sîmbătă, 20 iulie 2019

PROGNOZĂ METEO. Ploi și temperaturi scăzute în aproape toată țara astăzi. Cum va fi vremea de 1 Mai

De Mediafax 10:27, 30 aprilie 2019 130 vizite Meteo
PROGNOZĂ METEO. Ploi și temperaturi scăzute în aproape toată țara astăzi. Cum va fi vremea de 1 Mai

Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile temperaturi în scădere, instabilitate atmosferică și vânt puternic în majoritatea zonelor țării. De 1 Mai, vântul puternic va pune stăpânire pe sudul României, atingând la rafală viteze de 55-65 km pe oră.

Începând cu ziua de marți, temperaturile se vor afla în scădere în majoritatea zonelor țării, instabilitatea atmosferică fiind cuvântul de ordine al acestei zile. „Avem o schimbare semnificativă a vremii. Pe parcursul zilei de marți, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua chiar aspect de vijelie, iar pe suprafețe mici se pot consemna căderi de grindină”, transmite meteorologul de serviciu, Alina Șerban.

În zonele din nordul Moldovei, Transilvaniei, dar și în cele montane, se vor acumula cantități semnificative de apă, de 30-40 litri pe metru pătrat. „Cantitatățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, 15-20 de litri pe metru pătrat, iar izolat, cu precădere în nordul Moldovei, Transilvania și zonele montane, chiar 30-40 de litri pe metru pătrat”, spune reprezentantul ANM.

Vântul se va intensifica treptat în aceste zile, începând cu noaptea de marți, cu precădere în zonele de sud și sud-est. „Pe crestele montane înalte, precipitațiile vor fi mixte, iar vântul se va intensifica treptat, cel mai probabil în noaptea de marți spre miercuri, în sudul, centrul și estul țării, urmând a se înregistra viteze mai mari în Dobrogea, sudul Moldovei și în estul Munteniei”, transmite meteorologul de serviciu.

Temperaturile maxime vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit în această perioadă, urmând ca la nivel național, valorile termice să fie cuprinse între 12 și 24 de grade, iar cele minimele între 5 și 12 grade Celsius.

Miercuri, de 1 mai, temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade Celsius. Nu scăpăm nici de ploi. Vremea se va menține în general instabilă, cu valori termice diurne ce se vor situa sub cele caracteristice datei, în cea mai mare parte a țării.

„Cerul va mai avea înnorări temporar accentuate și va ploua în nord, centru și est, precum și în zonele montane și doar pe arii restrânse în rest, unde vor avea în special caracter de aversă și trecător se vor mai semnala și descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă mai pot depăși 15 litri pe metru pătrat”, potrivit reprezentantului ANM.

Vântul puternic va pune stăpânire pe sudul României, atingând la rafală viteze de 55-65 km pe oră. „Ce e foarte important de subliniat pentru data de 1 Mai, e că vântul va avea intensificări susținute în sudul și sud-estul teritoriului, precum și pe crestele montane, cu rafale ce vor depăși temporar 55-65 km pe oră, în timp ce în restul teritoriului acestea se vor manifesta cu caracter local, la cote ușor mai reduse”, informează meteorologul de serviciu.

În ceea ce privește vremea în Capitală, aceasta va fi caracterizată de instabilitate atmosferică, averse și descărcări, dar mai ales, vânt puternic. „În București, marți ne așteptăm la o ușoară instabilitate atmosferică, spre după-amiază va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice, iar vântul se va intensifica treptat mâine (marți- n.r.) noapte spre miercuri dimineață, o maximă marți în jurul a 20 de grade, temperatura minimă de marți spre miercuri undeva la 6-8 grade”, transmite reprezentantul ANM.

Vântul puternic va atinge cele mai ridicate valori ale vitezei în ziua de miercuri, când acesta va bate în Capitală cu viteze de peste 50 km pe oră. „De 1 Mai și în Capitală, vântul va prezenta intensificări cu rafale pe parcursul zilei ce estimăm că vor depăși temporar 50-55 de km pe oră. Va continua să se răcească, temperatura maximă undeva la 17-18 grade va caracteriza o vreme răcoroasă pentru această dată, cu atât mai mult cu cât senzația de rece va fi amplificată de intensificările vântului pe parcursul zilei”, a precizat meteorologul de serviciu, Alina Șerban.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.