joi, 22 august 2019

PROGNOZA METEO. Temperaturi în creștere - cât ne bucurăm de o toamnă frumoasă!

PROGNOZA METEO.  Temperaturi în creștere - cât ne bucurăm de o toamnă frumoasă!

Temperaturile pe parcursul zilei de astăzi vor fi mai ridicate ca ieri, dar și mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă, astfel că maximele vor ajunge la 14 grade.

Astăzi: În vestul și sud-vestul țării, îndeosebi în a doua parte a intervalului, cerul va deveni variabil, iar în restul teritoriului va prezenta înnorări și vor cădea precipitații slabe, în cursul zilei - în regiunile nord-vestice, nordice și centrale, iar noaptea, local în est, nord-est și pe spații mici în centru. În zona de munte și în nordul Moldovei, vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și temporar, ziua, în extremitatea sud-vestică și de sud a teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 15 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 6 grade. Pe arii restrânse, noaptea, cu precădere în Câmpia de Vest, se va forma ceață.

Joi: Vremea se va încălzi ușor, în majoritatea regiunilor. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 16 grade, iar cele minime vor avea valori de la -5...-3 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până în jur de 7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări, dar numai izolat ploi slabe sau burniță, în nordul, centrul și estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceață.

 Vineri Valorile termice se vor situa, în general, peste cele climatologic specifice perioadei. În zonele joase de relief, va fi nebulozitate joasă și ceață, mai ales dimineața și noaptea, iar în restul teritoriului, cerul va fi variabil. Izolat, în Dobrogea, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări în deltă și pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar minimele între -1 și 8 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -5 grade. 

Comenteaza aceasta stire