miercuri, 26 iunie 2019

PROGNOZĂ METEO. Cum va fi vremea în acest weekend!

PROGNOZĂ METEO. Cum va fi vremea în acest weekend!

Sfârșitul de săptămână aduce vreme răcoroasă în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii. Condițiile de ploaie sunt minime, sunt așteptate ninsori slabe pe culmile înalte ale munților, însă în Capitală vremea va fi predominant frumoasă cu temperaturi care vor depăși 20 de grade Celsius.

Sâmbătă, în cea mai mare parte a țării sunt anunțate temperaturi scăzute și intensificări ale vântului, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În zona de nord a teritoriului, sunt condiții de ploaie, iar în partea de sud sunt așteptate intensificări ale vântului.

"O vreme schimbătoare am spus noi la final de săptămână, vor fi înorări în jumătatea de nord, ploi în Maramureș,Transilvania și Moldova, la munte, aici vom ave parte de o scădere de temperatură cam cu 5-7 grade față de vineri în medie, practic o vreme răcoroasă acolo. În partea de Sud încă rămân temperaturi bune, apropiate de normal, în vestul Olteniei se vor înregistra și 25 de grade Celsius. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor. Viteze mai mari se vor înregistra în Moldova iar în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în Bărăgan și Dobrogea", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadru ANM.

Pe parcursul zilei de duminică, temperaturile vor scădea și în partea de sud a României, iar luni ploile și intensificările vântului își vor face simțită prezența în partea de sud-est a țării și pe litoral. Față de zilele trecute, meteorologii anunță că minimele nu vor mai coborî sub pragul înghețului, iar ninsorile pot apărea doar în zonele montane înalte.

"Duminică, de data aceasta, vo fi nori în jumătatea de sud, se va răcori și aici, maximele nu vor mai depăși 20 de grade, în rest în jumătatea de nord va ieși soarele, iar temperaturile vor mai crește puțin față de sâmbătă, maximele între 14 și 18 grade Celsius. Vântul va sufla în continuare în partea de sud și sud-est a teritoriului. Luni înnorările se vor muta în sud-est, își vor face apariția și ploile, în special în Bărăgan, Dobrogea și sudul Moldovei și un vânt mai intens pe litoral și în Delta Dunării unde ar putea să depășească 55 km/h. Nopțile în general în aceste zile vor fi mai calde, undeva între 2 și 12 grade, nu mai vorbim de temperaturi negative, de brumă, temperaturi normale perioadei. La munte cu totul izolat și trecător sâmbătă noapte va fulgui pe crestele munților", a precizat meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

În București, pe parcursul weekendului, vremea va fi predominant frumoasă, cu temperaturi ce vor depăși 20 de grade Celsius, iar în prima zi a săptămânii viitoare vor fi condiții de ploaie slabă.

"Sâmbătă în Capitală vremea în general însorită, maxima de 22-23 de grade Celsius, duminică își vor face apariția norii, dar șansele de ploaie sunt minime, va sufla vântul și o maximă de 18-19 grade. Luni vor fi condiții de ploaie și o maximă de 18-19 grade. O vreme schimbătoare" , a anunțat pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog ANM.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Vine CANICULA! Avertismentul meteorologilor pentru perioada următoare. VREMEA până pe 23 iunie
De Neptun TV 10 iunie 2019

Potrivit meteorologilor, primul val de caniculă își va face simțită prezența în România începând de miercuri, când vor fi 34 de grade Celsius în vest, sud și est, mai ales în zonele de câmpie.

ALERTĂ METEO! CONSTANȚA și alte județe, sub COD PORTOCALIU de ploi, vânt, vijelii și grindină!
De Neptun TV 8 iunie 2019

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Cod GALBEN în 36 de județe. ALERTĂ METEO de furtună și grindină până vineri seara - HARTA
De Neptun TV 7 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar pe arii restrânse 45...50 l/mp.

Avertizare METEO extinsă: Cod PORTOCALIU de ploi și grindină în Moldova și nord-estul Munteniei. Cod GALBEN în restul țării
De Neptun TV 4 iunie 2019

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Alertă emisă de ANM: Cod PORTOCALIU de ploi torențiale în 21 județe! HARTA
De Neptun TV 3 iunie 2019

Meteorologii avertizează că începând de luni, ora 10, până joi la ora 10, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Noi alerte de la meteorologi! Ciclon deasupra României - coduri GALBENE ȘI PORTOCALII de furtuni și ploi! Este vizată și Constanța
De Neptun TV 1 iunie 2019

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

CONSTANȚA și alte județe, lovite de furtună! COD PORTOCALIU de ploi puternice, vijelii și grindină!
De Neptun TV 31 mai 2019

23 de județe ale țării și Capitala intră de la ora 15.00 sub cod portocaliu de ploi puternice, chiar în ziua în care începe vizita Papei Francisc în România.

CONSTANȚA și alte județe, sub COD GALBEN de furtuni și ploi!
De Neptun TV 30 mai 2019

37 de județe se vor afla, de la ora 12.00, sub cod galben de grindină, vijelii și averse torențiale,tot până luni.

O nouă ALERTĂ METEO! Ploi, vijelii, grindină în toată țara. 29 de județe sub cod galben până joi
De Neptun TV 29 mai 2019

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Nouă atenționare meteo: 26 de județe sub cod galben de vijelii, ploi și grindină!
De Neptun TV 28 mai 2019

ANM a emis marți o atenționare meteo ce vizează ploi torențiale, vijelii și izolat grindină, în vigoare până sâmbătă. 26 de județe intră, totodată, sub averizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri la ora 2.00.