vineri, 24 mai 2019

PROGNOZĂ METEO. Ploi și temperaturi scăzute în aproape toată țara astăzi. Cum va fi vremea de 1 Mai

De Mediafax 10:27, 30 aprilie 2019 130 vizite Meteo
PROGNOZĂ METEO. Ploi și temperaturi scăzute în aproape toată țara astăzi. Cum va fi vremea de 1 Mai

Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile temperaturi în scădere, instabilitate atmosferică și vânt puternic în majoritatea zonelor țării. De 1 Mai, vântul puternic va pune stăpânire pe sudul României, atingând la rafală viteze de 55-65 km pe oră.

Începând cu ziua de marți, temperaturile se vor afla în scădere în majoritatea zonelor țării, instabilitatea atmosferică fiind cuvântul de ordine al acestei zile. „Avem o schimbare semnificativă a vremii. Pe parcursul zilei de marți, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua chiar aspect de vijelie, iar pe suprafețe mici se pot consemna căderi de grindină”, transmite meteorologul de serviciu, Alina Șerban.

În zonele din nordul Moldovei, Transilvaniei, dar și în cele montane, se vor acumula cantități semnificative de apă, de 30-40 litri pe metru pătrat. „Cantitatățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, 15-20 de litri pe metru pătrat, iar izolat, cu precădere în nordul Moldovei, Transilvania și zonele montane, chiar 30-40 de litri pe metru pătrat”, spune reprezentantul ANM.

Vântul se va intensifica treptat în aceste zile, începând cu noaptea de marți, cu precădere în zonele de sud și sud-est. „Pe crestele montane înalte, precipitațiile vor fi mixte, iar vântul se va intensifica treptat, cel mai probabil în noaptea de marți spre miercuri, în sudul, centrul și estul țării, urmând a se înregistra viteze mai mari în Dobrogea, sudul Moldovei și în estul Munteniei”, transmite meteorologul de serviciu.

Temperaturile maxime vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit în această perioadă, urmând ca la nivel național, valorile termice să fie cuprinse între 12 și 24 de grade, iar cele minimele între 5 și 12 grade Celsius.

Miercuri, de 1 mai, temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade Celsius. Nu scăpăm nici de ploi. Vremea se va menține în general instabilă, cu valori termice diurne ce se vor situa sub cele caracteristice datei, în cea mai mare parte a țării.

„Cerul va mai avea înnorări temporar accentuate și va ploua în nord, centru și est, precum și în zonele montane și doar pe arii restrânse în rest, unde vor avea în special caracter de aversă și trecător se vor mai semnala și descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă mai pot depăși 15 litri pe metru pătrat”, potrivit reprezentantului ANM.

Vântul puternic va pune stăpânire pe sudul României, atingând la rafală viteze de 55-65 km pe oră. „Ce e foarte important de subliniat pentru data de 1 Mai, e că vântul va avea intensificări susținute în sudul și sud-estul teritoriului, precum și pe crestele montane, cu rafale ce vor depăși temporar 55-65 km pe oră, în timp ce în restul teritoriului acestea se vor manifesta cu caracter local, la cote ușor mai reduse”, informează meteorologul de serviciu.

În ceea ce privește vremea în Capitală, aceasta va fi caracterizată de instabilitate atmosferică, averse și descărcări, dar mai ales, vânt puternic. „În București, marți ne așteptăm la o ușoară instabilitate atmosferică, spre după-amiază va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice, iar vântul se va intensifica treptat mâine (marți- n.r.) noapte spre miercuri dimineață, o maximă marți în jurul a 20 de grade, temperatura minimă de marți spre miercuri undeva la 6-8 grade”, transmite reprezentantul ANM.

Vântul puternic va atinge cele mai ridicate valori ale vitezei în ziua de miercuri, când acesta va bate în Capitală cu viteze de peste 50 km pe oră. „De 1 Mai și în Capitală, vântul va prezenta intensificări cu rafale pe parcursul zilei ce estimăm că vor depăși temporar 50-55 de km pe oră. Va continua să se răcească, temperatura maximă undeva la 17-18 grade va caracteriza o vreme răcoroasă pentru această dată, cu atât mai mult cu cât senzația de rece va fi amplificată de intensificările vântului pe parcursul zilei”, a precizat meteorologul de serviciu, Alina Șerban.

Comenteaza aceasta stire

Nu scăpăm de vremea rea! ANM a emis o nouă INFORMARE de ploi torențiale, vijelii și grindină
De Neptun TV 23 mai 2019

Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în după-amiaza zilei de joi în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de vineri în regiunile estice, sud-estice, nordice și centrale.

Informare METEO de ULTIMĂ ORĂ! Ploi torențiale și furtuni în aproape toată țara
De Neptun TV 22 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Informare METEO de vreme rea. Când scăpăm de vijelii!
De Neptun TV 20 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod galben de vijelii în mai bine de jumătate de țară până marți dimineața
De Neptun TV 19 mai 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, două atenționări cod galben de vijelii, pentru județe din mai bine de jumătate de țară, valabile până marți dimineață, la ora 06.00.

Meteorologii anunță ploi torențiale și grindină în aproape toată țara. Până când va dura vremea instabilă
De Neptun TV 19 mai 2019

Meteorologii anunță că vremea va continua să fie instabilă, până marți dimineața, în cea mai mare parte a țării fiind prognozate ploi torențiale, grindină și vânt.

ALERTĂ METEO: Cod galben de furtuni în 16 județe. Sunt anunțate și căderi de grindină
De Neptun TV 18 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Ploi torențiale, vijelii și grindină în toată țara. Cod galben pentru 12 județe
De Neptun TV 16 mai 2019

De asemenea, până vineri dimineață, 12 județe vor fi sub cod galben de ploi, vijelii și grindină.

PROGNOZA METEO până la începutul verii
De Neptun TV 13 mai 2019

Temperaturile maxime, în medie, în prima săptămână vor fi de 11...13 grade, iar în cea de-a doua, de 13...15 grade. Media temperaturilor nocturne, în prima jumătate a intervalului, se va situa în jurul a 5 grade, iar a doua parte, în ușoară creștere, va fi de 6...7 grade. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 18 mai.

PROGNOZA METEO ÎN INTERVALUL 6 – 19 MAI. Cum va fi vremea în Dobrogea
De Neptun TV 7 mai 2019

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

ALERTĂ METEO de ultimă oră!Coduri GALBENE pentru jumătate de țară, în următoarele două zile - vremea va deveni deosebit de rece
De Neptun TV 6 mai 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben, valabilă luni între orele 14.00-23.00, pentru jumătatea de est a țării, inclusiv Capitala. Sunt anunțate ploi torențiale, grindină și vigelii. O a doua avertizare este valabilă până marți seara.

ALERTĂ METEO. Trei zile de furtuni devastatoare peste România - avertizare ISU: Adăpostiți-vă în case!
De Neptun TV 6 mai 2019

. „Întrerupeți activitățile în aer liber; Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță; Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor; Nu atingeți stâlpi și fire de electricitate”, spun salvatorii pe pagina lor de Facebook.

ALERTĂ METEO! Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină în toată țara
De Neptun TV 5 mai 2019

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

PROGNOZĂ METEO. Temperaturi de până la 27 de grade astăzi - vremea devine instabilă de duminică!
De Mediafax 4 mai 2019

Vremea va fi caldă sâmbătă în sudul și sud-estul țării, cu temperaturi care vor urca până la 27 de grade Celsius. Duminică, vremea va deveni instabilă, cu averse în cea mai mare parte a țării, potrivit meteorologilor. De săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea semnificativ în toată țara.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod galben de furtuni până miercuri seară. Ploi și vânt puternic pe litoral de 1 Mai
De Neptun TV 30 aprilie 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, două atenționări cod galben de ploi și vânt puternic pentru zilele de marți, 30 aprilie și respectiv miercuri, 1 mai, pentru zeci de județe din zona nordică și sudică a țării, inclusiv litoralul.

PROGNOZĂ METEO. Ploi și temperaturi scăzute în aproape toată țara astăzi. Cum va fi vremea de 1 Mai
De Mediafax 30 aprilie 2019

Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile temperaturi în scădere, instabilitate atmosferică și vânt puternic în majoritatea zonelor țării. De 1 Mai, vântul puternic va pune stăpânire pe sudul României, atingând la rafală viteze de 55-65 km pe oră.

METEO. Cum va fi vremea în minivacanța de Paște și 1 Mai!
De Raluca Butan 26 aprilie 2019

Tot duminică, 28 aprilie, pe Litoral, se anunță o vreme mai închisă, iar condițiile de ploaie vor exista chiar din noaptea de Înviere.