sîmbătă, 23 martie 2019

PROGNOZĂ METEO. Unde sunt așteptate ninsori și în ce regiuni va ploua

PROGNOZĂ METEO. Unde sunt așteptate ninsori și în ce regiuni va ploua

Vremea rea continuă și duminică. Meteorologii anunță ploi în majoritatea regiunilor, lapoviță și ninsori în zonele montane. Temperaturile scad, iar regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), cerul va avea înnorări, în general persistente în regiunile vestice, nordice și centrale, unde mai ales din a doua parte a zilei, pe arii restrânse, trecător se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând Maramureșul, unde se va semnala și lapoviță, precum și zona montană, unde vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mult mai reduse și pe arii restrânse și în nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, iar cele minime, în general, între -3 și 4 grade.

De luni, vremea se va încălzi semnificativ. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în vest, centru și nord precum și la munte, unde local și temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie în zonele joase de relief, în timp ce în zona montană vor fi mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, ziua la cote mai reduse și în nord-vest, iar noaptea, local în majoritatea regiunilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, ușor mai ridicate în sud-vestul și sudul extrem al țării unde se pot atinge până la 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 7 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. ANM a dat publicității și prognoza meteo pentru luna martie.

Conform estimărilor, vom avea pare de valori termice mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în cea mai mare marte a țării. De asemenea, precipitațiile estimate a se înregistra în prima parte a lunii martie vor fi deficitare, urmând ca nivelul lor să crească din a doua jumătate a intervalului prognozat.

Prognoza pentru luna martie:

Săptămâna 04.03.2019 – 11.03.2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acesti interval, la nivelul întregii țări. Precipitațiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde cantitățlie de precipitații vor fi apropiate de cele nomale ale perioadei.

Săptămâna 11.03.2019 – 18.03.2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână. Săptămâna 18.03.2019 – 25.03.2019 Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea vestică a țării și apropiat de cel mormal pentru această perioadă în rest.

Comenteaza aceasta stire

Veste proastă de la meteorologi! Vremea se răcește în toată țara - prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni!
De Neptun TV 18 martie 2019

Vremea se va răci semnificativ în toată țara, începând de marți, până la sfârșitul lunii martie, când sunt așteptate temperaturi maxime ce vor varia între 8 și 12 grade, informează Administrația Națională de Meteorologie. În unele regiuni sunt așteptate și precipitații slabe cantitativ.

PROGNOZĂ METEO. Vremea se încălzește în următoarele zile: Sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât în mod normal
De Neptun TV 15 martie 2019

Meteorologii anunță, pentru următoarele zile, o vreme deosebit de caldă, cu temperaturi de până la 18 grade celsius, mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă a lunii martie. Temperaturi mai ridicate sunt așteptate și la munte.

PROGNOZA METEO 11 - 24 MARTIE. Ploi, ninsori și vreme rece, apoi temperaturile cresc
De Neptun TV 13 martie 2019

Administrația Naționalăd e Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru intervalul 11 – 24 martie 2019.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Vreme rea în jumătate de țară: ninsori și ploi începând din această seară! Este vizată și Dobrogea
De Neptun TV 11 martie 2019

Meteorologii au emis, luni, o informare meteo de ploi, vânt, lapoviță și ninsori în aproape toată țara, în vigoare de luni seara până marți la ora 12.00. Pe litoral, viteza vântului va ajunge la rafale de 70 de kilometri pe oră.

ALERTĂ METEO! Mai multe județe, sub COD GALBEN de vânt puternic! La munte, va ninge viscolit! HARTA JUDEȚELOR AFECTATE
De Neptun TV 10 martie 2019

Avertizarea este valabilă până luni, la ora 16.00. Meteorologii anunță că și în București va sufla vântul, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu veme deosebit de caldă - săptămâna viitoare sunt așteptate ploi
De Mediafax 9 martie 2019

Temperaturile se vor păstra ridicate pe parcursul weekendului în cea mai mare parte a țării și sunt posibile recorduri atât în ceea ce privește valorile maxime cât și cele minime, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Începând de săptămâna viitoare, sunt așteptate precipitații.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni! Meteorologii ne anunță dacă scăpăm de iarnă!
De Neptun TV 4 martie 2019

Meteorologii anunță vreme caldă și foarte caldă în următoarele două săptămâni, apogeul fiind atins pe 7, 8 și 9 martie, când temperaturile vor urca și până la 21 de grade. Temporar, în anumite zone, vor fi precipitații slabe în perioada 4-6 martie, dar mai ales în a doua parte de prognoză.

PROGNOZĂ METEO. Unde sunt așteptate ninsori și în ce regiuni va ploua
De Neptun TV 3 martie 2019

Vremea rea continuă și duminică. Meteorologii anunță ploi în majoritatea regiunilor, lapoviță și ninsori în zonele montane. Temperaturile scad, iar regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei.

PROGNOZA METEO. Unde lovesc ploi puternice, în ce zone se anunță ninsori și cât cresc temperaturile
De Neptun TV 28 februarie 2019

Luna martie aduce precipitații puternice în toată țara, iar la munte se va așterne un nou strat de zăpadă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a publicat prognoza pentru intervalul 25 februarie-10 martie.

PROGNOZA METEO 25 FEBRUARIE - 10 MARTIE. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni!
De Neptun TV 25 februarie 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 25 februarie - 10 martie 2019. Meteorologii spun că vremea va fi una schimbătoare, în următoarele două săptămâni.

PROGNOZĂ METEO. COD GALBEN de vânt puternic în cea mai mare parte a țării, viscol la munte și ger până luni dimineață!
De Neptun TV 23 februarie 2019

Meteorologii anunță un nou cod galben de vânt puternic în Moldova, Muntenia și Dobrogea.

Urgia se întoarce! ALERTĂ METEO: Cod galben pentru jumătate din țară. Ce fenomene sunt așteptate
De Neptun TV 21 februarie 2019

Informarea meteo intră în vigoare vinerii, la ora 14 și este valabilă până sâmbătă, 23 februarie, ora 16. Fenomene vizate sunt: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.