miercuri, 21 august 2019

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă!

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă!

În acest sfârșit de săptămână, vremea se menține caldă, cu temperaturi de până la 32 de grade, spun meteorologii, precizând că valorile termice vor fi “ușor peste cele normale” pentru această perioadă. Pe litoral vor fi maxime de până la 24 de grade, iar la munte sunt așteptate ploi.

“Sâmbătă va fi vreme caldă și temperaturi maxime de 23 de grade în Maramureș și Estul Transilvaniei și 32 de grade în Sudul Munteniei. Temperaturile minime vor fi destul de ridicate, între 10 și 20 de grade. Totuși va fi și o instabilitate termică în Estul, Nord-Vestul țării, dar și în zonele montane”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Oana Păduraru, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

La munte sunt așteptate ploi însoțite de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15 - 25 l/mp.

“La munte vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, ne așteptăm și la cantități de apă ce vor depăși 15 - 25 l/mp și condiții de grindină. De duminică vremea se ameliorează. Vom avea vreme însorită în aproape toate zonele țării, mai puțin la munte unde izolat ar mai putea apărea averse slabe de ploaie. Valorile termice vor fi ușor peste cele normale pentru această perioadă, adică între 21 și 29 de grade, cu minime între 7 și 17 grade”, informează reprezentantul ANM.

Pe litoral vremea va fi frumoasă, iar temperaturile vor fi în jur de 23-24 grade Celsius.

“Pe litoral va fi vreme frumoasă, cer variabil. Maximele vor fi de 23-24 de grade, iar minimele de 16-17 grade. Apa mării va fi în jur de 21 de grade”, a mai adăugat Oana Păduraru.

Reprezentantul ANM informează că, în Capitală, vremea va fi frumoasă și sunt așteptate temperaturi maxime până la 31 de grade Celsius.

“Sâmbătă ziua va fi o vreme frumoasă și caldă, cu 30-31 de grade. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în Capitală, vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Duminică, maxima va fi de 25-26 de grade, fără ploaie”, a mai spus meteorologul Oana Păduraru.

Comenteaza aceasta stire