miercuri, 24 iulie 2019

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend!

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend!

În acest weekend, vremea se răcește treptat la nivelul întregii țări, iar temporar, va ploua în toate regiunile.

Vineri vremea va fi normalã termic în regiunile intracarpatice, dar ușor mai rece în restul teritoriului. În jumãtatea de vest a țãrii înnorãrile vor fi temporare și local, în special seara și noaptea, vor fi mai ales averse, iar izolat cantitãțile de apã vor depãși 15 - 20 l/mp. În celelalte zone cerul va fi mai mult noros și pe spații restrânse, în special în sud-est, la deal și la munte, va ploua slab sau va burnița. Dimineața izolat se va semnala ceațã. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în nordul Moldovei și 20 grade in Dealurile de Vest. Vântul va sufla cu intensificãri susținute în sudul Banatului și zona montanã aferentã, dar local și temporar prinde putere și în celelalte regiuni, potrivit România TV.

Sâmbătă vremea va fi caracterizatã de un regim termic apropiat de cel normal pentru a doua decadã a lunii octombrie în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorãri și va ploua local în vestul, centrul și nordul țãrii și izolat în rest. Vor fi condiții de ceațã. Vântul va avea intensificãri temporar în regiunile sudice, estice și la munte, cu viteze mai mari în sudul Banatului și pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 - 14 grade în nordul Moldovei și 19 grade in Maramures.

Duminică valorile termice se vor menține în jurul celor climatologic specifice datei în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi mai mult noros în vest, nord și centru unde local va ploua, în timp ce, în restul regiunilor înnorãrile vor fi temporare, iar ploile, de altfel slabe cantitativ, se vor semnala izolat, cu precãdere în partea de sud-est. Dimineața vor fi condiții de ceațã.Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în nordul Moldovei și 20 de grade în sudul țării.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.