miercuri, 21 august 2019

PROGNOZA METEO. Un val de aer cald va aduce particule de praf saharian. Ce temperaturi vor fi în zilele următoare

PROGNOZA METEO. Un val de aer cald va aduce particule de praf saharian. Ce temperaturi vor fi în zilele următoare

Vremea se încălzește semnificativ în următoarele zile, astfel că în vestul și centrul țării temperaturile vor ajunge, în weekend, la 17 grade celsius. Aerul cald din Africa va aduce și particule de praf saharian care, potrivit ANM, nu va avea efecte asupra țării noaste.

“În partea de sud-est a continentului, inclusiv, în țara noastră, circulația aerului se va face din partea sudică ceea ce va presupune un raport din ce în ce mai cald din nordul Africii, motiv pentru care temperaturile vor fi în creștere și vom ajunge la o temperatură destul de caldă, mai ales în regiunile intracarpatice și în sudul teritoriului. Cu temperaturi ușor mai scăzute, dar tot o vreme caldă ne așteaptă în Moldova, Muntenia și Oltenia, unde temperaturile ar putea fi influențate de prezența norilor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu în cadrul Admnistrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit reprezentantului ANM, în weekend vom avea temperaturi de până la 17 grade Celsius.

“Va fi o vreme deosebit de caldă, maximele de sâmbătă se vor situa în general între 5 și 15 grade, iar duminică va fi vârful acestei perioada mai calde, cu maxime între 7 și 17 grade. Cele mai ridicate valori le vom avea în vest și centrul țării”, a declarat reprezentantul ANM.

Meteorologul spune că odată cu acest aer cald din Africa vor fi aduse și particule de praf saharian, care nu vor avea consecințe asupra țării noastre.

“Așa se întâmplă pentru că circulația aerului este din nordul Africii. Din fericire pentru țara noastră, aceste particule nu vor fi aduse la nivelul solului pentru că nu prea așteptăm precipitații, poate doar în extremitatea de vest și sud-vest a teritoriului în noaptea de duminică spre luni să avem niște ploi, care ar putea aduce la nivelul solului și acest praf saharian, dar nu în cantități mari. Acest lucru se va petrece în țările învecinate cu Marea Mediterană”, a precizat meteorologul de serviciu.

De asemenea, în Capitală sunt așteptate temperaturi mai mari față de media acestei perioade.

“În Capitală va fi o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Sâmbătă ne așteptăm la o maximă de 11-12 grade, duminică s-ar putea ca temperatura să fie un pic mai scăzută pentru că cel puțin în prima parte a zile s-ar putea să ne confruntăm cu o nebulozitate joasă sau ceață, dar vorbim de o vreme caldă. Inclusiv minimele nu vor coborî sub 2-3 grade”, a spus reprezentantul ANM.

Comenteaza aceasta stire