vineri, 19 iulie 2019

PROGNOZA METEO. Două săptămâni cu ploi și vreme instabilă în țară: ce anunță meteorologii pentru Constanța!

PROGNOZA METEO. Două săptămâni cu ploi și vreme instabilă în țară: ce anunță meteorologii pentru Constanța!

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru intervalul 30 mai - 12 iunie. Potrivit meteorologilor, vremea va fi caldă în primele trei zile, apoi temperaturile vor scădea până la valori normale pentru această perioadă. În perioada 2-7 iunie, ploile vor cuprinde întreaga țară și se pot înregistra cantități mai mari de apă.

VREMEA LA CONSTANȚA. Nici Constanța nu va scăpa de vremea instabilă și de ploi, cel puțin pentru următoarele zile. Astăzi, vremea se va menține caldă, dar instabilă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări trecătoare în cursul după-amiezii. Trecător, se vor putea semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor ajunge la 26-27 de grade Celsius, iar apa mării va avea 17 grade.

Mâine, sunt așteptate din nou ploi și descărcări electrice. Valorile temrice se vor situa între 23-29 de grade, pe timpul zilei și 16-19 grade, pe timpul nopții. Joi, temperaturile vor scădea ușor, pe fondul unui cer mai mult noros. Sut prognozate, de asemenea, ploi însoțite de descărcări electrice. Valorile termice vor fi cuprinse între 21-26 de grade, ziua și 15-16 grade, noaptea.

BANAT

Prima săptămână de prognoză începe cu vreme caldă, apoi, în intervalul 2-7 iunie, temperaturile vor scădea ușor sub valorile climatologic specifice acestei perioade, adică medii diurne de 23...24 de grade. Din 8 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că, la sfârșitul intervalului, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 de grade. Regimul termic norturn se va menține mai ridicat decât cel obișnuit, iar minimele vor fi cuprinse, în medie, între 12 și 15 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi posibile în fiecare zi, dar în intervalul 2 - 7 iunie cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

CRIȘANA

Vremea va fi caldă în primele trei zile, apoi, în intervalul 2-7 iunie, valorile termice vor fi apropiate de cele obișnuite la începutul verii, cu maxime de aproximativ 24 de grade. Din 8 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile medii diurne vor crește treptat, spre 27...28 de grade. Valorile medii nocturne nu vor avea variații semnificative, situându-se între 12 și 14 grade. Probabilitatea de apariție a averselor însoțite de descărcări electrice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în 30 mai, precum și în intervalul 2–7 iunie, acestea se vor semnala pe spații extinse, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

TRANSILVANIA

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori medii cuprinse între 22 și 27 de grade, cu cele mai ridicate maxime, ce vor caracteriza o vreme caldă, la începutul și sfârșitul intervalului, iar cele mai scăzute în perioada 3-7 iunie, când vor fi apropiate de mediile climatologic specifice primei săptămâni a lunii iunie. Temperaturile medii nocturne nu se vor modifica semnificativ și se vor încadra, în medie, între 10 și 13 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, temporar, se vor semnala averse. Acestea vor apărea pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ în 30 mai și în intervalul 2–7 iunie.

MARAMUREȘ

Valorile termice diurne se vor situa în limite normale pentru această perioadă și vor oscila, în medie, între 23 și 25 de grade, exceptând prima și ultima zi a intervalului, când se vor înregistra 26...27 de grade, iar vremea va fi caldă. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 13 grade în cea mai mare parte a intervalului, excepție făcând diminețile de 7, 8 și 9 iunie, când minimele se vor apropia de 10 grade.

Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în fiecare zi, dar în 30 mai, precum și în intervalul 2–7 iunie se vor înregistra și cantități de apă mai însemnate.

MOLDOVA

După un început de săptămână cu vreme caldă și o medie regională a maximelor de 26...28 de grade, temperaturile diurne vor scădea treptat până la aproximativ 22 de grade, în 3 și 4 iunie, valori sub cele obișnuite în această perioadă. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, astfel că, la sfârșitul intervalului, se vor înregistra, din nou, 26...27 de grade.

Temperaturile minime vor varia de la o medie de 14 grade în prima săptămână, la 11...12 grade între 7 și 9 iunie, urmând a crește din nou spre 14 grade în ultimele zile. Fenomenele specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii extinse în zilele de 31 mai, 2 și 3 iunie, când sunt de așteptat si cantități de apă mai însemnate, dar ploi slabe, pe spații restrânse, sunt posibile și în restul intervalului.

DOBROGEA

Până în data de 3 iunie, temperatura aerului va fi în scădere de la medii ale maximelor de 26...27 de grade (mai ridicate decât cele normale), până la medii de 21 de grade (ușor sub cele obișnuite în această perioadă). Ulterior, valorile termice diurne vor oscila în jurul a 23 de grade până la sfârșitul intervalului de prognoză, când vremea se încălzește ușor.

Temperaturile minime nu vor suferi modificări semnificative de la o zi la alta și se vor încadra, în medie, între 14 și 17 grade. Ploi de scurtă durată, însoțite și de descărcări electrice, vor fi posibile pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în zilele de 2 și 3 iunie acestea se vor semnala pe spații extinse și, izolat, se vor cumula cantități de apă mai însemnate.

MUNTENIA

Vremea va fi caldă în primele trei zile, când mediile maximelor vor fi de 28...30 de grade, apoi temperaturile vor scădea până la valori normale pentru această perioadă și, în intervalulul 2-8 iunie, se vor situa în jurul a 24...25 de grade. Spre sfârșitul intervalului vremea se va încălzi treptat, iar media regională a maximelor va atinge 28 de grade. Temperaturile medii nocturne nu se vor modifica semnificativ și se vor încadra, în medie, între 13 și 15 grade.

Probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în 30 și 31 mai, dar și în perioada 2-7 iunie, când se pot înregistra și cantități mai mari de apă. Ploi izolate, de scurtă durată, vor fi posibile și în restul intervalului.

OLTENIA

Prima săptămână de prognoză începe cu vreme caldă și maxime, în medie, de 28...30 de grade. În intervalul 2-9 iunie temperaturile vor scădea spre valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, adică medii diurne de 24...26 de grade. În ultimele zile de prognoză vremea se va încălzi ușor, cu aproximativ 2...3 grade. Regimul termic norturn se va menține mai ridicat decât cel obișnuit, iar minimele vor fi cuprinse, în medie, între 13 și 16 grade.

Zilnic sunt posibile manifestări specifice instabilității atmosferice, dar în intervalul 2 - 8 iunie, acestea se vor semnala pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

LA MUNTE

Regimul termic se va menține ușor mai ridicat decât cel normal în această perioadă, cu precădere la începutul și sfârșitul intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor oscila, în medie, între 14 și 18 grade, iar valorile medii nocturne vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Vremea va fi instabilă pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar fenomenele specifice vor avea o intensitate mai mare și se vor semnala pe arii mai extinse în 30 mai, precum și în intervalul 2-7 iunie, când sunt așteptate și cantități de apă mai însemnate.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.