sîmbătă, 20 iulie 2019

PROGNOZĂ METEO. Temperaturi de până la 27 de grade astăzi - vremea devine instabilă de duminică!

De Mediafax 10:23, 4 mai 2019 135 vizite Meteo
PROGNOZĂ METEO. Temperaturi de până la 27 de grade astăzi - vremea devine instabilă de duminică!

Vremea va fi caldă sâmbătă în sudul și sud-estul țării, cu temperaturi care vor urca până la 27 de grade Celsius. Duminică, vremea va deveni instabilă, cu averse în cea mai mare parte a țării, potrivit meteorologilor. De săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea semnificativ în toată țara.

„Sâmbătă, vremea va fi caldă în sud și în sud-est și în general normală sub aspect termic în restul teritoriului. Pe parcursul zilei, cu o probabilitate mai mare după orele prânzului, vor fi înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în nordul țării și în zonele de deal și de munte. Sâmbătă, temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Constanța Vâlciu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, și în Capitală sâmbătă va fi o vreme caldă, cu cer variabil, dar cu probabilitatea de înnorări pe parcursul nopții, iar temperaturile vor urca chiar și până la 26 de grade Celsius.

„Dumincă, în țară, vremea va deveni în general instabilă și vor fi averse cu descărcări electrice în cea mai mare parte a țării, iar temperaturile maxime vor fi ușor mai coborâte față de sâmbătă, până la 23 de grade. Și în București, cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată spre seară, iar temperatura maximă va fi de 22-24 de grade Celsius”, precizează meteorologul.

Potrivit specialistului ANM, de luni se răcește în nordul țării, iar de marți răcirea este semnificativă la nivelul întregii țări, cu temperaturi care nu vor fi mai mari de 18 grade.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.