marţi, 25 iunie 2019

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi anormal de ridicate în toată țara - meteorologii anunță 26 de grade în weekend!

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi anormal de ridicate în toată țara - meteorologii anunță 26 de grade în weekend!

Meteorologii anunță că vremea va fi în continuare caracterizată de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. În weekend, vremea va deveni frumoasă și se va încălzi ușor.

 

PROGNOZA METEO 19 aprilie, ORA 09 - 20 aprilie, ORA 09 ÎN ȚARĂ Vremea va fi în continuare caracterizată de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în regiunile extracarpatice precum și la munte, unde pe arii restrânse, în special spre seară și în cursul nopții se vor semnala ploi slabe de scurtă durată.

În zona Carpaților Orientali, la peste 1800 m altitudine, spre sfârșitul intervalului, precipitațiile vor putea fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, viteze mai mari urmând a se înregistra în centrul și estul teritoriului unde la rafală se vor depăși viteze de 50...55 km/h, dar și la munte, cu precădere pe creste unde va sufla cu peste 70...80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 26 de grade, iar cele minime între 3 și 12 grade.

PROGNOZA METEO 20 aprilie, ORA 09 - 21 aprilie, ORA 09 ÎN ȚARĂ Valorile termice, mai scăzute decât în intervalul anterior, vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 22 de grade, iar cele minime între 3 și 11 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 0 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe de scurtă durată în prima parte a intervalului în sudul și estul țării, precum și la munte. La peste 1800 m altitudine, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe parcursul zilei, vântul va sufla moderat cu intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice și la munte, iar noaptea, când va diminua semnificativ din intensitate, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO 21 aprilie, ORA 09 - 22 aprilie, ORA 09 ÎN ȚARĂ Vremea va deveni frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în a doua parte a nopții, regiunile nordice și nord-estice, unde vor fi unele înnorări și pe spații mici posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime în general între 4 și 12 grade.

PROGNOZA METEO 22 aprilie, ORA 09 - 23 aprilie, ORA 09 ÎN ȚARĂ Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe de scurtă durată, ziua în nord, centru și în est, precum și la munte, iar noaptea, cu precădere în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic, în continuare, mai ridicat decât cel normal în această perioadă, va fi caracterizat de temperaturi maxime cuprinse între 19 și 28 de grade, ușor mai coborâte pe litoral și minime între 3 și 13 grade.

TENDINȚA EVOLUȚIEI VREMII 23 aprilie, ORA 09 - 26 aprilie, ORA 09 ÎN ȚARĂ Vremea se va menține caldă pe tot parcursul intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor, de scurtă durată va fi mai ridicată la munte, iar din a doua parte a intervalului și în vest și în centru.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Vine CANICULA! Avertismentul meteorologilor pentru perioada următoare. VREMEA până pe 23 iunie
De Neptun TV 10 iunie 2019

Potrivit meteorologilor, primul val de caniculă își va face simțită prezența în România începând de miercuri, când vor fi 34 de grade Celsius în vest, sud și est, mai ales în zonele de câmpie.

ALERTĂ METEO! CONSTANȚA și alte județe, sub COD PORTOCALIU de ploi, vânt, vijelii și grindină!
De Neptun TV 8 iunie 2019

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Cod GALBEN în 36 de județe. ALERTĂ METEO de furtună și grindină până vineri seara - HARTA
De Neptun TV 7 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar pe arii restrânse 45...50 l/mp.

Avertizare METEO extinsă: Cod PORTOCALIU de ploi și grindină în Moldova și nord-estul Munteniei. Cod GALBEN în restul țării
De Neptun TV 4 iunie 2019

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Alertă emisă de ANM: Cod PORTOCALIU de ploi torențiale în 21 județe! HARTA
De Neptun TV 3 iunie 2019

Meteorologii avertizează că începând de luni, ora 10, până joi la ora 10, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Noi alerte de la meteorologi! Ciclon deasupra României - coduri GALBENE ȘI PORTOCALII de furtuni și ploi! Este vizată și Constanța
De Neptun TV 1 iunie 2019

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

CONSTANȚA și alte județe, lovite de furtună! COD PORTOCALIU de ploi puternice, vijelii și grindină!
De Neptun TV 31 mai 2019

23 de județe ale țării și Capitala intră de la ora 15.00 sub cod portocaliu de ploi puternice, chiar în ziua în care începe vizita Papei Francisc în România.

CONSTANȚA și alte județe, sub COD GALBEN de furtuni și ploi!
De Neptun TV 30 mai 2019

37 de județe se vor afla, de la ora 12.00, sub cod galben de grindină, vijelii și averse torențiale,tot până luni.

O nouă ALERTĂ METEO! Ploi, vijelii, grindină în toată țara. 29 de județe sub cod galben până joi
De Neptun TV 29 mai 2019

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Nouă atenționare meteo: 26 de județe sub cod galben de vijelii, ploi și grindină!
De Neptun TV 28 mai 2019

ANM a emis marți o atenționare meteo ce vizează ploi torențiale, vijelii și izolat grindină, în vigoare până sâmbătă. 26 de județe intră, totodată, sub averizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri la ora 2.00.