sîmbătă, 24 august 2019

PROGNOZA METEO de weekend. Cum va fi vremea în fiecare regiune

PROGNOZA METEO de weekend. Cum va fi vremea în fiecare regiune

Vremea se va încălzi în weekend în toată țara, cu maxime de 21 de grade Celsius anunțate pentru ziua de duminică, a precizat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu din cadrul ANM. Sunt așteptate, însă, temperaturi de zero grade în estul Transilvaniei.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult senin, exceptând estul și sud-estul țării, unde va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului la munte, și pe arii restrânse în nordul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade pe litoral ;i in depresiunile din estul Transilvaniei și 19 grade in vestul Olteniei, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice, iar cele minime se vor situa între -5 și 8 grade. Izolat va fi ceață, iar în estul Transilvaniei se vor menține condițiile de brumă. 

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil în sudul și sud-estul țării și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade pe litoral și 21 de grade i Banat si in vestul Olteniei, iar minimele se vor încadra între -3 și 6 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest. Spre sfârșitul intervalului, în estul Transilvaniei se va produce brumă. 

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Vor fi înnorări temporare și va ploua slab, pe arii restrânse în jumătatea nordică a țării, iar în rest cerul va fi variabil. La munte, în special la altitudini mari în a doua parte a intervalului, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, iar la cote mai reduse și în estul și sud-estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 11 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei și 21 de grade in Banat si in Oltenia, iar cele minime se vor încadra între -4 și 10 grade. Izolat, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei date. Cerul va fi parțial noros în vestul, nordul, centrul și sudul țării, unde ploile se vor semnala izolat, iar în restul teritoriului va fi senin. La munte vor fi pe arii restrânse precipitații slabe, mixte. Vântul va continua să prezinte intensificări pe creste, dar și în est și sud. Valorile termice, în scădere față de ziua precedentă îndeosebi în regiunile sudice și centrale vor avea maxime cuprinse între 8 și 19 grade, iar minimele între -8 și 6 grade. Izolat, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. 

PROGNOZA METEO DE MIERCURI PANA VINERI. Vremea se va încălzi ușor și treptat. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată la începutul și la sfârșitul intervalului îndeosebi în vestul și nordul teritoriului

Comenteaza aceasta stire