duminică, 20 ianuarie 2019

PROGNOZĂ METEO. Cum va fi vremea în acest weekend!

PROGNOZĂ METEO. Cum va fi vremea în acest weekend!

Sfârșitul de săptămână aduce vreme răcoroasă în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii. Condițiile de ploaie sunt minime, sunt așteptate ninsori slabe pe culmile înalte ale munților, însă în Capitală vremea va fi predominant frumoasă cu temperaturi care vor depăși 20 de grade Celsius.

Sâmbătă, în cea mai mare parte a țării sunt anunțate temperaturi scăzute și intensificări ale vântului, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În zona de nord a teritoriului, sunt condiții de ploaie, iar în partea de sud sunt așteptate intensificări ale vântului.

"O vreme schimbătoare am spus noi la final de săptămână, vor fi înorări în jumătatea de nord, ploi în Maramureș,Transilvania și Moldova, la munte, aici vom ave parte de o scădere de temperatură cam cu 5-7 grade față de vineri în medie, practic o vreme răcoroasă acolo. În partea de Sud încă rămân temperaturi bune, apropiate de normal, în vestul Olteniei se vor înregistra și 25 de grade Celsius. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor. Viteze mai mari se vor înregistra în Moldova iar în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în Bărăgan și Dobrogea", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadru ANM.

Pe parcursul zilei de duminică, temperaturile vor scădea și în partea de sud a României, iar luni ploile și intensificările vântului își vor face simțită prezența în partea de sud-est a țării și pe litoral. Față de zilele trecute, meteorologii anunță că minimele nu vor mai coborî sub pragul înghețului, iar ninsorile pot apărea doar în zonele montane înalte.

"Duminică, de data aceasta, vo fi nori în jumătatea de sud, se va răcori și aici, maximele nu vor mai depăși 20 de grade, în rest în jumătatea de nord va ieși soarele, iar temperaturile vor mai crește puțin față de sâmbătă, maximele între 14 și 18 grade Celsius. Vântul va sufla în continuare în partea de sud și sud-est a teritoriului. Luni înnorările se vor muta în sud-est, își vor face apariția și ploile, în special în Bărăgan, Dobrogea și sudul Moldovei și un vânt mai intens pe litoral și în Delta Dunării unde ar putea să depășească 55 km/h. Nopțile în general în aceste zile vor fi mai calde, undeva între 2 și 12 grade, nu mai vorbim de temperaturi negative, de brumă, temperaturi normale perioadei. La munte cu totul izolat și trecător sâmbătă noapte va fulgui pe crestele munților", a precizat meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

În București, pe parcursul weekendului, vremea va fi predominant frumoasă, cu temperaturi ce vor depăși 20 de grade Celsius, iar în prima zi a săptămânii viitoare vor fi condiții de ploaie slabă.

"Sâmbătă în Capitală vremea în general însorită, maxima de 22-23 de grade Celsius, duminică își vor face apariția norii, dar șansele de ploaie sunt minime, va sufla vântul și o maximă de 18-19 grade. Luni vor fi condiții de ploaie și o maximă de 18-19 grade. O vreme schimbătoare" , a anunțat pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog ANM.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO de weekend. Un nou val de NINSORI abundente și ger!
De Neptun TV 19 ianuarie 2019

Meteorologii anunță, pentru sâmbătă și duminică, vreme schimbătoare, cu temperaturi în scădere și precipitații mixte. În stațiunile de la munte se va așeza un nou strat de zăpadă, în timp ce în restul teritoriului sunt așteptate ploi și lapoviță.

PROGNOZĂ METEO. Când lovește marele viscol - cum va fi vremea până pe 14 februarie!
De Neptun TV 17 ianuarie 2019

Ninsori puternice și frig de crapă pietrele se anunță până pe 11 februarie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă în perioada 14 ianuarie-11 februarie.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunță ninsori - cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în toate regiunile țării!
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză valabilă până pe data de 27 ianuarie, pentru fiecare regiune geografică în parte. Astfel, potrivit prognozei, precipitațiile, implicit ninsorile, vor fi slabe cantitativ în majoritatea regiunilor, mai puțin la munte, unde vor fi moderate.

ALERTĂ METEO de ninsori și viscol, până vineri la prânz
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

Meteorologii avertizează că vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

PROGNOZA METEO până pe 13 ianuarie. Schimbare drastică a vremii. La ce temperaturi se va ajunge
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

La munte, media temperaturilor maxime va avea variații între minus 5 grade în primele zile de prognoză și minus 12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între minus 8 grade la început și minus 7 - minus 16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie). Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion. PROGNOZA METEO
De Neptun TV 28 decembrie 2018

Cei care aleg stațiunile montane de Revelion se vor bucura de strat nou de zăpadă, însă la altitudini înalte există pericolul de avalanșe.

PROGNOZĂ METEO. Unde lovesc ninsorile și gerul de Crăciun - în ce regiuni se anunță ploi abundente
De Neptun TV 25 decembrie 2018

În timp ce la munte sărbătorile vin cu ninsoare, în celelalte regiuni se anunță precipitații predominant sub formă de ploaie.

Atenționare ANM valabilă în ajunul Crăciunului: Ninsori la munte, ploi și vânt în sud-vestul, centrul și estul țării
De Neptun TV 23 decembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare, valabilă până în dimineața Crăciunului, fenomenele vizate fiind ploi în vest, nord și centru, iar la munte vor fi ninsori și intensificări ale vântului.