luni, 24 iunie 2019

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în această săptămână!

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în această săptămână!

Meteorologii anunță temperaturi ușor mai ridicate în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar numai izolat și trecător la munte și în regiunile sudice și sud-vestice va ploua slab. 

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele din ziua precedentă în majoritatea zonelor și se vor situa în toată țara în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi temporar noros și va ploua local în sud-vest și în zona de munte și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și al Moldovei, în Dobrogea și în Bărăgan, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 17..18 grade in grade izolat in nordul Moldovei și 25 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime între 6...7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 17...18 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe spații mici, va fi ceață.

PROGNOZA METEO MARTI. Valorile termice diurne vor continua să crească ușor în regiunile intracarpatice și vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă în restul țării, astfel că maximele vor fi cuprinse în general între 20 grade in estul Transilvaniei și 24 de grade in vest, in est dar si in sudul tarii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar numai izolat și trecător la munte și în regiunile sudice și sud-vestice va ploua slab. Vântul va avea intensificări în zona montană, local în Dobrogea, Muntenia și în sudul Banatului și izolat în rest. Temperaturile minime se vor încadra între 2...3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 16 grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua anterioară, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Cerul va fi temporar noros și izolat, în zona montană, în sud-vestul și sud-estul țării vor fi ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, mai ales în cursul zilei, la munte, dar și în sudul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 in nordul Moldovei și 24 de grade in Campia de vest, iar cele minime se vor încadra între 5 și 14 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul valorii de 1 grad, unde izolat va fi posibil să se producă bruma. Dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO JOI. Temperatura aerului va continua să scadă ușor în toată țara, astfel că vremea va deveni răcoroasă în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de sud a teritoriului și doar izolat în extremitatea sud-estică va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale ziua în zona montană și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 0...1 grad în depresiunile Carpaților Orientali, unde vor fi condiții de brumă și 12...13 grade pe litoral. Dimineața și noaptea în zonele joase va fi posibil să se formeze ceață.

DE VINERI PANA DUMINICA. Temperatura aerului va continua să scadă ușor, mai ales în prima zi, asfel că vremea va fi răcoroasă în toată țara. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare, îndeosebi în a doua parte a intervalului, cu precădere în regiunile intracarpatice și la munte.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Vine CANICULA! Avertismentul meteorologilor pentru perioada următoare. VREMEA până pe 23 iunie
De Neptun TV 10 iunie 2019

Potrivit meteorologilor, primul val de caniculă își va face simțită prezența în România începând de miercuri, când vor fi 34 de grade Celsius în vest, sud și est, mai ales în zonele de câmpie.

ALERTĂ METEO! CONSTANȚA și alte județe, sub COD PORTOCALIU de ploi, vânt, vijelii și grindină!
De Neptun TV 8 iunie 2019

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Cod GALBEN în 36 de județe. ALERTĂ METEO de furtună și grindină până vineri seara - HARTA
De Neptun TV 7 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar pe arii restrânse 45...50 l/mp.

Avertizare METEO extinsă: Cod PORTOCALIU de ploi și grindină în Moldova și nord-estul Munteniei. Cod GALBEN în restul țării
De Neptun TV 4 iunie 2019

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Alertă emisă de ANM: Cod PORTOCALIU de ploi torențiale în 21 județe! HARTA
De Neptun TV 3 iunie 2019

Meteorologii avertizează că începând de luni, ora 10, până joi la ora 10, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Noi alerte de la meteorologi! Ciclon deasupra României - coduri GALBENE ȘI PORTOCALII de furtuni și ploi! Este vizată și Constanța
De Neptun TV 1 iunie 2019

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

CONSTANȚA și alte județe, lovite de furtună! COD PORTOCALIU de ploi puternice, vijelii și grindină!
De Neptun TV 31 mai 2019

23 de județe ale țării și Capitala intră de la ora 15.00 sub cod portocaliu de ploi puternice, chiar în ziua în care începe vizita Papei Francisc în România.

CONSTANȚA și alte județe, sub COD GALBEN de furtuni și ploi!
De Neptun TV 30 mai 2019

37 de județe se vor afla, de la ora 12.00, sub cod galben de grindină, vijelii și averse torențiale,tot până luni.

O nouă ALERTĂ METEO! Ploi, vijelii, grindină în toată țara. 29 de județe sub cod galben până joi
De Neptun TV 29 mai 2019

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Nouă atenționare meteo: 26 de județe sub cod galben de vijelii, ploi și grindină!
De Neptun TV 28 mai 2019

ANM a emis marți o atenționare meteo ce vizează ploi torențiale, vijelii și izolat grindină, în vigoare până sâmbătă. 26 de județe intră, totodată, sub averizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri la ora 2.00.