duminică, 20 ianuarie 2019

PROGNOZA METEO până pe 13 ianuarie. Schimbare drastică a vremii. La ce temperaturi se va ajunge

PROGNOZA METEO până pe 13 ianuarie. Schimbare drastică a vremii. La ce temperaturi se va ajunge

ANM anunță, pentru perioada 31 decembrie - 13 ianuarie, temperaturi de 2-5 grade în majoritatea regiunilor țării și o încălzire a vremii după data de 8 ianuarie. Probabilitatea de ploaie, lapoviță și ninsoare este în fiecare zi. La munte se vor înregistra și minus 16 grade, noaptea.

 La munte, media temperaturilor maxime va avea variații între minus 5 grade în primele zile de prognoză și minus 12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între minus 8 grade la început și minus 7 - minus 16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie). Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

În Banat, în primele trei zile media temperaturilor maxime va avea variații între 3 și 5 grade, apoi va scădea, astfel că între 3 și 7 ianuarie se va situa între minus 2 și 0 grade. În data de 8 ianuarie vremea se va încălzi ușor, iar până la finalul intervalului de prognoză valorile termice diurne se vor menține peste pragul de îngheț. Temperaturile minime vor fi în scădere, de la o medie de 1 grad în prima zi, până în jurul a minus 8 grade în dimineața zilei de 5 ianuarie. După această dată valorile termice nocturne vor crește ușor, iar media lor se va situa în general între minus 6 și minus 4 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie CRIȘANA

În Crișana, până în data de 2 ianuarie temperaturile maxime se vor situa în medie între 2 și 4 grade, iar minimele între 0 și minus 2 grade. În următoarele 5 zile se va resimți o răcire a vremii, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între minus 4 și minus 2 grade, iar media minimelor va fi în general între minus 9 și minus 6 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi treptat, astfel că media valorilor termice diurne se va apropia de 0 grade, iar a celor nocturne va tinde spre minus 5 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie TRANSILVANIA

În Transilvania, valorile termice nu vor avea variații semnificative în primele trei zile, când media maximelor va fi de 1 - 2 grade, iar a minimelor de minus 4 - minus 3 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel că până în data de 7 ianuarie temperaturile diurne vor avea în medie între minus 6 și minus 3 grade, iar cele nocturne în general între minus 10 și minus 12 grade și vor caracteriza o vreme geroasă. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăși minus 2 grade, iar cea a minimelor minus 8 - minus 7 grade. Trecător vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic.

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie MARAMUREȘ

În Maramureș, până la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză valorile termice vor fi în general în scădere, de la o medie a maximelor de 3 grade până la minus 6 - minus 5 grade între 4 și 7 ianuarie și de la o medie a minimelor de 0 - minus 1 grad până la minus 10 - minus 12 grade, în același interval de timp. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu aproximativ 3 - 4 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

 

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie MOLDOVA

În Moldova, în primele trei zile de prognoză temperatura aerului va fi relativ constantă, media maximelor se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar a minimelor în jurul a minus 3 grade. Între 3 și 7 ianuarie se va răci treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi din nou, dar media temperaturilor diurne nu va mai depăși 0 grade, iar a celor nocturne minus 6 - minus 5 grade. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi și mai ales în jumătatea de nord a regiunii.

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie DOBROGEA

În Dobrogea, până în data de 3 ianuarie valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor va fi de 3 - 4 grade, iar a minimelor de minus 1 - minus 2 grade. În următoarele patru zile se va răci cu aproximativ 4 - 5 grade, apoi se va încălzi ușor, astfel că maximele vor fi în medie de minus 1 - 0 grade, iar minimele de cel mult minus 6 - minus 5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, va fi mai mare după data de 3 ianuarie.

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie MUNTENIA

În Muntenia, în primele trei zile de prognoză media temperaturilor diurne va fi de 3 - 4 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul valorii de minus 3 grade. Valori de temperatură cu până la aproximativ 6 grade mai scăzute vor fi între 3 și 7 ianuarie, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel că media maximelor va putea atinge 1 - 2 grade, iar cea a minimelor minus 6 - minus 5 grade. Din data de 3 ianuarie va crește probabilitatea ca trecător să apară precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie OLTENIA

În Oltenia, între 31 decembrie și 2 ianuarie valorile termice se vor menține relativ constante, media maximelor va fi de 4 grade, iar cea a minimelor de minus 2 grade. În următoarele 4 zile se va răci și vor fi temperaturi maxime ce se vor situa în medie între minus 2 și 1 grad și minime între minus 9 și minus 4 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu 3 - 4 grade. Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ninsoare, trecătoare slabe cantitativ și în general pe arii restrânse, va fi mai ridicată din data de 3 ianuarie.

 

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO de weekend. Un nou val de NINSORI abundente și ger!
De Neptun TV 19 ianuarie 2019

Meteorologii anunță, pentru sâmbătă și duminică, vreme schimbătoare, cu temperaturi în scădere și precipitații mixte. În stațiunile de la munte se va așeza un nou strat de zăpadă, în timp ce în restul teritoriului sunt așteptate ploi și lapoviță.

PROGNOZĂ METEO. Când lovește marele viscol - cum va fi vremea până pe 14 februarie!
De Neptun TV 17 ianuarie 2019

Ninsori puternice și frig de crapă pietrele se anunță până pe 11 februarie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă în perioada 14 ianuarie-11 februarie.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunță ninsori - cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în toate regiunile țării!
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză valabilă până pe data de 27 ianuarie, pentru fiecare regiune geografică în parte. Astfel, potrivit prognozei, precipitațiile, implicit ninsorile, vor fi slabe cantitativ în majoritatea regiunilor, mai puțin la munte, unde vor fi moderate.

ALERTĂ METEO de ninsori și viscol, până vineri la prânz
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

Meteorologii avertizează că vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

PROGNOZA METEO până pe 13 ianuarie. Schimbare drastică a vremii. La ce temperaturi se va ajunge
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

La munte, media temperaturilor maxime va avea variații între minus 5 grade în primele zile de prognoză și minus 12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între minus 8 grade la început și minus 7 - minus 16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie). Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion. PROGNOZA METEO
De Neptun TV 28 decembrie 2018

Cei care aleg stațiunile montane de Revelion se vor bucura de strat nou de zăpadă, însă la altitudini înalte există pericolul de avalanșe.

PROGNOZĂ METEO. Unde lovesc ninsorile și gerul de Crăciun - în ce regiuni se anunță ploi abundente
De Neptun TV 25 decembrie 2018

În timp ce la munte sărbătorile vin cu ninsoare, în celelalte regiuni se anunță precipitații predominant sub formă de ploaie.

Atenționare ANM valabilă în ajunul Crăciunului: Ninsori la munte, ploi și vânt în sud-vestul, centrul și estul țării
De Neptun TV 23 decembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare, valabilă până în dimineața Crăciunului, fenomenele vizate fiind ploi în vest, nord și centru, iar la munte vor fi ninsori și intensificări ale vântului.