luni, 18 martie 2019

PROGNOZĂ METEO. Unde lovesc ninsorile și gerul de Crăciun - în ce regiuni se anunță ploi abundente

PROGNOZĂ METEO. Unde lovesc ninsorile și gerul de Crăciun - în ce regiuni se anunță ploi abundente

În timp ce la munte sărbătorile vin cu ninsoare, în celelalte regiuni se anunță precipitații predominant sub formă de ploaie. În zonele joase de relief din vest, nord și centru se vor acumula 10...15 l/mp și izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă/Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM),În centrul, estul și sudul teritoriului, vor fi condiții pentru depuneri de polei, care va favoriza formarea de ghețus.

Începând cu 24 decembrie, vremea a intrat într-un proces de răcire ce se va resimți cu precădere la valorile din cursul nopții, regimul termic devenind apropiat de cel normal în această perioadă din an în jumătatea de nord, dar menținându-se peste cel mediu climatologic în rest. Vremea va fi în general închisă, însă valorile termice, mai ridicate decât în nopțile precedente, se vor situa cu mult peste cele normale la această dată. Vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în vest, în centru și în nord și cu caracter local și slabe în restul teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în zonele joase de relief, iar la munte vor fi mixte la altitudini în general sub 1500 m și ninsoare la altitudini mari. În special în zona Carpaților Occidentali și Orientali cantitățile de apă vor depăși izolat 15...20 l/mp. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei și se va forma ghețuș. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și diminuând semnificativ vizibilitatea, iar în masivele din nord-vestul țării stratul de zăpadă nou depus va fi consistent; în celelalte zone vântul va fi în general moderat, trecător cu unele intensificări. Temperaturile minime se vor încadra între 0 și 7 grade. Trecător se va semnala ceață.

Înnorări în majoriotatea regiunilor

Pe parcursul zilei de 25 decembrie vor fi înnorări în majoritatea zonelor, precipitațiile se vor semnala pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor fi local mai însemnate în special la munte și în sud-vest. Va ninge în zona montană, iar în regiunile din nordul și centrul țării treptat vor predomina ninsorile. În restul teritoriului vor fi mai ales ploi. În a doua parte a intervalului precipitațiile vor fi în diminuare și restrângere semnificativă. Izolat vor fi condiții de polei, iar pe timpul nopții local se va forma ghețuș. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 80...90 km/h pe creste unde va fi viscol, dar temporar, la cote mai reduse, și în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, iar cele minime în general între -7 și 2 grade. În următoarele zile, conform ANM, în vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte, vor fi înnorări persistente și local ninsori slabe, îndeosebi spre seară și noaptea. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare și precipitații slabe, pe arii restrânse, cel mai probabil în sud-sud-est, la începutul intervalului. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, spulberând zăpada, la cote mai reduse și în est și în sud-est, iar în celelalte regiuni va sufla slab și moderat. Temperatura aerului, în scădere, va avea valori maxime cuprinse între -4 și 4 grade și minime, în general, între -8 și -2 grade.

În perioada 27 decembrie-30 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Cel mai probabil, în jumătatea de nord a țării și la munte, local și temporar vor cădea precipitații.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. Vremea se încălzește în următoarele zile: Sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât în mod normal
De Neptun TV 15 martie 2019

Meteorologii anunță, pentru următoarele zile, o vreme deosebit de caldă, cu temperaturi de până la 18 grade celsius, mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă a lunii martie. Temperaturi mai ridicate sunt așteptate și la munte.

PROGNOZA METEO 11 - 24 MARTIE. Ploi, ninsori și vreme rece, apoi temperaturile cresc
De Neptun TV 13 martie 2019

Administrația Naționalăd e Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru intervalul 11 – 24 martie 2019.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Vreme rea în jumătate de țară: ninsori și ploi începând din această seară! Este vizată și Dobrogea
De Neptun TV 11 martie 2019

Meteorologii au emis, luni, o informare meteo de ploi, vânt, lapoviță și ninsori în aproape toată țara, în vigoare de luni seara până marți la ora 12.00. Pe litoral, viteza vântului va ajunge la rafale de 70 de kilometri pe oră.

ALERTĂ METEO! Mai multe județe, sub COD GALBEN de vânt puternic! La munte, va ninge viscolit! HARTA JUDEȚELOR AFECTATE
De Neptun TV 10 martie 2019

Avertizarea este valabilă până luni, la ora 16.00. Meteorologii anunță că și în București va sufla vântul, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu veme deosebit de caldă - săptămâna viitoare sunt așteptate ploi
De Mediafax 9 martie 2019

Temperaturile se vor păstra ridicate pe parcursul weekendului în cea mai mare parte a țării și sunt posibile recorduri atât în ceea ce privește valorile maxime cât și cele minime, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Începând de săptămâna viitoare, sunt așteptate precipitații.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni! Meteorologii ne anunță dacă scăpăm de iarnă!
De Neptun TV 4 martie 2019

Meteorologii anunță vreme caldă și foarte caldă în următoarele două săptămâni, apogeul fiind atins pe 7, 8 și 9 martie, când temperaturile vor urca și până la 21 de grade. Temporar, în anumite zone, vor fi precipitații slabe în perioada 4-6 martie, dar mai ales în a doua parte de prognoză.

PROGNOZĂ METEO. Unde sunt așteptate ninsori și în ce regiuni va ploua
De Neptun TV 3 martie 2019

Vremea rea continuă și duminică. Meteorologii anunță ploi în majoritatea regiunilor, lapoviță și ninsori în zonele montane. Temperaturile scad, iar regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei.

PROGNOZA METEO. Unde lovesc ploi puternice, în ce zone se anunță ninsori și cât cresc temperaturile
De Neptun TV 28 februarie 2019

Luna martie aduce precipitații puternice în toată țara, iar la munte se va așterne un nou strat de zăpadă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a publicat prognoza pentru intervalul 25 februarie-10 martie.

PROGNOZA METEO 25 FEBRUARIE - 10 MARTIE. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni!
De Neptun TV 25 februarie 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 25 februarie - 10 martie 2019. Meteorologii spun că vremea va fi una schimbătoare, în următoarele două săptămâni.

PROGNOZĂ METEO. COD GALBEN de vânt puternic în cea mai mare parte a țării, viscol la munte și ger până luni dimineață!
De Neptun TV 23 februarie 2019

Meteorologii anunță un nou cod galben de vânt puternic în Moldova, Muntenia și Dobrogea.

Urgia se întoarce! ALERTĂ METEO: Cod galben pentru jumătate din țară. Ce fenomene sunt așteptate
De Neptun TV 21 februarie 2019

Informarea meteo intră în vigoare vinerii, la ora 14 și este valabilă până sâmbătă, 23 februarie, ora 16. Fenomene vizate sunt: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.

Se întoarce gerul? Prognoza METEO până pe 3 martie
De Neptun TV 18 februarie 2019

În primele patru zile vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 10...12 grade, urmând ca în a doua parte a primei săptămâni media să scadă accentuat, spre valori de 0...3 grade în zilele de 23 și 24 februarie. În a două săptămână, valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, urmând ca maximele să fie, în medie, între 6 și 9 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media regională a minimelor se va situa, în general, între -2 și 2 grade, exceptând intervalul 22 - 25 februarie, în care nopțile vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -6 grade. Vor fi precipitații slabe în data de 22 februarie, dar, posibil, și în unele zile ale intervalului 25 februarie – 3 martie.