miercuri, 21 august 2019

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (27 august - 9 septembrie) o vreme caldă, cu temperaturi medii diurne în creștere chiar și în primele zile ale lunii septembrie. Cât privește precipitațiile, acestea vor fi prezente pe arii mai extinse spre finalul lunii august și doar sporadic după 2 septembrie, reiese din estimările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și Moldova în primele zile ale intervalului de prognoză, regimul termic diurn va fi în creștere ușoară de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime vor atinge 31 de grade, pe 31 august și 1 septembrie, pornind de la o valoare medie regională de 22 - 23 de grade în prima zi de prognoză.

În intervalul 2 - 9 septembrie valorile diurne vor fi de aproximativ 28 - 29 de grade. Se vor semnala ploi slabe aproape în fiecare zi în Crișana, iar în Banat, Maramureș și Transilvania probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, pe arii restrânse, va crește după data de 2 septembrie. Temperaturile minime nocturne, de aproximativ 17 grade la începutul intervalului de prognoză, vor scădea spre 14 grade, pe 30 și 31 august, iar în prima decadă a lunii septembrie se vor situa, în medie, între 14 și 16 grade.

În Dobrogea, Muntenia și Oltenia în prima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 de grade, caracterizând o vreme caldă, chiar călduroasă în orele amiezelor. Ulterior, în intervalul 3 - 9 septembrie, regimul termic diurn va marca o scădere și media maximelor, apropiată de norma perioadei, va fi de aproximativ 27 de grade.

Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză nu se vor semnala precipitații, iar în cea de-a doua săptămână apar condiții pentru ploi slabe, trecătoare.

Temperaturile medii nocturne se vor încadra între 16 și 18 grade în intervalul 27 august - 3 septembrie, după care vor scădea ușor și treptat, până la o medie regională de 14 - 15 grade, ce se va menține constantă în intervalul 4 - 9 septembrie.

La munte, temperaturile medii diurne nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, în prima săptămână a intervalului de prognoză. În săptămâna a doua, pe fondul unei ușoare tendințe de scădere a regimului termic, valorile termice se vor situa în jurul unei medii de 16 grade.

Vor fi averse pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ pe 27 și 28 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată după 1 septembrie.

Comenteaza aceasta stire