joi, 23 mai 2019

PROGNOZĂ METEO. Unde sunt așteptate ninsori și în ce regiuni va ploua

PROGNOZĂ METEO. Unde sunt așteptate ninsori și în ce regiuni va ploua

Vremea rea continuă și duminică. Meteorologii anunță ploi în majoritatea regiunilor, lapoviță și ninsori în zonele montane. Temperaturile scad, iar regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), cerul va avea înnorări, în general persistente în regiunile vestice, nordice și centrale, unde mai ales din a doua parte a zilei, pe arii restrânse, trecător se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând Maramureșul, unde se va semnala și lapoviță, precum și zona montană, unde vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mult mai reduse și pe arii restrânse și în nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, iar cele minime, în general, între -3 și 4 grade.

De luni, vremea se va încălzi semnificativ. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în vest, centru și nord precum și la munte, unde local și temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie în zonele joase de relief, în timp ce în zona montană vor fi mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, ziua la cote mai reduse și în nord-vest, iar noaptea, local în majoritatea regiunilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, ușor mai ridicate în sud-vestul și sudul extrem al țării unde se pot atinge până la 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 7 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. ANM a dat publicității și prognoza meteo pentru luna martie.

Conform estimărilor, vom avea pare de valori termice mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în cea mai mare marte a țării. De asemenea, precipitațiile estimate a se înregistra în prima parte a lunii martie vor fi deficitare, urmând ca nivelul lor să crească din a doua jumătate a intervalului prognozat.

Prognoza pentru luna martie:

Săptămâna 04.03.2019 – 11.03.2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acesti interval, la nivelul întregii țări. Precipitațiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde cantitățlie de precipitații vor fi apropiate de cele nomale ale perioadei.

Săptămâna 11.03.2019 – 18.03.2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână. Săptămâna 18.03.2019 – 25.03.2019 Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea vestică a țării și apropiat de cel mormal pentru această perioadă în rest.

Comenteaza aceasta stire

Informare METEO de ULTIMĂ ORĂ! Ploi torențiale și furtuni în aproape toată țara
De Neptun TV 22 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Informare METEO de vreme rea. Când scăpăm de vijelii!
De Neptun TV 20 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod galben de vijelii în mai bine de jumătate de țară până marți dimineața
De Neptun TV 19 mai 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, două atenționări cod galben de vijelii, pentru județe din mai bine de jumătate de țară, valabile până marți dimineață, la ora 06.00.

Meteorologii anunță ploi torențiale și grindină în aproape toată țara. Până când va dura vremea instabilă
De Neptun TV 19 mai 2019

Meteorologii anunță că vremea va continua să fie instabilă, până marți dimineața, în cea mai mare parte a țării fiind prognozate ploi torențiale, grindină și vânt.

ALERTĂ METEO: Cod galben de furtuni în 16 județe. Sunt anunțate și căderi de grindină
De Neptun TV 18 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Ploi torențiale, vijelii și grindină în toată țara. Cod galben pentru 12 județe
De Neptun TV 16 mai 2019

De asemenea, până vineri dimineață, 12 județe vor fi sub cod galben de ploi, vijelii și grindină.

PROGNOZA METEO până la începutul verii
De Neptun TV 13 mai 2019

Temperaturile maxime, în medie, în prima săptămână vor fi de 11...13 grade, iar în cea de-a doua, de 13...15 grade. Media temperaturilor nocturne, în prima jumătate a intervalului, se va situa în jurul a 5 grade, iar a doua parte, în ușoară creștere, va fi de 6...7 grade. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 18 mai.

PROGNOZA METEO ÎN INTERVALUL 6 – 19 MAI. Cum va fi vremea în Dobrogea
De Neptun TV 7 mai 2019

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

ALERTĂ METEO de ultimă oră!Coduri GALBENE pentru jumătate de țară, în următoarele două zile - vremea va deveni deosebit de rece
De Neptun TV 6 mai 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben, valabilă luni între orele 14.00-23.00, pentru jumătatea de est a țării, inclusiv Capitala. Sunt anunțate ploi torențiale, grindină și vigelii. O a doua avertizare este valabilă până marți seara.

ALERTĂ METEO. Trei zile de furtuni devastatoare peste România - avertizare ISU: Adăpostiți-vă în case!
De Neptun TV 6 mai 2019

. „Întrerupeți activitățile în aer liber; Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță; Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor; Nu atingeți stâlpi și fire de electricitate”, spun salvatorii pe pagina lor de Facebook.

ALERTĂ METEO! Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină în toată țara
De Neptun TV 5 mai 2019

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

PROGNOZĂ METEO. Temperaturi de până la 27 de grade astăzi - vremea devine instabilă de duminică!
De Mediafax 4 mai 2019

Vremea va fi caldă sâmbătă în sudul și sud-estul țării, cu temperaturi care vor urca până la 27 de grade Celsius. Duminică, vremea va deveni instabilă, cu averse în cea mai mare parte a țării, potrivit meteorologilor. De săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea semnificativ în toată țara.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod galben de furtuni până miercuri seară. Ploi și vânt puternic pe litoral de 1 Mai
De Neptun TV 30 aprilie 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, două atenționări cod galben de ploi și vânt puternic pentru zilele de marți, 30 aprilie și respectiv miercuri, 1 mai, pentru zeci de județe din zona nordică și sudică a țării, inclusiv litoralul.

PROGNOZĂ METEO. Ploi și temperaturi scăzute în aproape toată țara astăzi. Cum va fi vremea de 1 Mai
De Mediafax 30 aprilie 2019

Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile temperaturi în scădere, instabilitate atmosferică și vânt puternic în majoritatea zonelor țării. De 1 Mai, vântul puternic va pune stăpânire pe sudul României, atingând la rafală viteze de 55-65 km pe oră.

METEO. Cum va fi vremea în minivacanța de Paște și 1 Mai!
De Raluca Butan 26 aprilie 2019

Tot duminică, 28 aprilie, pe Litoral, se anunță o vreme mai închisă, iar condițiile de ploaie vor exista chiar din noaptea de Înviere.