marţi, 18 iunie 2019

PROGNOZA METEO până pe 13 ianuarie. Schimbare drastică a vremii. La ce temperaturi se va ajunge

PROGNOZA METEO până pe 13 ianuarie. Schimbare drastică a vremii. La ce temperaturi se va ajunge

ANM anunță, pentru perioada 31 decembrie - 13 ianuarie, temperaturi de 2-5 grade în majoritatea regiunilor țării și o încălzire a vremii după data de 8 ianuarie. Probabilitatea de ploaie, lapoviță și ninsoare este în fiecare zi. La munte se vor înregistra și minus 16 grade, noaptea.

 La munte, media temperaturilor maxime va avea variații între minus 5 grade în primele zile de prognoză și minus 12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între minus 8 grade la început și minus 7 - minus 16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie). Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

În Banat, în primele trei zile media temperaturilor maxime va avea variații între 3 și 5 grade, apoi va scădea, astfel că între 3 și 7 ianuarie se va situa între minus 2 și 0 grade. În data de 8 ianuarie vremea se va încălzi ușor, iar până la finalul intervalului de prognoză valorile termice diurne se vor menține peste pragul de îngheț. Temperaturile minime vor fi în scădere, de la o medie de 1 grad în prima zi, până în jurul a minus 8 grade în dimineața zilei de 5 ianuarie. După această dată valorile termice nocturne vor crește ușor, iar media lor se va situa în general între minus 6 și minus 4 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie CRIȘANA

În Crișana, până în data de 2 ianuarie temperaturile maxime se vor situa în medie între 2 și 4 grade, iar minimele între 0 și minus 2 grade. În următoarele 5 zile se va resimți o răcire a vremii, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între minus 4 și minus 2 grade, iar media minimelor va fi în general între minus 9 și minus 6 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi treptat, astfel că media valorilor termice diurne se va apropia de 0 grade, iar a celor nocturne va tinde spre minus 5 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie TRANSILVANIA

În Transilvania, valorile termice nu vor avea variații semnificative în primele trei zile, când media maximelor va fi de 1 - 2 grade, iar a minimelor de minus 4 - minus 3 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel că până în data de 7 ianuarie temperaturile diurne vor avea în medie între minus 6 și minus 3 grade, iar cele nocturne în general între minus 10 și minus 12 grade și vor caracteriza o vreme geroasă. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăși minus 2 grade, iar cea a minimelor minus 8 - minus 7 grade. Trecător vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic.

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie MARAMUREȘ

În Maramureș, până la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză valorile termice vor fi în general în scădere, de la o medie a maximelor de 3 grade până la minus 6 - minus 5 grade între 4 și 7 ianuarie și de la o medie a minimelor de 0 - minus 1 grad până la minus 10 - minus 12 grade, în același interval de timp. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu aproximativ 3 - 4 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

 

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie MOLDOVA

În Moldova, în primele trei zile de prognoză temperatura aerului va fi relativ constantă, media maximelor se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar a minimelor în jurul a minus 3 grade. Între 3 și 7 ianuarie se va răci treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi din nou, dar media temperaturilor diurne nu va mai depăși 0 grade, iar a celor nocturne minus 6 - minus 5 grade. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi și mai ales în jumătatea de nord a regiunii.

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie DOBROGEA

În Dobrogea, până în data de 3 ianuarie valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor va fi de 3 - 4 grade, iar a minimelor de minus 1 - minus 2 grade. În următoarele patru zile se va răci cu aproximativ 4 - 5 grade, apoi se va încălzi ușor, astfel că maximele vor fi în medie de minus 1 - 0 grade, iar minimele de cel mult minus 6 - minus 5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, va fi mai mare după data de 3 ianuarie.

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie MUNTENIA

În Muntenia, în primele trei zile de prognoză media temperaturilor diurne va fi de 3 - 4 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul valorii de minus 3 grade. Valori de temperatură cu până la aproximativ 6 grade mai scăzute vor fi între 3 și 7 ianuarie, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel că media maximelor va putea atinge 1 - 2 grade, iar cea a minimelor minus 6 - minus 5 grade. Din data de 3 ianuarie va crește probabilitatea ca trecător să apară precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo 31 decembrie - 13 ianuarie OLTENIA

În Oltenia, între 31 decembrie și 2 ianuarie valorile termice se vor menține relativ constante, media maximelor va fi de 4 grade, iar cea a minimelor de minus 2 grade. În următoarele 4 zile se va răci și vor fi temperaturi maxime ce se vor situa în medie între minus 2 și 1 grad și minime între minus 9 și minus 4 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu 3 - 4 grade. Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ninsoare, trecătoare slabe cantitativ și în general pe arii restrânse, va fi mai ridicată din data de 3 ianuarie.

 

Comenteaza aceasta stire

Vine CANICULA! Avertismentul meteorologilor pentru perioada următoare. VREMEA până pe 23 iunie
De Neptun TV 10 iunie 2019

Potrivit meteorologilor, primul val de caniculă își va face simțită prezența în România începând de miercuri, când vor fi 34 de grade Celsius în vest, sud și est, mai ales în zonele de câmpie.

ALERTĂ METEO! CONSTANȚA și alte județe, sub COD PORTOCALIU de ploi, vânt, vijelii și grindină!
De Neptun TV 8 iunie 2019

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Cod GALBEN în 36 de județe. ALERTĂ METEO de furtună și grindină până vineri seara - HARTA
De Neptun TV 7 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar pe arii restrânse 45...50 l/mp.

Avertizare METEO extinsă: Cod PORTOCALIU de ploi și grindină în Moldova și nord-estul Munteniei. Cod GALBEN în restul țării
De Neptun TV 4 iunie 2019

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Alertă emisă de ANM: Cod PORTOCALIU de ploi torențiale în 21 județe! HARTA
De Neptun TV 3 iunie 2019

Meteorologii avertizează că începând de luni, ora 10, până joi la ora 10, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Noi alerte de la meteorologi! Ciclon deasupra României - coduri GALBENE ȘI PORTOCALII de furtuni și ploi! Este vizată și Constanța
De Neptun TV 1 iunie 2019

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

CONSTANȚA și alte județe, lovite de furtună! COD PORTOCALIU de ploi puternice, vijelii și grindină!
De Neptun TV 31 mai 2019

23 de județe ale țării și Capitala intră de la ora 15.00 sub cod portocaliu de ploi puternice, chiar în ziua în care începe vizita Papei Francisc în România.

CONSTANȚA și alte județe, sub COD GALBEN de furtuni și ploi!
De Neptun TV 30 mai 2019

37 de județe se vor afla, de la ora 12.00, sub cod galben de grindină, vijelii și averse torențiale,tot până luni.

O nouă ALERTĂ METEO! Ploi, vijelii, grindină în toată țara. 29 de județe sub cod galben până joi
De Neptun TV 29 mai 2019

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Nouă atenționare meteo: 26 de județe sub cod galben de vijelii, ploi și grindină!
De Neptun TV 28 mai 2019

ANM a emis marți o atenționare meteo ce vizează ploi torențiale, vijelii și izolat grindină, în vigoare până sâmbătă. 26 de județe intră, totodată, sub averizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri la ora 2.00.

ALERTĂ ANM: Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, până diseară. Este vizată și Dobrogea
De Neptun TV 25 mai 2019

Meteorologii anunță averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Nu scăpăm de vremea rea! ANM a emis o nouă INFORMARE de ploi torențiale, vijelii și grindină
De Neptun TV 23 mai 2019

Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în după-amiaza zilei de joi în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de vineri în regiunile estice, sud-estice, nordice și centrale.

Informare METEO de ULTIMĂ ORĂ! Ploi torențiale și furtuni în aproape toată țara
De Neptun TV 22 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Informare METEO de vreme rea. Când scăpăm de vijelii!
De Neptun TV 20 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod galben de vijelii în mai bine de jumătate de țară până marți dimineața
De Neptun TV 19 mai 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, două atenționări cod galben de vijelii, pentru județe din mai bine de jumătate de țară, valabile până marți dimineață, la ora 06.00.

Meteorologii anunță ploi torențiale și grindină în aproape toată țara. Până când va dura vremea instabilă
De Neptun TV 19 mai 2019

Meteorologii anunță că vremea va continua să fie instabilă, până marți dimineața, în cea mai mare parte a țării fiind prognozate ploi torențiale, grindină și vânt.