luni, 26 august 2019

Prognoza meteo: primavară în mijlocul iernii - de ce temperaturi ne vom bucura înainte de vacanța de Crăciun!

Prognoza meteo: primavară în mijlocul iernii - de ce temperaturi ne vom bucura înainte de vacanța de Crăciun!

Deși mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, în perioada următoare ne vom putea bucura de o vreme de primăvară adevărata.

 Meteorologii anunță temperature bulversante pentru zilele următoare. Astfel că, dacă duminică minima fost de -12 grade Celsius, astăzii, temperaturile vor ajunge la maxime de 16 grade Celsius.

Astăzi, cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopții în vestul extrem și în nord-vest unde local va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu precădere în masivele nordice, dar local și în regiunile vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 16 grade, iar cele minime între -2 și 8 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Se va semnala ceață, în orele dimineții cu precădere în depresiuni și în sudul Olteniei, iar noaptea cu caracter local în sud, centru și est.

   De miercuri, un nou val de frig va pune stăpânire pe jumătatea de nord-vest, unde vremea se va răci accentuat, cerul va fi mai mult noros, ziua va ploua pe arii relativ extinse, iar noaptea aria precipitațiilor va fi în restrângere și izolat vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

În restul teritoriului, valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată, înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe se vor semnala local în a doua parte a intervalului. La munte, ziua precipitațiile vor fi mixte, iar noaptea va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 6 grade. În zonele joase de relief, mai ales dimineața, pe arii restrânse va fi ceață.  

Sfârșitul de săptămână aduce vreme rece. Temperaturile încep să scadă, iar precipitațiile vor apărea mai întâi în regiunile sud-estice, apoi în cele vestice, nordice și centrale.  Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire