duminică, 20 ianuarie 2019

PROGNOZĂ METEO. Gerul cumplit lovește România - când revin ninsorile!

PROGNOZĂ METEO. Gerul cumplit lovește România - când revin ninsorile!

Lapoviță, ninsoare și polei. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru următoarele zile. Nici în decembrie nu se anunță mai bine: precipitații excedentare în toată țara. Luni, 26 noiembrie, vremea va deveni în general închisă și temporar va ploua în vestul, centrul și nordul țării și local în rest.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), la munte, în special în Carpații Orientali, dar din orele serii și în nordul Moldovei și posibil în estul Transilvaniei vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă cumulate pot depăși 10...15 l/mp, mai ales în regiunile nordice și în zonele montane aferente. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mai reduse și în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade. Punctiform, îndeosebi în nord-estul teritoriului, se va produce polei. În zonele joase, mai ales dimineața vor fi condiții de ceață.

Precipitații mixte

Vremea se va menține în general închisă și marți. În cursul zilei, treptat aria precipitațiilor se va restrânge; local va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, în Transilvania vor predomina ploile, iar în Moldova și în Carpații Orientali vor fi precipitații mixte. Spre seară și mai ales noaptea, precipitațiile treptat vor cuprinde majoritatea regiunilor. Astfel la munte și în Moldova vor fi ninsori, în Banat, Transilvania și Maramureș vor fi precipitații mixte, în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile, iar în Dobrogea vor fi numai ploi. Pe suprafețe mici vor fi condiții de polei. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate, cu precădere în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-estul teritoriului, mai ales în a doua parte a nopții. T

emperatura aerului va marca o scădere îndeosebi în regiunile intracarpatice, cu valori maxime ce se vor încadra între -1 grad în nordul Moldovei și 12 grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade.

Maxime de 6 grade

Miercuri, vremea se va răci în toată țara, astfel că maximele vor fi între -4 grade în nordul Moldovei și 6 grade în Lunca Dunării, iar minimele între -9 și 1 grad. Cerul va fi noros, excepție va face extremitatea de vest, unde noaptea va deveni variabil. Vor cădea precipitații în sud, centru și est și pe arii mai restrânse în nord-vest și în nord-est. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în Moldova, Maramureș și în Banat, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea la început vor fi precipitații mixte, apoi vor fi numai ninsori, iar în Oltenia mixte. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în est și sud-est.

Până la sfârșitul săptămânii, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, posibil geroasă în cursul dimineților și al nopților în special în nordul și centrul țării.

Ce se anunță până în Ajunul Crăciunului

Meteorologii anunță vreme rece la început de decembrie în toate regiunile țării, cu precipitații excedentare în cea mai mare parte a teritoriului. În apropierea Crăciunului, valorilor termice se vor situa în general în jurul celor climatologice ale perioadei, ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 26.11.2018 – 03.12.2018

Valorile termice se vor situa sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai prununțată în partea de est a țării. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, excedent ce va fi mai pronunțat în extremitatea de sud-vest și de sud-est a țării.

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele climatologice pentru această perioadă, abatere negativă ce va fi mai pronunțată în regiunile extracarpatice. Regimul pluvimetric se va situa în jurul celui normal specific perioadei, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

Valorile termice se vor situa ușor sub cele climatologic normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor climatologice ale perioadei, posibil ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi caracterizat de valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO de weekend. Un nou val de NINSORI abundente și ger!
De Neptun TV 19 ianuarie 2019

Meteorologii anunță, pentru sâmbătă și duminică, vreme schimbătoare, cu temperaturi în scădere și precipitații mixte. În stațiunile de la munte se va așeza un nou strat de zăpadă, în timp ce în restul teritoriului sunt așteptate ploi și lapoviță.

PROGNOZĂ METEO. Când lovește marele viscol - cum va fi vremea până pe 14 februarie!
De Neptun TV 17 ianuarie 2019

Ninsori puternice și frig de crapă pietrele se anunță până pe 11 februarie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă în perioada 14 ianuarie-11 februarie.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunță ninsori - cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în toate regiunile țării!
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză valabilă până pe data de 27 ianuarie, pentru fiecare regiune geografică în parte. Astfel, potrivit prognozei, precipitațiile, implicit ninsorile, vor fi slabe cantitativ în majoritatea regiunilor, mai puțin la munte, unde vor fi moderate.

ALERTĂ METEO de ninsori și viscol, până vineri la prânz
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

Meteorologii avertizează că vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

PROGNOZA METEO până pe 13 ianuarie. Schimbare drastică a vremii. La ce temperaturi se va ajunge
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

La munte, media temperaturilor maxime va avea variații între minus 5 grade în primele zile de prognoză și minus 12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între minus 8 grade la început și minus 7 - minus 16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie). Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion. PROGNOZA METEO
De Neptun TV 28 decembrie 2018

Cei care aleg stațiunile montane de Revelion se vor bucura de strat nou de zăpadă, însă la altitudini înalte există pericolul de avalanșe.

PROGNOZĂ METEO. Unde lovesc ninsorile și gerul de Crăciun - în ce regiuni se anunță ploi abundente
De Neptun TV 25 decembrie 2018

În timp ce la munte sărbătorile vin cu ninsoare, în celelalte regiuni se anunță precipitații predominant sub formă de ploaie.

Atenționare ANM valabilă în ajunul Crăciunului: Ninsori la munte, ploi și vânt în sud-vestul, centrul și estul țării
De Neptun TV 23 decembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare, valabilă până în dimineața Crăciunului, fenomenele vizate fiind ploi în vest, nord și centru, iar la munte vor fi ninsori și intensificări ale vântului.