marţi, 25 septembrie 2018

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (27 august - 9 septembrie) o vreme caldă, cu temperaturi medii diurne în creștere chiar și în primele zile ale lunii septembrie. Cât privește precipitațiile, acestea vor fi prezente pe arii mai extinse spre finalul lunii august și doar sporadic după 2 septembrie, reiese din estimările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și Moldova în primele zile ale intervalului de prognoză, regimul termic diurn va fi în creștere ușoară de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime vor atinge 31 de grade, pe 31 august și 1 septembrie, pornind de la o valoare medie regională de 22 - 23 de grade în prima zi de prognoză.

În intervalul 2 - 9 septembrie valorile diurne vor fi de aproximativ 28 - 29 de grade. Se vor semnala ploi slabe aproape în fiecare zi în Crișana, iar în Banat, Maramureș și Transilvania probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, pe arii restrânse, va crește după data de 2 septembrie. Temperaturile minime nocturne, de aproximativ 17 grade la începutul intervalului de prognoză, vor scădea spre 14 grade, pe 30 și 31 august, iar în prima decadă a lunii septembrie se vor situa, în medie, între 14 și 16 grade.

În Dobrogea, Muntenia și Oltenia în prima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 de grade, caracterizând o vreme caldă, chiar călduroasă în orele amiezelor. Ulterior, în intervalul 3 - 9 septembrie, regimul termic diurn va marca o scădere și media maximelor, apropiată de norma perioadei, va fi de aproximativ 27 de grade.

Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză nu se vor semnala precipitații, iar în cea de-a doua săptămână apar condiții pentru ploi slabe, trecătoare.

Temperaturile medii nocturne se vor încadra între 16 și 18 grade în intervalul 27 august - 3 septembrie, după care vor scădea ușor și treptat, până la o medie regională de 14 - 15 grade, ce se va menține constantă în intervalul 4 - 9 septembrie.

La munte, temperaturile medii diurne nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, în prima săptămână a intervalului de prognoză. În săptămâna a doua, pe fondul unei ușoare tendințe de scădere a regimului termic, valorile termice se vor situa în jurul unei medii de 16 grade.

Vor fi averse pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ pe 27 și 28 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată după 1 septembrie.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. Un val de ger arctic ajunge în România - cât de mult scad temperaturile în zilele următoare!
De Neptun TV 22 septembrie 2018

Temperaturile vor scădea dramatic, cu 9-10 grade, iar la munte vor coborî până la minus șapte grade și va cădea prima zăpadă.

PROGNOZĂ METEO. Uraganele din Oceanul Atlantic aduc toamna în România - vremea se răcește și vin ploile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Vremea se schimbă radical în următoarele zile, iar un val de precipitații dinspre Oceanul Atlantic va lovi România. Meteorologii spun că toamna își va face simțită prezența, iar temperaturile vor scădea brusc și cu 10 grade.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

În acest sfârșit de săptămână, vremea se menține caldă, cu temperaturi de până la 32 de grade, spun meteorologii, precizând că valorile termice vor fi “ușor peste cele normale” pentru această perioadă. Pe litoral vor fi maxime de până la 24 de grade, iar la munte sunt așteptate ploi.

PROGNOZĂ METEO! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune a țării!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Potrivit meteorologilor, în prima săptămână de prognoză vremea va fi frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât normalul climatologic în cea mai mare parte a țării, posibil cu abateri mai mari în jumătatea de vest.

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!
De Neptun TV 28 august 2018

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (27 august - 9 septembrie) o vreme caldă, cu temperaturi medii diurne în creștere chiar și în primele zile ale lunii septembrie.

AVERTIZARE METEO! Ploile și furtunile continuă până în această seară, dar numărul județelor sub cod galben a fost restrâns
De Neptun TV 27 august 2018

Meteorologii au actualizat ultima informare meteo și anunță că ploile și furtunile continuă până luni seara, dar numărul județelor aflate sub cod galben a fost redus.

Se întorc furtunile! COD GALBEN de ploi torențiale și grindină în 25 de județe
De Neptun TV 26 august 2018

Va ploua puternic, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.