sîmbătă, 17 noiembrie 2018

PROGNOZA METEO pentru sfârșitul săptămânii - când încep ploile și ninsorile!

PROGNOZA METEO pentru sfârșitul săptămânii - când încep ploile și ninsorile!

Valorile termice vor continua să crească astăzi și se vor situa cu mult peste mediile climatologice ale perioadei, cu maxime între 5 și 14 grade și minime între -1 și 9 grade, mai scăzute doar în estul Transilvaniei.

ASTĂZI: Valorile termice vor continua să crească și se vor situa cu mult peste mediile climatologice ale perioadei, cu maxime între 5 și 14 grade și minime între -1 și 9 grade, mai scăzute doar în estul Transilvaniei. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile vestice și sud-vestice, unde local va ploua slab. Noaptea, cerul va deveni mai mult noros, ploile se vor extinde devenind moderate cantitativ și cuprinzând jumătatea de vest a țării, în timp ce la munte vor fi și lapovițe sau ninsori, îndeosebi la altitudini mai mari. Vântul va avea intensificări în special în sud-vestul, vestul teritoriului și pe litoral, iar pe crestele montane va fi tare. Dimineața, izolat vor fi condiții de ceață.

MÂINE: Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste cele normale în luna februarie. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi precipitații, iar la munte, în prima parte a intervalului va fi ploaie și lapoviță, apoi vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări susținute, iar pe creste rafalele vor depăși 80 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.

DUIMINCĂ: Valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări și, mai ales în cursul zilei, local va ninge. Vântul va avea intensificări, iar în zona înaltă de munte va sufla tare, viscolind ninsoarea.

 

 

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO! Trei zile cu ninsori, ger și vânt în toată țara
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului.

PROGNOZĂ METEO. Vine o iarnă grea - când se anunță ninsori, viscol și ger cumplit, cum va fi vremea în decembrie
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Vremea din România se va afla, în următoarea lună și jumătate, în zona de confluență a doi factori climatologici, respectiv furtunile din Oceanul Atlantic și Marea Mediterană, ce aduc valori termice mai ridicate și umezeală, și o masă de aer foarte rece dinspre zona arctică

PROGNOZĂ METEO. Vreme caldă în weekend - temperaturi cu șase grade mai mari decât media perioadei
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Meteorologii anunță, pentru acest weekend, o vreme caldă și temperaturi cu șase grade mai mari decât media acestei perioade pentru mare parte din țară, maxima ajungând până la 20 de grade Celsius. În București se vor înregistra valori de până la 17 grade Celsius.

VINE FRIGUL! Vremea se schimbă radical. PROGNOZA meteo pentru următoarea perioadă
De Neptun TV 6 noiembrie 2018

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor în următoarele zile, iar temperaturile se vor situa între 1 și 22 de grade Celsius, în timp ce ploile vor fi din ce în ce mai prezente după 11 noiembrie, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 5 - 18 noiembrie 2018.

ALERTĂ METEO. Cod GALBEN de vânt și ninsoare, cod PORTOCALIU de vânt
De Neptun TV 23 octombrie 2018

Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

ALERTĂ METEO. Un val de aer polar lovește România - când se anunță ploi și unde vine iarna!
De Neptun TV 20 octombrie 2018

Un val de aer polar aduce vreme rea în țara noastră. Ploi, frig, lapoviță și temperaturi apropiate de îngheț la munte. Temperaturile, spun meteorologii, vor scădea și cu 10 grade.