luni, 15 iulie 2019

PROGNOZĂ METEO pe două săptămâni: primăvară cu ploi și vânt - temperaturi scăzute în Dobrogea!

PROGNOZĂ METEO pe două săptămâni: primăvară cu ploi și vânt - temperaturi scăzute în Dobrogea!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității astăzi prognoza meteo valabilă în intervalul 7 - 20 martie. Astfel, în această perioadă, vremea se va încadra în normalul termic al acestei perioade, cu excepția unor scurte intervale de timp, când vremea se va răci și va ploua în unele zone, iar la munte sunt anunțate chiar ninsori.

În Dobrogea, intervalul va debuta cu o vreme caldă pentru această dată, media regională a temperaturilor maxime urmând a se situa în jurul valorii de 14 grade, în timp ce media temperaturilor minime va fi de 6 - 8 grade. După data de 10 martie, regimul termic va marca o scădere treptată, astfel încât, în intervalul 15 - 19 martie, maximele diurne se vor situa ușor sub normele climatologice și nu vor mai depăși 7- 9 grade. Valorile minime vor fi, de asemenea, în scădere, astfel încât, după data de 17 martie, acestea vor atinge o medie de până la două grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii relativ extinse va fi mai ridicată pe 10 și 11 martie și în jurul datei de 15 martie.

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme caldă pentru prima decadă a lunii martie, astfel încât media regională a valorilor maxime va fi de 15 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 5 grade. Ulterior, se va produce o răcire treptată, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în intervalul 14 - 19 martie, când vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime, în medie regională, de 8 - 10 grade și minime ce pot coborî ușor sub zero grade. Vor fi ploi însemnate cantitativ la începutul intervalului, dar și pe 9 și 10 martie. După acest interval, ploile se vor semnala pe arii mai restrânse și vor fi, în general, slabe cantitativ, dar trecător vor fi posibile și precipitații mixte.

În Crișana, în prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Temperaturile maxime vor fi, în medie regională, de 14 grade, iar cele minime de 5 - 6 grade. Regimul termic va scădea mai semnificativ după data de 14 martie, când se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 6...9 grade, iar cele minime vor fi ușor negative, situându-se în jurul valorii de -1 grad, astfel încât vremea va deveni mai rece decât în mod normal în această perioadă. Vor fi ploi însemnate cantitativ în cursul zilei de luni 7 martie și în noaptea de luni spre marți (7-8 martie). În restul intervalului de prognoză, ploile vor fi în general slabe și cu o probabilitate mai mare de apariție în jurul datei de 15 martie, când trecător vor fi posibile și precipitații mixte.

În Transilvania, în primele două zile, vremea se va menține caldă pentru această dată, media regională a maximelor diurne fiind de 13 - 15 grade, iar a minimelor nocturne de 3 - 5 grade. În intervalul 9 - 13 martie, valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei, respectiv maxime în jurul a 10 grade și minime de la zero la două grade. După data de 14 martie vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit, media temperaturilor maxime va fi de 4...6 grade, iar a celor minime de -4....-2 grade. Temporar vor fi ploi, în intervalul 7 - 11 martie, iar în jurul datei de 15 martie precipitațiile pot fi mixte. În restul intervalului, probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai redusă.

În Maramureș, până în jurul datei de 11 martie, valorile termice se vor menține peste mediile multianuale, astfel că media regională a celor maxime va fi de 12 - 14 grade, iar a celor minime de 3 - 5 grade. Ulterior, temperatura va scădea, astfel încât, în intervalul 15 - 20 martie, vremea va deveni rece pentru această perioadă, cu maxime în jurul valorii de 6 grade și minime la nivelul regiunii de -3...-2 grade. Ploi moderate cantitativ vor fi consemnate la începutul intervalului, iar în jurul datei de 15 martie precipitațiile pot fi mixte. În restul intervalului probabilitatea de precipitații slabe va fi mai redusă.

În Moldova, în primele două zile, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în aceasta perioadă, media regională a temperaturilor maxime fiind de 15 - 16 grade, iar a celor minime de 4 - 6 grade. În intervalul 9 -14 martie, valorile diurne se vor apropia de normalul perioadei, respectiv o medie a acestora de 8 - 10 grade, dar minimele se vor menține peste mediile multianuale, media regională urmând a se situa în jurul valorii de 3 grade. În a doua săptămână de prognoză, vremea va deveni ușor mai rece decât în mod obișnuit în această perioada a anului, cu maxime, în medie, de 6 - 8 grade și minime situate în jurul valorii de -2 grade. Temporar, vor fi ploi, pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ pe 10 și 11 martie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi pe arii restrânse, cu mențiunea că, mai ales în nordul regiunii, după data de 15 martie, vor fi posibile precipitații mixte.

În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, media maximelor fiind de 16 - 18 grade, iar a minimelor de 6 - 8 grade. În intervalul 10 - 14 martie, valorile diurne se vor apropia de normele climatologice ale datei, atingând o medie de 10 - 11 grade, dar minimele nocturne se vor menține peste mediile multianuale, urmând a fi de 3 - 5 grade. După data de 15 martie, vremea va deveni ușor mai rece decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime, în medie regională, de 8 - 10 grade și minime de aproximativ zero grade. Vor fi ploi pe arii extinse în intervalul 9 - 11 martie, când și cantitățile de apă vor fi mai importante. În restul intervalului precipitațiile, în general slabe, se vor semnala pe arii mai restrânse.

În Oltenia, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii martie, cu medii regionale ale valorilor maxime de 15 - 16 grade și minime în jurul valorii de 6 grade. În intervalul 10 - 14 martie, valorile diurne se vor apropia de normalul perioadei, respectiv o medie a acestora de 10 - 11 grade, dar minimele se vor menține peste mediile multianuale, urmând a fi de 3 -5 grade. După data de 15 martie, vremea va deveni ușor mai rece decât în mod obișnuit, cu maxime, în medie, de 8 - 9 grade și minime în jur de zero grade. Vor fi ploi pe arii extinse în cursul zilei de luni (7 martie) și în noaptea de luni spre marți (7/8 martie), dar și în intervalul 9 - 11 martie, când cantitățile de apă vor fi mai importante. În restul intervalului precipitațiile, în general slabe, se vor semnala pe arii mai restrânse.

La munte, în primele două zile ale intervalului, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel că media celor maxime va fi de 5 -8 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul valorii de un grad Celsius. Ulterior, vremea se va răci treptat, urmând să devină mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă după data de 14 martie, când se vor înregistra maxime preponderent negative, iar minimele vor coborî până la valori medii de la -8 la -6 grade. Temporar, vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, însă probabilitatea pentru cantități mai însemnate va fi mai mare în cursul zilei de luni (7 martie) și în noaptea de luni spre marți (7/8 martie), precum și în intervalul 9 - 11 martie. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în primele zile ale intervalului, apoi vor fi și ninsori.

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.

Accident GRAV între microbuz și un TIR: patru oameni au fost răniți
De Neptun TV 19 iunie 2019

În urma impactului, patru persoane, șoferul microbuzului și trei pasageri, au fost rănite.