marţi, 26 martie 2019

PROGNOZĂ METEO. Gerul cumplit lovește România - când revin ninsorile!

PROGNOZĂ METEO. Gerul cumplit lovește România - când revin ninsorile!

Lapoviță, ninsoare și polei. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru următoarele zile. Nici în decembrie nu se anunță mai bine: precipitații excedentare în toată țara. Luni, 26 noiembrie, vremea va deveni în general închisă și temporar va ploua în vestul, centrul și nordul țării și local în rest.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), la munte, în special în Carpații Orientali, dar din orele serii și în nordul Moldovei și posibil în estul Transilvaniei vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă cumulate pot depăși 10...15 l/mp, mai ales în regiunile nordice și în zonele montane aferente. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mai reduse și în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade. Punctiform, îndeosebi în nord-estul teritoriului, se va produce polei. În zonele joase, mai ales dimineața vor fi condiții de ceață.

Precipitații mixte

Vremea se va menține în general închisă și marți. În cursul zilei, treptat aria precipitațiilor se va restrânge; local va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, în Transilvania vor predomina ploile, iar în Moldova și în Carpații Orientali vor fi precipitații mixte. Spre seară și mai ales noaptea, precipitațiile treptat vor cuprinde majoritatea regiunilor. Astfel la munte și în Moldova vor fi ninsori, în Banat, Transilvania și Maramureș vor fi precipitații mixte, în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile, iar în Dobrogea vor fi numai ploi. Pe suprafețe mici vor fi condiții de polei. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate, cu precădere în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-estul teritoriului, mai ales în a doua parte a nopții. T

emperatura aerului va marca o scădere îndeosebi în regiunile intracarpatice, cu valori maxime ce se vor încadra între -1 grad în nordul Moldovei și 12 grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade.

Maxime de 6 grade

Miercuri, vremea se va răci în toată țara, astfel că maximele vor fi între -4 grade în nordul Moldovei și 6 grade în Lunca Dunării, iar minimele între -9 și 1 grad. Cerul va fi noros, excepție va face extremitatea de vest, unde noaptea va deveni variabil. Vor cădea precipitații în sud, centru și est și pe arii mai restrânse în nord-vest și în nord-est. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în Moldova, Maramureș și în Banat, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea la început vor fi precipitații mixte, apoi vor fi numai ninsori, iar în Oltenia mixte. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în est și sud-est.

Până la sfârșitul săptămânii, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, posibil geroasă în cursul dimineților și al nopților în special în nordul și centrul țării.

Ce se anunță până în Ajunul Crăciunului

Meteorologii anunță vreme rece la început de decembrie în toate regiunile țării, cu precipitații excedentare în cea mai mare parte a teritoriului. În apropierea Crăciunului, valorilor termice se vor situa în general în jurul celor climatologice ale perioadei, ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 26.11.2018 – 03.12.2018

Valorile termice se vor situa sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai prununțată în partea de est a țării. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, excedent ce va fi mai pronunțat în extremitatea de sud-vest și de sud-est a țării.

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele climatologice pentru această perioadă, abatere negativă ce va fi mai pronunțată în regiunile extracarpatice. Regimul pluvimetric se va situa în jurul celui normal specific perioadei, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

Valorile termice se vor situa ușor sub cele climatologic normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor climatologice ale perioadei, posibil ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi caracterizat de valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZA METEO la început de săptămână! Se răcește vremea - temperaturile scad cu mai mult de 10 grade Celsius
De Mediafax 25 martie 2019

Vremea se va răci brusc de marți, temperaturile urmând să scadă cu peste 10 grade Celsius comparativ cu ziua luni când sunt anunțate chiar și 25 de grade, informează ANM.

Vremea se menține caldă în weekend. Ploi săptămâna viitoare și temperaturi mai scăzute
De Mediafax 23 martie 2019

Meteorologii anunță o vreme în general frumoasă sâmbătă și duminică în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi mai ridicate decât normalul acestei perioade, ce pot atinge 20 de grade Celsius. Luni și marți, temperaturile vor scădea, revenind la normalul pentru ultima decadă a lunii martie.

Veste proastă de la meteorologi! Vremea se răcește în toată țara - prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni!
De Neptun TV 18 martie 2019

Vremea se va răci semnificativ în toată țara, începând de marți, până la sfârșitul lunii martie, când sunt așteptate temperaturi maxime ce vor varia între 8 și 12 grade, informează Administrația Națională de Meteorologie. În unele regiuni sunt așteptate și precipitații slabe cantitativ.

PROGNOZĂ METEO. Vremea se încălzește în următoarele zile: Sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât în mod normal
De Neptun TV 15 martie 2019

Meteorologii anunță, pentru următoarele zile, o vreme deosebit de caldă, cu temperaturi de până la 18 grade celsius, mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă a lunii martie. Temperaturi mai ridicate sunt așteptate și la munte.

PROGNOZA METEO 11 - 24 MARTIE. Ploi, ninsori și vreme rece, apoi temperaturile cresc
De Neptun TV 13 martie 2019

Administrația Naționalăd e Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru intervalul 11 – 24 martie 2019.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Vreme rea în jumătate de țară: ninsori și ploi începând din această seară! Este vizată și Dobrogea
De Neptun TV 11 martie 2019

Meteorologii au emis, luni, o informare meteo de ploi, vânt, lapoviță și ninsori în aproape toată țara, în vigoare de luni seara până marți la ora 12.00. Pe litoral, viteza vântului va ajunge la rafale de 70 de kilometri pe oră.

ALERTĂ METEO! Mai multe județe, sub COD GALBEN de vânt puternic! La munte, va ninge viscolit! HARTA JUDEȚELOR AFECTATE
De Neptun TV 10 martie 2019

Avertizarea este valabilă până luni, la ora 16.00. Meteorologii anunță că și în București va sufla vântul, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu veme deosebit de caldă - săptămâna viitoare sunt așteptate ploi
De Mediafax 9 martie 2019

Temperaturile se vor păstra ridicate pe parcursul weekendului în cea mai mare parte a țării și sunt posibile recorduri atât în ceea ce privește valorile maxime cât și cele minime, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Începând de săptămâna viitoare, sunt așteptate precipitații.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni! Meteorologii ne anunță dacă scăpăm de iarnă!
De Neptun TV 4 martie 2019

Meteorologii anunță vreme caldă și foarte caldă în următoarele două săptămâni, apogeul fiind atins pe 7, 8 și 9 martie, când temperaturile vor urca și până la 21 de grade. Temporar, în anumite zone, vor fi precipitații slabe în perioada 4-6 martie, dar mai ales în a doua parte de prognoză.

PROGNOZĂ METEO. Unde sunt așteptate ninsori și în ce regiuni va ploua
De Neptun TV 3 martie 2019

Vremea rea continuă și duminică. Meteorologii anunță ploi în majoritatea regiunilor, lapoviță și ninsori în zonele montane. Temperaturile scad, iar regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei.

PROGNOZA METEO. Unde lovesc ploi puternice, în ce zone se anunță ninsori și cât cresc temperaturile
De Neptun TV 28 februarie 2019

Luna martie aduce precipitații puternice în toată țara, iar la munte se va așterne un nou strat de zăpadă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a publicat prognoza pentru intervalul 25 februarie-10 martie.

PROGNOZA METEO 25 FEBRUARIE - 10 MARTIE. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni!
De Neptun TV 25 februarie 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 25 februarie - 10 martie 2019. Meteorologii spun că vremea va fi una schimbătoare, în următoarele două săptămâni.