sîmbătă, 24 august 2019

PROGNOZA METEO la început de săptămână! Se răcește vremea - temperaturile scad cu mai mult de 10 grade Celsius

De Mediafax 10:35, 25 martie 2019 120 vizite Meteo
PROGNOZA METEO la început de săptămână! Se răcește vremea - temperaturile scad cu mai mult de 10 grade Celsius

Vremea se va răci brusc de marți, temperaturile urmând să scadă cu peste 10 grade Celsius comparativ cu ziua luni când sunt anunțate chiar și 25 de grade, informează ANM.

LUNI

În regiunile sudice vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie, în timp ce în rest, valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă și se vor apropia de mediile multianuale. Cerul se va menține mai mult senin în jumătatea de sud a teritoriului, iar în cea de nord va prezenta înnorări și va ploua slab, pe arii extinse în Maramureș, local în nordul Transilvaniei și al Moldovei și izolat în Crișana și Banat. În zona montanã înaltã, trecător vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare la munte, iar la cote mai reduse și în centrul și estul țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade, cu valori mai ridicate în Câmpia Română până spre 24...25 de grade.

MARȚI

Marți, vremea se va răci, accentuat în jumătatea de sud a teritoriului, astfel valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale. Vor fi înnorări mai persistente în regiunile sudice, estice și parțial în cele centrale, unde temporar va ploua slab. Ploile vor fi mai frecvente și pe arii relativ extinse ziua, în timp ce noaptea se vor restrânge.

La munte, treptat vor predomina ninsorile, iar spre sfârșitul intervalului, în Maramureș, nordul Moldovei și în Transilvania trecător pot fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, iar la cote mai reduse local și în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 5 grade. Spre sfârșitul nopții, pe arii restrânse îndeosebi în regiunile intracarpatice, se va produce brumă.

MIERCURI

Miercuri, vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, când pe arii restrânse vor fi precipitații sub formă de ploaie în regiunile sudice și trecător mixte în extremitatea de nord-est.

În zona de munte, izolat se vor semnala și ninsori slabe. Pe arii restrânse vântul va continua să prezinte intensificări, viteze mai mari urmând a se înregistra pe crestele montane și în estul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea local se va produce brumă.

Comenteaza aceasta stire