miercuri, 21 noiembrie 2018

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (27 august - 9 septembrie) o vreme caldă, cu temperaturi medii diurne în creștere chiar și în primele zile ale lunii septembrie. Cât privește precipitațiile, acestea vor fi prezente pe arii mai extinse spre finalul lunii august și doar sporadic după 2 septembrie, reiese din estimările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și Moldova în primele zile ale intervalului de prognoză, regimul termic diurn va fi în creștere ușoară de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime vor atinge 31 de grade, pe 31 august și 1 septembrie, pornind de la o valoare medie regională de 22 - 23 de grade în prima zi de prognoză.

În intervalul 2 - 9 septembrie valorile diurne vor fi de aproximativ 28 - 29 de grade. Se vor semnala ploi slabe aproape în fiecare zi în Crișana, iar în Banat, Maramureș și Transilvania probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, pe arii restrânse, va crește după data de 2 septembrie. Temperaturile minime nocturne, de aproximativ 17 grade la începutul intervalului de prognoză, vor scădea spre 14 grade, pe 30 și 31 august, iar în prima decadă a lunii septembrie se vor situa, în medie, între 14 și 16 grade.

În Dobrogea, Muntenia și Oltenia în prima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 de grade, caracterizând o vreme caldă, chiar călduroasă în orele amiezelor. Ulterior, în intervalul 3 - 9 septembrie, regimul termic diurn va marca o scădere și media maximelor, apropiată de norma perioadei, va fi de aproximativ 27 de grade.

Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză nu se vor semnala precipitații, iar în cea de-a doua săptămână apar condiții pentru ploi slabe, trecătoare.

Temperaturile medii nocturne se vor încadra între 16 și 18 grade în intervalul 27 august - 3 septembrie, după care vor scădea ușor și treptat, până la o medie regională de 14 - 15 grade, ce se va menține constantă în intervalul 4 - 9 septembrie.

La munte, temperaturile medii diurne nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, în prima săptămână a intervalului de prognoză. În săptămâna a doua, pe fondul unei ușoare tendințe de scădere a regimului termic, valorile termice se vor situa în jurul unei medii de 16 grade.

Vor fi averse pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ pe 27 și 28 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată după 1 septembrie.

Comenteaza aceasta stire

O nouă AVERTIZARE METEO. Ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

ANM a actualizat avertizările meteo. Vor fi ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri dimineață.

PROGNOZĂ METEO. Cât de frig se face și unde se anunță ninsori puternice - vremea până pe 10 decembrie
De Neptun TV 17 noiembrie 2018

Iarna își intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap.

ALERTĂ METEO! Trei zile cu ninsori, ger și vânt în toată țara
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului.

PROGNOZĂ METEO. Vine o iarnă grea - când se anunță ninsori, viscol și ger cumplit, cum va fi vremea în decembrie
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Vremea din România se va afla, în următoarea lună și jumătate, în zona de confluență a doi factori climatologici, respectiv furtunile din Oceanul Atlantic și Marea Mediterană, ce aduc valori termice mai ridicate și umezeală, și o masă de aer foarte rece dinspre zona arctică

PROGNOZĂ METEO. Vreme caldă în weekend - temperaturi cu șase grade mai mari decât media perioadei
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Meteorologii anunță, pentru acest weekend, o vreme caldă și temperaturi cu șase grade mai mari decât media acestei perioade pentru mare parte din țară, maxima ajungând până la 20 de grade Celsius. În București se vor înregistra valori de până la 17 grade Celsius.

VINE FRIGUL! Vremea se schimbă radical. PROGNOZA meteo pentru următoarea perioadă
De Neptun TV 6 noiembrie 2018

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor în următoarele zile, iar temperaturile se vor situa între 1 și 22 de grade Celsius, în timp ce ploile vor fi din ce în ce mai prezente după 11 noiembrie, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 5 - 18 noiembrie 2018.

ALERTĂ METEO. Cod GALBEN de vânt și ninsoare, cod PORTOCALIU de vânt
De Neptun TV 23 octombrie 2018

Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.