miercuri, 20 februarie 2019

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (27 august - 9 septembrie) o vreme caldă, cu temperaturi medii diurne în creștere chiar și în primele zile ale lunii septembrie. Cât privește precipitațiile, acestea vor fi prezente pe arii mai extinse spre finalul lunii august și doar sporadic după 2 septembrie, reiese din estimările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și Moldova în primele zile ale intervalului de prognoză, regimul termic diurn va fi în creștere ușoară de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime vor atinge 31 de grade, pe 31 august și 1 septembrie, pornind de la o valoare medie regională de 22 - 23 de grade în prima zi de prognoză.

În intervalul 2 - 9 septembrie valorile diurne vor fi de aproximativ 28 - 29 de grade. Se vor semnala ploi slabe aproape în fiecare zi în Crișana, iar în Banat, Maramureș și Transilvania probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, pe arii restrânse, va crește după data de 2 septembrie. Temperaturile minime nocturne, de aproximativ 17 grade la începutul intervalului de prognoză, vor scădea spre 14 grade, pe 30 și 31 august, iar în prima decadă a lunii septembrie se vor situa, în medie, între 14 și 16 grade.

În Dobrogea, Muntenia și Oltenia în prima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 de grade, caracterizând o vreme caldă, chiar călduroasă în orele amiezelor. Ulterior, în intervalul 3 - 9 septembrie, regimul termic diurn va marca o scădere și media maximelor, apropiată de norma perioadei, va fi de aproximativ 27 de grade.

Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză nu se vor semnala precipitații, iar în cea de-a doua săptămână apar condiții pentru ploi slabe, trecătoare.

Temperaturile medii nocturne se vor încadra între 16 și 18 grade în intervalul 27 august - 3 septembrie, după care vor scădea ușor și treptat, până la o medie regională de 14 - 15 grade, ce se va menține constantă în intervalul 4 - 9 septembrie.

La munte, temperaturile medii diurne nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, în prima săptămână a intervalului de prognoză. În săptămâna a doua, pe fondul unei ușoare tendințe de scădere a regimului termic, valorile termice se vor situa în jurul unei medii de 16 grade.

Vor fi averse pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ pe 27 și 28 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată după 1 septembrie.

Comenteaza aceasta stire

Se întoarce gerul? Prognoza METEO până pe 3 martie
De Neptun TV 18 februarie 2019

În primele patru zile vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 10...12 grade, urmând ca în a doua parte a primei săptămâni media să scadă accentuat, spre valori de 0...3 grade în zilele de 23 și 24 februarie. În a două săptămână, valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, urmând ca maximele să fie, în medie, între 6 și 9 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media regională a minimelor se va situa, în general, între -2 și 2 grade, exceptând intervalul 22 - 25 februarie, în care nopțile vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -6 grade. Vor fi precipitații slabe în data de 22 februarie, dar, posibil, și în unele zile ale intervalului 25 februarie – 3 martie.

PROGNOZĂ METEO. Vreme caldă pentru finalul săptămânii, cu temperaturi de până la 14 grade!
De Neptun TV 16 februarie 2019

Acesta a subliniat că sâmbătă vor fi temperaturi cuprinse între 1 și 11 grade, cele mai ridicate fiind în partea de Sud-Vest a țării.

Cod galben de zăpadă și viscol în 24 de județe din țară. Vânt de până la 90 de km/h
De Neptun TV 11 februarie 2019

Meteorologii au emis, azi, un cod galben de zăpadă și viscol în zona montană din 24 de județe, rafalele de vânt urmând să ajungă până la 90 de kilometri la oră. În restul țării se anunță ploi, ninsori și lapoviță, dar și intensificări temporare ale vântului.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu temperaturi ridicate - meteorologii anunță vreme însorită!
De Mediafax 9 februarie 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță pentru următoarele zile o vreme în general frumoasă, cu temperaturi maxime care pot depăși pe alocuri 11 grade Celsius. În Capitală, vremea va urmări același tipa, fiind anunțate zile însorite cu temperaturi de până la 9 grade Celsius.

METEO. Cum va fi vremea până pe 4 martie - unde lovesc ploile, în ce regiuni va fi foarte frig!
De Neptun TV 7 februarie 2019

Vremea se menține caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi oscilante care ajung și la 10 grade în unele regiuni. Conform meteorologilor, nivelul precipitațiilor se va apropia de cel normal pentru această perioadă în a doua jumătate a lunii.

Se întoarce gerul? Prognoza METEO până pe 17 februarie
De Neptun TV 4 februarie 2019

e vor semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 și 5 februarie și cu caracter local și temporar, începând cu data de 11 februarie.

PROGNOZA METEO. Val de aer cald în România, cu temperaturi de primăvară în mijlocul iernii - când revin ninsorile
De Neptun TV 29 ianuarie 2019

Vremea o ia razna. După episodul de îngheț care a paralizat România, urmează un proces de încălzire.

ȘOC METEOROLOGIC! După ploaie înghețată și ninsori, temperaturile vor urca până la 15 grade Celsius!
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Vremea intră într-un proces de încălzire, iar spre finalul acestei luni vom avea parte de temperaturi care vor ajunge chiar până la 15 grade Celsius.

URGIA lovește România din nou! Un nou COD GALBEN de polei, viscol și vânt
De Neptun TV 25 ianuarie 2019

ANM a emis o nouă avertizare COD GALBEN, dar și o nouă informare meteorologică!

PROGNOZĂ METEO. România, împărțită în două: meteorologii anunță ploi, dar și ninsori! În ce regiuni lovește gerul cumplit
De Neptun TV 24 ianuarie 2019

România va fi împărțită în două din punct de vedere meteorologic până pe 3 februarie. Conform prognozei Administrația Naționale de Meteorologie(ANM), ploile vor cuprinse sudul și vestul țării, în timp ce în nord și munte sunt așteptate lapovițe și ninsori.