ METEO. Cât de frig se face și unde se anunță ninsori puternice - vremea până pe 10 decembrie
De Neptun TV 17 noiembrie 2018

Iarna își intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap.

ALERTĂ METEO! Trei zile cu ninsori, ger și vânt în toată țara
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului.

PROGNOZĂ METEO. Vine o iarnă grea - când se anunță ninsori, viscol și ger cumplit, cum va fi vremea în decembrie
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Vremea din România se va afla, în următoarea lună și jumătate, în zona de confluență a doi factori climatologici, respectiv furtunile din Oceanul Atlantic și Marea Mediterană, ce aduc valori termice mai ridicate și umezeală, și o masă de aer foarte rece dinspre zona arctică